Min bild i Journal Chocolat

Min bild i Journal Chocolat som delades ut på Lakritsfestivalen under förra helgen..

Jobbig dag väntas..

Det har varit några tuffa dagar här hemma. Men idag hamnar nog högst uppe på den här veckan. Hela förmiddagen är planerad och det är inga roliga saker. Alltså vi pratar verkligen hemska saker. Så jag hoppas att jag orkar med den här dagen helt ärligt. Längtar redan tills mina barn ska komma hem och jag kan försöka låta bli att tänka på dagen och lägga den bakom mig. Släppa det och gå vidare..

Krägga Herrgård..

Ett härligt dygn på Krägga Herrgård. Mannens jobb stod för festligheterna. Vi bastade och några hoppade i sjön (kallt!!). Vi badade bubbel med! Var riktigt härligt. Perfekt för min kropp som behöver mycket värme. Var jobbigt på vägen tillbaka bara, då kroppen slutade att fungera. Men men..
 
Det var en trerätters middag + sedan ostar m.m. Jösses så mätt jag var den kvällen! Vi bjöds på:
  • Älgtartar med picklade hjortron, friterad äggula, västerbottenost, svartkål och rotfruktssenap
  • Kalventrecôte med rostad blomkålscrème syrad kålrabbi och friterad amandinepotatis
  • Mjölkchokladbrûlée med blodapelsinsorbet 

Hekto BBQ på Gröna Lund

Gröna Lund öppnade äntligen sina portar under förra helgen. I år har dom inte satsat på en ny attraktion utan lagt sin energi och satsning på maten. Det är kocken Jonas Dahlbom (årets kock 1996) som har tagit sig an uppdraget som kreativ kulinarisk ledare, vilket innebär att han är med och utvecklar och skapar matidéer och koncept.
 
Ett av ställena som Jonas har varit med och skapa ligger nere på en ponton vid vattnet. Restaurangen heter Hekto BBQ och är som en foodtruck, men utan hjul. Här hittar ni barbequegrillat, tex spareribs, oxbringa, fläsksida, kycklingdrumsticks. Till det får man välja egna tillbehör så som pommes, majs, sallad, coleslaw etc. Och toppa det med att välja mellan 5-6 olika såser. Man betalar sedan i hur mycket köttet väger och så köper man till tillbehören på det.

Måste bara säga att jag älskar konceptet och maten här var dagens höjdpunkt. Jag tror att det kommer att gå riktigt bra för denna nya satsning. Fruktansvärt god fläsksida har dom. Sen utsikten går inte av för hackor den helller. Riktigt mysigt. Måste besökas flera gånger =)

Luften har gått ur...

Theo på Espresso house idag ♥
 
Luften har liksom gått ur mig igen. Galet jobbigt. Hoppas på en bättre morgondag..

Mot ÖHN...

Ska strax ta och hämta Theo lite tidigare från skolan. Han och jag ska sen ner till ÖNH för att kika på hans näsa. Se om det har växt tillbaka polyper eller om det är något annat som gör att han låter som han gör. Tänkte att det var lika bra att dubbelkolla och bocka av en efter en. Först börjar vi med polyper. Dom kan ju växa tillbaka och eftersom han har opererat bort det förut, så är det ju bra att kolla upp det.
 
Känner mig inte jätte bra själv idag. Men det ska nog gå. Lite frisk luft dör ingen av.

Jobbig gårdag..

Gårdagen var riktigt små jobbigt. Mest för att jag var trött efter helgen. Sen var jag på Spine center i 1,5 timme. Jag var så sjukt trött efteråt. Det tar på en psykiskt och fysiskt. Så igår tog jag en paus från allt och bara fokuserade på mig och familjen. Var så sjukt skönt. Sitta i soffan med skruttisarna och sen satt mannen och jag där. Bänkade framför vetenskapens värld och sen äntligen start för Game of Thrones.. =)

Wow..

Wow vilken härlig och intensiv dag jag har haft. Är helt slut, men så glad. Dessutom proppmätt efter allt lakrits. Jag var på mässan i några timmar. Fotade, handlade och minglade. Efter det vart det hem till bror min för att fira honom. Vart käk där och sen åkte vi hem.
 
Nu är jag sådär ruskigt trött och sängen ropar på mig. Mer bilder och massor av inlägg kommer i veckan. Håll utkik! =)

Ingen vanlig dag ♥

Idag är det ingen vanlig dag, för min bästa lillebror fyller år idag! Hurra! ♥

Min bild i Aftonbladet..

Galet stolt över mig själv då jag hittar min bild inne på Aftonbladet.
Fantastiskt ♥

Grillning och tårta..

Herregud, just nu rullar vi hem från Enköping. Bokstavligen. Jag är så mätt. Först den härliga frukosten och sen grillade vi till lunch. På det så vart det tårta och kaffe. Jag är så fullproppad.
 
Skulle ha gått på Hammarbymatch, men det blir lugnt sen i soffan istället. Brorsonen är sjuk, så då passar även jag på att vila efter gårdagens ståhej.. Tror att det blir rätt val eftersom jag är hyfsat sliten just nu. I morgon väntas dessutom en heldag med en massa inplanerat.

Vilken morgon, vilken frukost!!

Vilken morgon, vilken frukost. Den var helt fantastisk. Det var så gott!
 
Natten har väl varit sådär, har inte riktigt sovit okej. Jag är så känslig med sängar. Den var lite hård för min del, dvs att det kändes faktiskt som att jag sov på golvet. För min man så var den helt ok. Men som sagt, jag är så känslig. Ser fram emot att få sova i min säng ikväll, även om det har varit så bra här. Mer info kommer såklart, just nu är vi på väg mot Enköping och hämta våra barn!

Missa inte Lakritsfestivalen i helgen!

Hur mycket lakrits kan man smaka under en pressvisning på två timmar? Svaret är, väldans mycket! hah. Alltså jag älskar lakrits.
 
I helgen går iaf Lakritsfestivalen av stapeln på Globen Annexet i Stockholm. Det är ett fullspäckat schema med en massa utställare. Här kan du förutom smaka och köpa Lakrits prova en massa andra aktiviteter. Det finns ansiktsmålning för barnen och Galaxa kommer att stå på scenen. Vi vuxna kan njuta av en lakritsmassage eller varför inte sätta oss ner i restauranngen för att avsmaka årets lakritsinspirerad trerättersmeny som är skapad av festivalkocken Douglas ”Lakritskocken” Spiik. Mumsig, jag lovar! Det finns även matlagningskurser, vilket är jätte roligt och inspirerande att gå på. Sen på scenen så kommer att det vara en massa roliga aktiviteter.
 
En liten höjdare för mig själv är ju att Manuela Kjeilen (känd från bloggen Passion for baking eller från tv från Baka med Manuela) kommer att vara på plats. Jag älskar ju hennes bakningsprogram och jag har även bakat en hel del från hennes recept. Så roligt! Hon kommer att stå på scenen både lör och sön kl 14. Jag kommer att sitta där då =)
 
Sen så ska ni självfallet vara med och rösta på Sveriges favoritlakrits 2016. Min röst kommer i år gå till Salmiakbollarna (från Ett skafferi/ett chokladeri) , som jag redan var galet kär i förra året, men som inte var nominerad. Men i år så är dom alltså det och prova den! Så god!
 
Ses på Lakritsfestivalen i helgen!!

Årets drink, den vill du inte missa!

Årets drink på Lakritsfestivalen. Jag kan ju inte dricka den, men jag smuttade lite på den igår och den ska ni INTE missa på Festivalen i helgen. Hallon och Lakrits, Oslagbart. Den är riktigt mumsig och toppar förra årets drink med hästlängder!
 
Drinken heter Mammsens Liquorazz och har såklart fått namnet från skaparna, Bistro Mammsen. Jennie som jobbar på den mysiga lilla restaurangen på söder och som har skapat denna drink kommer att presentera den utförligare klockan 12,30 lördag och söndag på Lakritsfestivalens Scen. Drinken går att köpa på festivalcaféet.
 

Mammsens Liquorazz 

2 cl Ljus Bacardi
2 cl Licor 43
1/2 dl frysta hallon
1/2 msk sockerlag
1 cl citronjuice
4 cl tranbärsjuice
1/2 tsk lakritssirap (t ex från Konnerup & Co som består av 100 % lakritsextrakt)
5 cl Ginger Ale

Gör så här:
Häll de frysta hallonen i en shaker och muddla dem tillsammans med sockerlagen.
Häll över dem i ett lågt drinkglas, fyll på med krossad is.
Häll sprit och juice samt lakritssirapen i en shaker och skaka med is och kärlek.
Fyll glaset med sil för att separera isbitarna i shakern och toppa
sedan glaset med ginger ale.
Garnera förslagsvis med några hallon och en citronmeliss.


 
Bistro Mammsen står inte bara för årets drink, utan domhar även öl och lakritsprovning. Vill ni gärna gå på en provning så hittar ni länkar här nedanför, för respektive dag.

Bokningslänkar till öl- och lakritsprovningen
Lördag, 23 april kl 15: Boka här!
Söndag, 24 april kl 15.30: Boka här!


Ni ska bara veta..

Ni ska bara veta vilken fantastisk eftermiddag jag hade igår. Ja ni ser ju bilderna, dom kommer från mitt instagramkonto. Jag sitter och går igenom bilder för fulla muggar, men jaaa, jag tog inte bara en bild =) Så ett inlägg kommer, så ska ni få se allt det goda som helgen har att erbjuda. Ni har väl inte missat att det är Lakritsfestivalen i helgen! Fullspäckat schema och själv så har jag några gobitar som jag INTE ska missa. Men mer om det senare =)

Tuff morgon, bättre eftermiddag!..

En lite tuffare morgon imorse. Kroppen skrek av värk, men upp kom jag och barnen kom iväg till skola och förskola. Men sen gick ju luften ur mig. Så jag vilade i några timmar till, åt en ordentlig frukost igen och så en varmdusch på det. Har iaf hjälp kroppen att slappna av lite iaf. Jag känner nog av gårdagen. Det gör så mycket då jag går runt med min kamera. Det blir lite för tungt.
 
Men nu ska jag ladda om, för i eftermiddag händer det något som jag sett fram emot ett tag nu. Nämligen Lakritsfestivalens pressvisning. I helgen smäller det ju, men redan idag ska jag få tjuvkika på vad som kommer att bjudas på under festivalen. Lycka!

Fantastisk dag på Gröna Lund..

Fantastisk dag på Gröna Lund idag. Solen kom fram lite då och då, det regna iaf inte medans vi var där. Lyckades väl vara där i nästan tre timmar, helt slut. Som tur var fick jag skjuts ända fram till porten sen. Toppen. Hann med lite vila innan det var dags att hämta barnen..
 
Mer om Grönan kommer självfallet =) Men nu, fotboll!

Laddar med frukost!

God morgon tisdag! Började med en ordentlig frukost idag igen. Känner mig faktiskt ganska så duktig, eftersom jag är värdelös på att äta något på mornarna. Jag har alltid varit så i hela mitt liv. Mår lätt illa och så på morgonen. Men nu har jag ätit bra två dagar på raken!
 
Nu ska jag dessutom klä på mig och ladda batterierna för att åka på en pressvisning på Grönalund. Så himla glad för denna inbjudann. Det ska bli så kul att få smaka på kocken Jonas Dahlbom´s mat, som kommer att serveras på Grönalund under den kommande säsongen.. Kul!

Brieost och Jordgubbar..

Igår gjorde jag en ordentlig middag här hemma. Asså ordentligt god =) Till det så drack jag bubbel, God Dryck No1. Mumsigt värre. Salladen bestod av färskpotatis, blandad sallad, brieost, jordgubbar,basilika, balsamico, kyckling med vita och svarta sesamfrön. Blandade på som jag ville. Lite av varje, så gott och så enkelt. Blir fler sådana här middagar i sommar! 

Kolamuffins med glasyr!

Jag serverade dessa på lördagen och söndagen. Måste ändå säga att dom vart godare dagen efter. Mest för att jag hade gjort kolaglasyren dagen innan, så då fick jag ett bredare lager på muffinsarna. Egentligen är receptet framtaget för att man ska göra som en kärleksmums, dvs i långpanna. Men jag gjorde i muffinsform, enbart för att försöka bryta ut från mängden, från resten av det jag serverade. Men som sagt. Gör kolaglasyren ett bra tag innan eller dagen innan. För då får du mer på kakan, mums! Receptet hittade jag som vanligt hos tidningen hembakat.
 
Kolamums med kokos,

Farinsockret ger en lite kolaktig smak, men kan bytas ut mot 1 dl strösocker.

2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 dl farinsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl mjölk
150 g smör, smält
4 dl vetemjöl

Kolaglasyr
125 g smör
1 ½ dl strösocker
¾ dl vispgrädde
¾ dl ljus sirap
1 tsk kakao

Garnering
riven kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, farinsocker, kakao och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten ihop med mjölk, smör och vetemjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 x 35 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min.

4. Kolaglasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt det koka upp under omrörning. Sjud blandningen på svag värme i ca 20 min.

5. Bred ut kolaglasyren på kakan och strö över kokos. Låt kolan stelna lite innan du skär kakan i bitar.


Barnkalas!

Barnkalaset i förra veckan vart väldigt lyckat. Jag pimpade lägenheten med massvis av ballonger, pom poms och en härlig vimpel. Allt i rosa såklart, vilket tydligen var viktigt för Freja =) Jag är inte chockad. Vi började med att måla gipsfigurer, som jag hade gjort här hemma. Så alla fick en varsin tallrik med färger och så två gipsfigurer var. Dom skrev namn på tallrikarna och så fick det torka under hela kalaset.

Mannen körde dansstopp med ungarna, viket tydligen är väldigt uppskattat på kalas just nu. Jag tror att varenda kalas som vi varit på har haft det. Hah. Så dom körde järnet inne i sovrummet medans jag dukade för fika. Jag hade redan preppat allt, så det var bara att ställa fram. Sjukt smidigt. Det var en rosa duk, rosa tallrikar och muggar, rosa servetter och serpentiner. Sen en partyhatt på det =)
 
Hade gjort egen glass, bakat igelkott kakor och gjort rosa kokosbollar. Pyntade kokosbollarna med söta ringar, som jag faktiskt köpte förra året, men som jag helt och hållet glömde bort. Men nu kom dom till användning.

Efter fikat gick alla ut på en skattjakt på gården. Dfet var ju så fantastiskt fint väder, så det passade bra. Dom hittade en varsin liten godispåse. Den större goodiebagen fick dom sen när dom skulle gå upp. I den så låg det tandborste, tandkräm, duschtillbehör från Mumin, Näsduk från Mumin, En jätte stor klubba (den vart super uppskattad), studsboll, suddgummi, en vissla, glasögon som lyser i mörker och en till liten gipsfigur att måla hemma.
 
När alla gick så somnade Freja sen i soffan, super glad, mätt och nöjd över hennes kalas. Plus att nu i veckan har alla barnen på förskolan kommmit fram till mig och sagt hur kul dom hade. Så roligt att alla var nöjda och glada. ♥

Manikyr..

Bokade om besöket med nagelfixet till igår. Skulle egentligen dit i nästa vecka, men det var så skönt att ha det ordnat. Även om benen mina kändes sådär, ja även om jag kändes sådär. Men nu är det gjort och nu kan vi göra helg.

Varför tränar du inte?

Min man träffar sin vän och PT en gång i veckan och kör ett sånt här monsterpass, så att han knappt vet vad han heter efteråt. Han vill spy för att han tar i så. När det gäller min man så måste man ju utmana honom en hel del, för att han ska komma dit. Han klarar ändå väldigt mycket. Så jag kan ju tänka mig hur mkt hans vän kör skiten ur honom.
 
Det jag ville komma till var iaf att jag får väldigt ofta kommentaren, varför tränar du inte, varför gör du inte det, varför gör du inte det. Det är väldigt lätt för en som står utanför att säga så. Jag vet ju själv hur det kan vara, att hjälpa andra kan vara lätt, men att hjälpa sig själv är inte lika självklart.

Idag kände jag mig ändå duktig, så jag tyckte att jag skulle ta en promenad. Så jag satte på mig skorna och tog dom här dammiga gåstavarna som jag har här hemma, så gick jag ut. Jag kan väl inte påstå att det gick snabbt, inte ens i närheten. Men runt fältet tog jag mig iaf. Men efter halva vägen så börjar kroppen att skrika, mina armar värkte och mina ben slutade att röra sig. Det var bara min envishet som tvingar dom att komma framåt.
 
Sista fem minutrarna hem var en ren plåga. Jag ville börja gråta, så ont gjorde det. Jag fick sprängande huvudvärk och ville kräkas. Tänkte genast på min man, som iaf tränar i 1 tim, hårt och får samma reslutat. Men jag lunkade i 25 min. Ja iaf 20, för dom sista fem så gick det så sakta. Jag var inte flåsig, det var verkligen inte det. Men kroppen klarade inet av det. Jag går ändå på en hel del smärtstillande, så jag kan väl tycka att jag borde kunna hantera värken. Men det krävs så lite för att det ska bli för mkt.
 
Poängen är bara, att det som är naturlig och lätt för dig, kanske är en riktigt jävla hemsk upplevelse för andra.

Surdegsbröd, vetedröm

Detta recept är super lätt att göra. Det ända med surdeg är ju att det tar lite längre tid att göra. Det måste jäsa lite längre. Men resultatet blir super gott och gillas av både stora och små i familjen.
 
Receptet är framtaget av Bagarlandslaget.
 
Ingredienser, 2 limpor
  • 1 påse färsk KronJäst Surdeg Fullkorsvete (150 g)
  • 1/4 paket färsk KronJäst för Matbröd (12,5 g)
  • 2,5 dl kallt vatten (250 g)
  • 6,5 dl vetemjöl special (390 g)
  • 2 tsk salt (12 g)
Så här gör du, 5 timmar
  1. Lös jästen i vattnet. Blanda alla ingredienser utom saltet 3 minuter med maskin.
  2. När degen gått ihop öka hastigheten och fortsätt köra den i maskinen i cirka 4 minuter. Tillsätt salt och blanda ytterligare 3 minuter.
  3. Lägg degen i en inoljad bunke och låt jäsa under plast i 2 timmar.
  4. Vik degen efter en timmes jästid. Lägg försiktigt upp degen på mjölat bord och forma varsamt två limpor.
  5. Låt jäsa på i mjölad bakkorg eller bakduk cirka 2 timmar eller till dubbel storlek.
  6. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda cirka 25-30 minuter.
  7. Ta ut brödet ur ugnen och låt svalna på galler.

Bra start på dagen!

Mums, gårdagens brödbak resulterade i en härlig frukost imorse. Gjorde mig en latte och skar upp en skiva vetedröm. På med smör, getost och paprika. Herrejösses. Fantastiskt frukost och en galet bra start på dagen!

9 år går fort..

9 långa år har gått sedan mormor försvann från oss. Det är konstigt vad tiden går. Livet fortsätter ju och det har ju hänt en hel del dom senaste 9 åren. Några år som jag såklart hade önskat att hon hade fått tagit del av. Men hon fick iaf möta min man, hon gillade honom skarpt. Det betyder mycket ♥

Kalasfika..

 
I lördags hade vi familjen över på en liten fika för att Freja skulle fylla fem år. Freja hade ju väntat hela morgonen på att alla skulle komma. Men redan vid lunch så var bästisarna här och åt med oss. Sen vart det fika med resten av familjen runt 14 tiden. Hade såklart bakat en del. Några saker som jag alltid har på bordet som bullar, cheesecake, kolasnittar. Men sen så bakade jag faktiskt rulltårta för första gången. Kanske inte det smartaste att testa det samma morgon, men absolut något som jag kommer att göra igen. Behöver jag säga att Freja var så himlans glad över alla presenter som hon fick ♥

Recept kommer såklart..

En tuff dag igår..

Det var en tuff dag igår på Spine Center på flera olika plan. Dels så var jag där i över fyra timmar, så jag vart självfallet trött. Men sen var det även avslutning och det känns jobbigt faktiskt. Hade även ett väldigt uppfriskande möte, om jag kan kalla det så. Människorna på spine center är något extra. Har aldrig varit med om människor som stöttat och lyft mig som dom gjort. Att ta en person som dom inte känner och göra allt detta. Det är fantastiskt. Det är ju inte bara jag som påverkats av dom, utan även hela gruppen. Vi är en helt annan grupp som lämnar Spine Center, raka i ryggen.
 
Så idag har jag mått lite sådär. Det var väl både fysiskt och psykiskt jobbigt igår helt enkelt. Hann med en liten stund med barnen innan det var dags för som att sova med. Så idag tänkte jag faktiskt hämta dom lite tidigare och ta med dom till en lekpark. Så får dom springa av sig, jag vara ute och bunkra energi med och av mina små. Saknar dom.

Ett bud med surdeg ♥

Imorse ringde det på dörren och där stod ett bud med en fantastisk korg full av surdeg från Kronjäst. Jag har ju provat att baka med surdeg några gånger faktiskt, nu senast i helgen. Då jag gjorde ett sockrat saffransbröd till kalasfikat. Jag har även bakat bröd på surdeg och nu tänkte jag göra det igen. Mumsigt! Resultatet kommer såklart på bloggen sen =)

Fullspäckad dag med möten..

Tisdag och fullspäckad dag på Spine center. Har tre stycken möten idag och dessutom avslutning. Så himlans trist och jobbigt. Känns tungt att det ska avslutas så abrupt. Vi får väl se vart det kommer att gå från här. Helst så skulle jag inte vilja sluta på än ett tag. Det har gett mig så mycket dom här månaderna och det känns svårt att släppa taget om det.

Fantastiskt!

Freja har haft en härlig dag idag. Hon var så himlans lycklig i hennes rosa snurrklänning och rosa, lila och blåa hår. haha. Med mig så hade jag såpbubblorna som hon fick av en kompis igår och den kördes för fulla muggar. Vädret vart på topp och det vart fantastiskt fint. Solen sken och det var så varmt och skönt. Ungarna slängde kläderna och mamman behöll dom på.
 
Nu är jag så sjukt trött efter denna fullspäckade helg och födelsedag, så nu ska jag göra natt!

Sessan blir fem..

Idag fyller sessan hela fem år. Kan inte förstå det själv. Fem år!! Vi har haft kalas hela helgen, för familj och vänner på förskolan. Men i dag så ska vi fira, bara vår lilla familj. Har avbokat allt idag för att bara vara vi. Det är Frejas födelsedag, så det känns viktigt att vara hemma. Hon ser så fram emot dagen.

Ska iväg och hämta dom lite tidigare idag, hämta paket på posten och så ska vi ut till en lekpark och blåsa såpbubblor, som hon fick i helgen. Hon ville göra det, så då blir det så =) Härligt att solen är framme med. Perfekt väder!

Det kommer mera!

Ja det har varit ganska så tyst på bloggen. Dels så har det ju varit kalas hela helgen och dels så har min dator fått fnatt här hemma. Nu verkar däremot problemet vara mestdels löst. Den hänger sig inte varje sek iaf.
 
Så jag tänkte bara säga till att hålla utkik under veckan som kommer. För det kommer att komma en hel del inlägg =) Det har ju varit kalas och match, packning av goodiebags, bakning m.m. Så det kommer såklart på bloggen. Förhoppningsvis så hinner jag ikapp under veckan som kommer!

Badtillbehör..

Här hemma så packas det sista inför den lilla goodiebagen på söndag. Har packat ner dessa söta badtillbehören. Alla kommer att få lite olika, men dom är ju så fina bara flaskorna. Dom kommer såklart från Gunry och dom kommer även att få mumin servetter. Något som jag inte hann med att fota i farten. Det går undan här förstår ni. Redan i morgon är det kalas för släkten. Så nu måste jag fortsätta här! =)

Mer prepp för kalas..

Som jag sagt tidigare så har jag tänkt att byta ut en del av godiset i påsen på söndag. Så ungarna kommer bland annat att få tandkräm. Det roligaste av allt är ju att det är Frost Motiv på, vilket gör så att iaf Freja vill borsta tänderna lite extra. Att det är sen samma märke som mamma och pappa har, det gör saken ännu bättre. Hoppas att det går hem lika mycket hos alla andra barnen på kalaset. Vet att det finns en handfull med Frost-tokiga barn där =)
 
Tandkrämen går att hitta på bla Willys!

Play-Dough

Bland det enklaste som finns och så uppskattat av barnen. Jag gör inte trolldeg däremot, utan jag köper med mig hem Santa Marias Alun (finns i kryddhyllan, på påse) och gör Play-dough. Den håller mycket längre och förvaras bra i kylskåpet i en påse. Bättre konsistens än trolldeg. Barnen älskar det. Så enkelt att få barnen underhållna på en dag då kanske regnet öser ner.
 
4 dl vetemjöl
2 dl salt
2 msk alun
5 dl kokande vatten
2 msk olja
karamellfärg

Rör ihop vetemjöl, salt och alun/citonsyran. Blanda olja kokande vatten och valfri karamellfärg. Jag använde mig av vanlig karamellfärg som man köper i butik och pastafärger.  Rör sedan i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg.

Försöker & Hoppas..

Försöker vakna till liv och få i mig lite frukost. Sakta men säkert börjar det att vända lite känns det som. Men lite frukost är ju en bra start iaf. Kesella med kokoschips. Hoppas att förkylningen vänder nu!

Dags att ladda om..

Det har varit en dag som har slitit en hel del på mig. Jag har sovit otroligt dåligt och ända sedan i lördags eftermiddag så har jag inte riktigt mått super bra. Men idag kom nog toppen av denna sjukperiod. För idag är jag så trött, jag hostar som sjutton, huvudvärk, ont i kroppen.
 
Tog mig iaf iväg till spine center för att det är inte så många gånger kvar. Och under mötet så vart jag super hängig. Kändes inte som om jag skulle ta mig hem. Huvudet kämpade för att få kroppen att ta sig framåt. Helt galet. Orkade knappt äta. Men efter att ha sovit, så känner jag mig iaf "rörbar".  Så bloggen har varit lidande under veckan, men förhoppningvis så har jag laddat om till i morgon..

Piratkalas och en vilodag..

Gårdagens Piratkalas på Leos Lekland. Vi var väl där i tre timmar innan vi åkte. Helt slut då kan jag säga. Jag var inte alls på hugget igår, mannen sa åt mig att jag kunde vara hemma. Men det kändes så osocialt och inte så bra. Så jag tog mig dit. Men dom där hårda stolarna och när man inte mår bra, så blir man inte direkt den roligaste att hänga med.
 
Väl hemma så däckade jag och i natt har jag hostat som sjutton. Idag mår man ju pyton, så det har blivit vila för hela slanten. Har ordnat med playdough lera till barnen, det är väl det vi har gjort. Theo hade väldans ont i sitt käkben av någon anledning och hade lite huvudvärk. Mannen vaknade med nackspärr. Bara lillfisen som är på g här och hon är väl inne på andra timmen med att dega nu. Hon är förvisso jätte nöjd, men ändå. Tur att vi har haft en intensiv vecka, så en vilodag gör väl inte allt för mycket. Sista dagen på påsklovet..

Fest på höga höjder..

Igår fyllde en gammal barndomsvän år och jag och brorsan åkte in till Gamla stan för att fira honom. Högt uppe på Stockholms höjder åt vi en härlig buffé och fick en god efterrätt. Sen var det dansgolv, men jag orkade ju inte hela kvällen. Men jag vart iaf i där några timmar. Annat var det för brorsan som fortsatte större delen av natten, då sov jag gott =)

Kalasfix..

Det är ca en vecka kvar till Frejas kalas. Så nu har jag börjat att bunkra upp lite kalastillbehör. Jag har bland annat beställt hem dessa enorma klubbor från Barnkalaset. Så himlans söta ju. I dom finns det 8 st andra klubbor. Annars så ska kalaset gå i rosa, ja för det mesta iaf. Så nästa söndag så kommer hennes vänner från dagis, Freja är redan så taggad inför henes speciella dag.

Kronfågel, Grilltrender..

Våren låg i luften och som vanligt så bjöd Kronfågel in till en underbart härlig lunch. På menyn i år så hittade vi dom nya grilltrenderna och Magnus Albrektsson stod såklart och komponerade ihop maten som vi skulle äta.
 
Vi blev bjudna på en välkomsdryck, Kombucha, en relativt ny dryck från Humm. Till det serverades vi kycklingkorv med saltgurka, äpple och en kumminröra. Mumsigt! Kycklingkorven innehåller 72% kycklingkött och är av svenskt gårdskyckling. Den kommer även i tre olika smaker, klassisk, milda örter och chorizo.
 
Jag smög ut på balkongen för att se Magnus stå och grilla, det luktade så gott, solen sken i ansiktet. Underbart!

Vi fick en presentation över grilltrenderna och ser att även i år så ökar kycklingtrenderna. Det är inte bara kött som går att grilla, utan fler och fler väljer kyckling, klimatsmart! Jag är inte förvånad, själv tillhör jag ju en familj som till större del äter kyckling då vi grillar.

Sen bjöds vi på lunch, en härligt färgsprakande meny. En massa härliga sallader, kalla såser och så kycklingen såklart (Nyheterna: BBQ Chili Minutfilé, BBQ Classic Minutfilé & BBQ Smoke Grillmix). Den stora trenden för i år är att grilla en hel kyckling. Spatchcock kyckling. Magnus gick igenom på plats hur man skulle skära fågeln, för att få som jämnast grillyta på kycklingen. Otroligt gott och absolut något som min familj kommer att göra i sommar.

Till efterrätt bjöds vi på Vaniljkokt rabarber med jordgubbar, vit chokladcrème och saltkaramelliserade mandlar. Gah! Sen lite kaffe på det. Behöver jag säga att jag bokstavligen rullade därifrån. Fantastiskt gott!

Nu längtar jag till vår grillpremiär här hemma!

Boston Grill...

O'Learys  har alltid inspirerats av dom många bar och grill restauranger som finns i Boston och har nu öppnat sin andra Boston Grill på Stockholms Centralstationen. En härlig plats att mötas på, kanske bara ta det lugnt i mellan tågbytena, eller äta en god bit mat. Maten har även den inspirerats av Boston och på menyn kan ni bland annat hitta Clam Chowder eller varför inte en Tomahawk Steak.
 
För den som vill har ju även Boston Grill en bar som går ut mot själva centralstationen, så det går ju bra att sätta sig ner i baren och bara ta en drink om man inte har så lång tid på sig.
 
 Jag och min man vart inbjudna till att vara med på invigningen av restaurangen. Vi bjöds på en härlig atmosfär, stämningsfull musik och galet god mat. Super mysigt. Allt med en hetsig tågstation glömdes bort och man kom in i en helt annan värld. Så skönt och avkopplande.