Pease..

 Från smakprovningen av Pease - många varianter att prova på!

Pease, en nyhet från Findus. En helt vegansk produkt gjord på ärtan, dess protein. Vilket gör att produkten i sig är hög på protein, 27-33%. Produkten räknas även som klimatsmart då den släpper ut lågt med CO2. Den kommer i tre olika former, färs, strimlor och pulled. Favoriten för min del vart färsen, så kan man krydda upp den en massa. Ett nytt alternativ till middagen helt enkelt..

Måndag..

Måndag morgon och tröttheten är väl inte lika brutal som igår. Men trött är jag. Har flera måsten denna vecka och har såklart försökt att boka in lite roligt med. Just för att få en boost av energi. 
 
Ibland komemr bara tröttheten efter allt som har hänt. Så man blir lite tagen på sängen av allt. Men det löser sig. Jag brukar pallra mig ur dom här perioderna. Det är ju dom som vet att man lever iaf. Men det hade ju inte varit helt fel med lite flyt. Någon gång?! 

Tröttheten slår till..

Jag får väl vara glad att det har delat upp sig med härligt med skit i omgångar iaf. Med det vill jag säga att det var ett helskotta för mig i somras och jag var sjukt stressad över massa saker redan då. När det väl lugnade sig så vart det jobbigt med skolan där barnen går. Vi hade samtal, möten etc. Det avlöstes med att tanden gick sönder och dom gjorde fel med räkningen. Så det fick jag tjafsa om med. 

Föräldrarmöten, vattengympa 2 ggr i veckan, barnvakt, läkarbesök. Sen på det Brorsan som åker in å ut från akuten, nu senast i fredags - två ggr. Så det är ju något som vi tar steg för steg nu, dag för dag. Mammas återbesök och besked kommer väl i nästa månad. 

 Bägge barnen är iaf friska nu, tjoohoo! Så idag är det kalas. Men själv har jag slagits av en enorm trötthet. Jag är så trött just nu, så jag vet knappt vad jag heter. Jag sitter nu med morgonens första kopp kaffe. Å ja! Det är lunchtid! Jag har tre timmar på mig att duscha, slå in present och ta oss dit. Det är inte långt, inte det. Men den här tröttheten slog bara till totalt. Det är dessutom derby i eftermiddag. Så den ska jag se på i en park. Att komma ut och få lite frisk luft gör nog susen!

 

Hopppas ni andra njuter av en härlig söndag!!


Skördemarknad i Järna..

Vi åkte även till Skillebyholm i Järna då jag såg att även dom hade skördemarknad. Men när vi kom dit, så var det ju lite större än vad vi hade tänkt. Dom tog 50 kr att parkera hos dom, men om man ställde sig vid vägen så var det gratis. Det som skilde skördemarknaden i Järna med den i Trosa, var att den här i Järna hade mer av allt. En jätte stor marknad med tex grönsaker, frukt, täljda saker, träsaker (så som pilbåge och pallar), hemmasydda kläder, fik och matställen, glass, honung! Ja stället var oändligt. Så det kändes iaf.

Det negativa med Järna var att vår mottagning var så galet dålig. Såklart hade jag inte förberett mig med kontanter, då jag var helt inne på att swisha. Men vi kom inte alls in på banken eller swish. Såg att det var många som hade samma problem. Tyckte mest synd om dom som stod och sålde, när dom förlorade så mycket på att ingen kunde betala. Så vi fick inte hem så mycket tyvärr.. 

Så nästa gång, note to myself: ta med kontanter!


Make over, efterbilder..

Här har ni efter bilderna. Om ni missade inlägget med "före bilderna", så kan ni hitta dom HÄR. Jag har faktiskt inte ändrat så mycket. Stolarna har jag bytt ut. Förut var det svara klappstolar, men dom fanns inte med på inlägget innan. Köpte även en förvaringstavla från Ikea. Så jag har måttat, borrat och fixat fast dom. Känner mig ganska så stolt. Jag har väldigt svårt att hålla i en borr, då den väger så mkt. Redan där har jag alltså problem. Men sen så ska jag borra hålet med. Men lyckades utan hjälp. NÖJD. Skam den som ger sig. Vart bara lite uppsväld i handleden och handen. 
 
Köpte lite tillbehör från Ikea, så att man kan ha sax, pennor, papper etc på själva förvaringstavlan. Super smidigt och skapar lite mer ordning och reda. Blir galen när man inte kan hitta blyerts till läxan. Pennvässan är borta och även sudden. Nu vet jag och barnen vart allt är. Förhoppningsvis så lägger dom tillbaka allt där dom ska vara med. 
 

Stol - Søstrene Grene
Lampa - Ikea 
Blå häst - Flying Tiger
Guld sax - Flying Tiger
Rosa/Blå bok - Flying Tiger
Förvaringstavla med tillbehör: Ikea
Pennor - Flying Tiger
Förvaringslådor - Kids Concept


Så kör vi sjukstuga igen...

Igår vaknade skruttan sjuk. Hon har haft ont i halsen och haft bra med feber. Idag har hon inte alls varit pigg. Vi var uppe på vårdcentralen för att kika så att hon inte hade halsfluss. Hon var nämligen fläckig på halsmandlarna. Men läkarn sa att barn kan ibland bli så. Men vi har kört ipren och alvedon. Ändå har hon knappt ätit idag. Försökte att muta med glass, men inte ens det gick ner. Hoppas på att hon mår bättre i morgon.  
 
Har ni börjat med sjukstuga hemma hos er? 

En liten make over..

Det var inte så länge sedan som jag gjorde om inne i barnens rum. Men nu kände jag att det behövs lite extra. Så när jag var med brorsan på Ikea för att köpa mitt vitrinskåp, så passade jag på att köpa saker och ting till barnens rum. 
 
Hade redan hunnit med att köpa dom nya stolarna från Søstrene Grene. Har spanat in dom ett tag och det fick bli gråa till barnens rum. Fler bilder på den lilla "make overn" kommer snart! 

Skördemarknad i Trosa..

För andra året i rad så besökte vi Trosas skördemarknad. Det är så vackert i Trosa och marknaden ligger mitt i staden. Det säljs allt från kött till grönsaker, hemmagjorda ostkakor och marmelader m.m. 

Jag tycker att det är spännande att gå omkring där och kika på alla saker. Tex så har dom en strutsfarm i närheten. Så dom är där och säljer strutsägg, leverpastej och kött etc. Så barnen har fått lära sig lite om strutsar med. Förra året köpte vi strutsleverpastej. Så det har dom fått smaka på med. 

I år så slog lunchen alla rekord tror jag. Så gott. Vi fick örtslungad potatis med pulled beef, picklad rödlök och rostad matvete. Det var helt fantastiskt gott. 

Vi kom hem med västeråsgurka, sallad, rödbetor, vitkål, grönkål, zuccini, otroliga cocktailtomater (godaste jag ätit), ostkaka, sylt, och kycklingkorv (salami). Kan ju tala om att dom där grönsakerna var så fantastiskt goda, direkt från bonden med. MUMS!! Dessutom så var den där ostkakan den godaste som jag ätit med. Men den försvann så snabbt här hemma, så jag hann inte ens ta kort. haha! 

Nu under hösten så kommer en hel del höstmarknader. Har ni något favorit som ni vill tipsa mig om?  Tar tacksamt emot förslag!


Längtar för en gångs skull till måndag....

Det är så skönt att jag kan lämna denna vecka bakom mig. För helt allvarligt, så har jag varit så trött och ledsen. Vart Två ggr på akuten med min bror, två ggr har jag tränat hos sjukgymnast, storhandlat, fixat naglarna, varit på föräldrarmöte, möte med rektorn på skolan, tanden lossna under mötet, till tandläkaren för att få en priskostnad på 8000kr. Varit hemma hos brorsan för att hålla koll på honom och hjälpa till, Det har varit kalas, start på gympa för Freja och nu röstning. Längtar för en gångs skull till måndag. 
 

Dyka i Grekland..

I Grekland så fick Theo prova på att dyka i poolen. Killen som höll i lektionen var så himlans gullig och lät Theo köra en bra stund. Instruktionerna var på engelska och jag stod ju som en orolig hönsmamma vid kanten och trodde att jag skulle behöva rycka in. Men nope. Han klarade det så galant själv. Hans ordförståelse har blivit så mycket bättre sedan vi var i USA. Han klarade allt så fantastiskt bra, så galet imponerad hur barnen växer för varje dag som går. Mäktigt att se.