Skördemarknad i Trosa..

För andra året i rad så besökte vi Trosas skördemarknad. Det är så vackert i Trosa och marknaden ligger mitt i staden. Det säljs allt från kött till grönsaker, hemmagjorda ostkakor och marmelader m.m. 

Jag tycker att det är spännande att gå omkring där och kika på alla saker. Tex så har dom en strutsfarm i närheten. Så dom är där och säljer strutsägg, leverpastej och kött etc. Så barnen har fått lära sig lite om strutsar med. Förra året köpte vi strutsleverpastej. Så det har dom fått smaka på med. 

I år så slog lunchen alla rekord tror jag. Så gott. Vi fick örtslungad potatis med pulled beef, picklad rödlök och rostad matvete. Det var helt fantastiskt gott. 

Vi kom hem med västeråsgurka, sallad, rödbetor, vitkål, grönkål, zuccini, otroliga cocktailtomater (godaste jag ätit), ostkaka, sylt, och kycklingkorv (salami). Kan ju tala om att dom där grönsakerna var så fantastiskt goda, direkt från bonden med. MUMS!! Dessutom så var den där ostkakan den godaste som jag ätit med. Men den försvann så snabbt här hemma, så jag hann inte ens ta kort. haha! 

Nu under hösten så kommer en hel del höstmarknader. Har ni något favorit som ni vill tipsa mig om?  Tar tacksamt emot förslag!

0 kommentarer publicerat i Mat/Recept, Mitt liv....;
Taggar: 100% ekologiskt, direkt från bonden, färska grönsaker, kycklingkorv, marknad, ostkaka, skördemarknad, skördemarknader, trosa