Tankat energi & lite blåslagen..

Sportlovsveckan är här i stockholm och barnen är hemma med mig den här veckan. Ofantligt skönt, även om det sliter rent kroppsligt på mig. Men hjärtat har tankat energi ♥
 
Har dock lyckats med å ramla, så jag känner mig väl lite blåslagen kan man säga. Blir en kväll i sängen, så kanske jag känner mig någelunda i morgon, hoppas jag..

Lakritsfestivalen - Dessert..

Sen sist men inte minst så har vi efterrätten. Jätte god! Vit choklad, lakrits och citron. Topp tre i smaker för min del. Douglas har använt sig av silverlök i sin pannacotta och även lök som gardnityr. Kanske inte det första som man tänker på i en dessert, men så gott!
 
Kommer att finnas på Lakritsfestivalen den 23-24 april, Globen annexet i stockholm!

Begravning, event, fest..

Gårdagen var riktigt tuff och jag var helt slutkörd på kvällen. Det var en fin begravning med mycket känslor. En riktigt bra präst som gjorde begravningen så personlig. Satt sen och prata med Jonas halva natten, så när ögonen skulle upp imorse, ja då var det ju knappt att dom var öppna.
 
Åkte iväg till Lekmer på ett babyevent imorse. Dom har en hel del erbjudanden under helgen. Så jag gick runt där själv i någon timme, för att sedan fortsätta till outleten och handla lite till kvällens fest.
 
Ikväll så är det nämligen fest. Barnens farmor är på ingång och jag och mannen ska iväg. Har packat allt som ska med, slagit in presenter. Kollar på bandy =) och ska snart slänga in mig själv i duschen. Kanske jag piggnar till något.

Lakritsfestivalen - Varmrätt..

 
Douglas, Douglas, Douglas, den här rätten knockade mig lite faktiskt. Absolut favoriten av dom tre rätter som serverades igår. Lite märkligt eftersom favoriten brukar vara efterrätter och definitivt inte kött ;) Så för mig är det ju ett galet bra betyg. Det var så gott. Sååå gott! Oxkind med lakritsrub, rotfrukter, potatisskum, sky av öl.. Fantastiskt. Ska absolut äta den här rätten på lakritsfestivalen, det borde ni göra med!

Lakritsfestivalen - Förrätt..

Igår spenderades kvällen på FoodLab i stockholm, för att gå på pressvisningen inför årets Lakritsfestival. På agendan var bland annat provsmakning av årets festivalmat. Här på bilderna har ni förrätten. En härlig lax serverad med rökt svartrot, citrusgele, persiljeolja rödbetssås och kräftskum. Med en ton av lakrits såklart. Lagad av festivalkocken Douglas Spiik. Nu smakade jag endast på vissa tillbehör eftersom jag är allergisk mot fisk och skaldjur. Jag älskade smakerna och alla på plats gillade förrätten en massa...

Hoppas att det räcker med lite vila idag..

Efter korvfestivalen så åkte jag direkt till Spine center för att träna lite. Får ta det lite i taget, men jag körde iaf i 30 min, minst. Sen var det bara till att svida om och gå in på mötet i två timmar. Kändes sådär helt ärligt att sitta på cykeln, crosstrainern och gåbandet, men jag körde iaf tills att jag var tvungen att kliva av. Kände mig super sliten och hade huvudvärk och inte på topp. Mötet var tufft det med och nej det vart ingen bra kväll helt ärligt.
 
Idag då jag vakna så kände jag mig trasig. Ont överallt, ingen träningsvärk, men ont och huvudvärk å förkyld. Så jag valde att gå och lägga mig igen, vila, så att jag orkar med heldagen i morgon. Annars skulle jag åka och träna på eftermiddagen var det tänkt. Men i morgon är det sista dagen som jag kör en heldag på tors och jag vill inte missa det. Hoppas att det räcker med lite vila idag..

Korvfestivalen, mums!

Under lunchtid igår spenderade jag en stund inne på Bierhaus inne på Tegnérgatan, som utsågs till årets korvkrog 2015. Det var pressträff för Korvfestivalen. Vi bjöds på en härlig lunch med smakrika korvar, gjorda av köksmästaren Andreas på Bierhaus, med tillbehör så som potatis, surkål och senap. 
 
Korvakademins ordförande Christina Möller informerade om prisutdelningarna som kommer att ske i samband med festivalen. En stor favorit här hemma är ju Sorundas korv och dom vann faktiskt ett pris för Årets korvprofiler. Alla pristagare kan ni hitta HÄR.
 
Festivalen äger rum den 12-13 mars på Nacka Strandsmässan i Stockholm och har slagits samman med ölfestivalen, som kommer ta med sig lite utställare. Totalt blir det kring 70 korvutställare och ett 15-tal olika öltillverkare på plats. Alla vet väl att öl och korv passar så sjukt bra ihop, så nu har arrangörerna gjort det möjligt att ha dom tillsammans.
 
Programmet kommer att vara fullspäckat och på scenen händer det en hel del skoj. Det vill ni inte missa! Det kommer även att finnas aktiviteter för barn. Här kan ni se hela festivalprogrammet.

Jag kommer även att tävla ut två biljetter, så håll utkik! =)

Iittala X Issey Miyake

Nu i februari släpptes den nya kollektionen från Iittala och Miyake Design Studio. 30 stycken härligt färggranna föremål, bestående av porslin, glas och textilier. Jag älskar verkligen färgerna, helt i min smak. Dom tre favoriterna för min del är servetterna, kuddarna och sen kopparna. Om jag måste välja tre ;) Iittala har alltid legat mig varmt om hjärtat, så jag tycker att det är fantastiskt roligt att dom släpper en kollektion i mjukt material. Mer Iittala i lägenheten, kan ju aldrig slå fel?!! ♥
 
”Den pågående forskningen och utvecklingen inom klädskapande som
bedrivs av Issey Miyake, fortsätter i samarbetet med Iittala. Textilföremålen skapas
inte bara genom att använda den senaste teknologin för att vika och plissera materialet,
utan även ur fint hantverk.”, säger Midori Kitamura, ansvarig för Miyake Design Studio.

Mjöl av syrsor..

Eftermiddagen spenderades hos PratPr och deras pressdag om mat. Enormt spännande att mingla runt bland alla utställare som var på plats. Fanns en hel del nytt och spännande. Högst upp på listan hamnade mjöl gjord på syrsor. Tycker att det är så sjukt fascinerande. Mer om det kommer i ett annat inlägg =) 

Behind the scenes..

I fredags tog jag mig in till Odenplan till Bodil Bergman Hughes fotostudio. På plats så möttes jag av redaktionen på Stunder Av Lycka och deras härliga gäng. Det bjöds på vin och vi sminkades fina för en photoshoot. Själv så gick jag omkring och fotade lite "behind the scenes".
 
Efter detta klev vi ner på Mondo tapas bar. Så det vart en massa god mat, mycket prat och skratt resterande delen av kvällen.

Helg..

Eftersom hela veckan har varit så fullspäckad, så har det varit en lugn och skön dag idag. Ungarna ville ta det lugnt, mamma ville ta det lugnt. Perfekt. Åkte iväg och handla lite lördagsmys till kvällens Mello. Så nu väntas det med lite grönsaker och dipp..

ELLE Decoration Swedish Design Awards

Vart bjuden till Café Opera på en fantastisk pressfrukost med ELLE Decoration Swedish Design Awards. Uppdukat med härliga tallrikar från Mateus. Super god frukost, en riktig bra start på dagen. Solen sken in genom fönstrena och uppe på scenen presenterades Årets designer, Note Design Studio och Årets stjärskott, Emma von Brömssen.
 
Häng med på tre min sammanfattning av hela galan..

Alla vinnare hittar ni här: elledecoration.se

Träningsvärk och kanske mer efter idag..

Torsdag och det innebär som vanligt en fullspäckad dag. Idag ska jag åter igen till spine center för att först köra två timmar med kroppskännedom och sen varmvattengympa på eftermiddagen. Ser så fram emot att träna, fast att jag har haft sån brutal träningsvärk sedan styrketräningen i tisdags. Det gick så sjukt bra och det var så lätt. Det är poängen nämligen, att det ska vara lätt från början. Men satan i gatan, smärtan på kvällen och igår. Inte rolig. Tror att jag har fått en inflammation vid nyckelbenen på köpet med. Det är galet liksom, fastän jag kände mig på topp efter det.
 
Jaja, det här var bara första gången. Idag ska vi köra träning i värme, så då kanske det släpper lite. Kan ju hoppas. Ser redan fram emot nästa styrketräningspass! =)

Minut kyckling, gott och enkelt!

Ännu mera goda nyheter från Kronfågel. Minut kyckling. Det här måste ni prova, för det här kommer vi att köpa mycket av. Jag ser det framför mig, nu i sommar. Bra till salladen, mackor, eller med bara vanlig potatissallad. valmöjligheterna är så många. Ungarna tyckte så mycket om kycklingen och även jag. det underlättar ju såklart ;)
 
Salladen:
kokt färskpotatis blandat med creme fraiche, lite dijonsenap, peppar, dill och persilja. På det så vart det Kronfågels minut kyckling, classic, som är favoriten för min del, paprika, rivna morötter och sen lite extra persilja och dill på toppen! Så gott!

Fråga, så svarar jag..

Jag har alltid varit öppen av mig med mina sjukdomar här i bloggen. Alla kanske inte tycker att det är värt att läsa om en person som alltid är trött, har ont eller har problem med magen. Men jag känner mig faktiskt stolt över att jag pratar öppet. Här i sverige finns det sån tabu på mycket. Speciellt när det gäller tex magen. Hade ingen aning om vad crohns var innan jag vart diagnoserad av det själv. Var inte lätt att hitta något om det ens här i sverige. Men sökte jag på instagram, så var USA väldigt öppna med det och där igenom fick jag lära mig en hel del själv.

Så då valde jag att vara öppen. För om det någon dag skulle vara en människa som läser detta, och som känner att dom har liknande problem med magen, så är det viktigt att känna att man är inte ensam. Det var i alla fall en viktig del för mig. Jag kände mig så ensam, förvirrad och visste ingenting. Jag hoppas att ingen människa ska behöva känna så. 
 
Ni som har frågor, fråga! så ska jag svara. Har fått ett antal mail genom dom få åren som gått. Nu senast för några veckor sedan. En kvinna som hade liknande problem och som jag vill tro att jag hjälpte något. Hon ligger idag för utredning för just crohns. Det är sjukt jobbigt att söka den här hjälpen. Vem vill åka in till akuten och säga att man är dålig i magen? Jag hoppas iaf att jag kunde hjälpa henne, att hon kände att jag svarade så öppet jag bara kunde. Alla vill ju inte prata om något så privat, men helt ärligt så bryr jag mig inte. Fråga, så svarar jag! Finns på mailen...

Idag börjar kampen att återfå styrkan..

Dags att vakna till liv här och ta mig till spine center! Idag är det introduktion för styrketräning. Som jag sett fram emot det här. Enligt forskning kan en person med fibromyalgi få upp till 80% av styrkan tillbaka. Det vore ju helt fantastiskt. För som det är just nu, så jag kan bara tappa saker hit och dit. Greppet bara försvinner. Jag orkar ju inte mycket och kilorna lägger sig här och var. Man måste ju kunna må bra med sig själv i slutändan och just nu är jag ju långt ifrån det målet.
 
Har inte fått träna tidigare då jag har fått sådana hemska inflammationer och mått riktigt dåligt efter. Har ju problem att bära kassar. Men nu så ska jag  få ett schema som är anpassat för människor med fibromyalgi och framför allt efter mina egna förmågor.
 
Idag började jag iaf morgonen med lite havregrynsgröt, banan och kanel på det. Känner mig mätt, fast inte så pigg. Men det kanske kommer. Har hela dagen inbokat, så jag är nog inte hemma förrän vid 17 idag. Tung dag, men jag kommer få ut en massa av det.

Kycklingpinnar, Nyhet!

Gårdagens middag här hemma. Var så himlans skönt att slänga ihop något enkelt, men ändå så gott. Ungsgratinerade rödbetor, kokt broccoli, hemmagjord potatismos och sen kycklingpinnar. Jag kan ju inte äta fiskpinnar iom att jag är allergisk och jag älskar ju kyckling, så dom här pinnarna var toppen. En härlig variation och så toppen i vardagen. En kvart i ugnen så var dom klara. Nyhet från Kronfågel som finns i frysdisken, prova!

Kärlek ♥

Igår morse, strax efter 8, så ringde det på dörren. Det var ett blombud. Det tog mig faktiskt lite på sängen eftersom jag inte räknade med att få ett bud. Vart bara så överraskad. Maken hade skickat blommor till mig med den finaste lappen ♥. Som jag älskar min man ♥

Schlagermys med OreoGlass (recept)

 När jag fyllde år så gjorde jag en Oreoglass. Jag älskar ju oreo och den här glassen var så enkel att göra och super god. Perfekt till kvällens schlagermys kanske. Receptet hittade jag åter igen hos tidningen hembakat.

Ingredienser
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 burk sötad kondenserad mjölk 
1 pkt Oreokakor (spara 4–5 stycken till garnering)

GÖR SÅ HÄR

1. Ta fram vispgrädde, vaniljsocker, sötad kondenserad mjölk och Oreokakor.

2. Vispa grädden fluffig ihop med vaniljsockret, men inte för hårt.

3. Rör försiktigt ner den kondenserade mjölken i grädden.

4. Skär Oreokakorna i bitar (spara 4–5 stycken till garnering).

5. Blanda ner kakbitarna i gräddblandningen.

6. Häll smeten i en form, ca 20 cm, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna. Garnera toppen med halva kakbitar. Ställ kakan i frysen i 3–5 timmar tills den är genomfryst. Ta fram den ca 15 in före servering.


Deadpool...

Ikväll ska mannen och jag ha en liten datenight och gå på bio. Kvällens film har biopremiär idag och heter Deadpool. Verkar så sjukt rolig. Bara så mysigt att vi ska gå, han och jag. En stund för oss själva, mysigt!

Kika in trailern =)

Moster för 2a gången ♥

Andra natten med lite sömn, men nu är hon här. Mosters lilla tjej. Annikas vatten gick ju natten till igår, precis då jag skulle somna, hah. Så då vart jag ju pigg som en lärka och satt uppe större delen av natten i väntan på hur det gick. På det så vakna mannen och Freja x antal ggr, så det bidrog ju till en trött dag igår. Sen i natt så åkte dom in och då var jag ju vaken för det =)
 
Lilltjejen alltså, en riktigt liten mini Annika ♥

Efter nattens alla händelser...

God morgon. Trött här efter nattens alla händelser. Har inte sovit mycket. Så jag längtar redan till i eftermiddag då jag störtar ner i min säng. För det är ju just det som jag kommer att göra, störta. Idag ska jag iväg till Spine Center. Det är heldag med en massa aktiviteter, bland annat varmvattengympa.

Lunch ute och shopping..

Vart en heldag på Mall of Scandinavia med vännerna. Vi käkade lunch på Vapiano och sen gick vi runt och glodde lite. Fikade på Espresso house och sen gick jag en stund själv och shoppade. Vart iaf en ny tröja, nya byxor, ny klänning och sen en ny ryggsäck.
 
Nu blir det raka vägen in i säng. Barnen är lagda och jag ska lägga mig jag med. I morgon blir det en ny heldag, men då på Spine Center..

Tvättat bort blod..


Internationella pannkaksdagen idag, så det vart American Pancakes...

En händelserik dag, ja dagar faktiskt. Därav tystnad på bloggen. Instagram rullar på så som vanligt, men bloggen har fått vila lite. Är mest för att jag själv ska kunna hinna lkapp med mig själv.
 
Idag har jag varit på spine center på förmiddagen. Fått prata av mig, ventilera, och även börjat med ny kurs. Så det var en massa information idag. Spännande faktiskt. Sen vart det raka vägen hem för jag skulle bjuda på lunch idag. Två av mina barndomsvänner kom förbi. Så vi satt och käka och prata skit, som vi brukar göra. Men det vart ett abrupt slut då mannen ringde och sa att Freja satt hos läkaren och tejpade skallen. Hon hade sprungit in i något på gården och fått ett jack. Så dom tejpade som sagt, men det sitter sådär. Hon va så låg och inte sig själv, stackarn.
 
Här hemma så har jag försökt att tvätta bort blodet ur hennes hår och även från pannan, för såret rinner än. Så vi får väl se hur det fortsätter. Förhoppningsvis så lugnar det ner sig nu under natten. Hon piggna iaf på sig.
 
Sen har det varit läxkväll här för Theo. Så nu är jag hysteriskt trött....

Fredagsmys..

Dags för fredagsmys med mina älsklingar ♥

Dålig natt och den där hesa Fredrik på det..

Det vart en riktigt dålig natt för mig. Väldigt lite sömn, mycket värk och så vaknade jag ju av Hesa Fredrik som tjöt. Jag är så jäkla trött idag så jag vet knappt vad jag heter. Kroppen värker och nej ja mår inte bra alls. Jag gick och la mig så fort barnen hade åkt iväg imorse och sen så klev jag upp för några timmar sen. Men sen dess har jag bara tänkt på sängen igen, för det är svårt att hålla sig vaken då man är så trött. Det är svårt att känna sig "med i huvudet" liksom, jag känner mig groggy. Och sen en sablans värk på det. Det är inte kul alltså. Nej nu längtar jag bara efter mina barn och min man. Mysa med dom. Enda som jag göra den här dagen bättre.

Risgrynsplättar med lingonyoghurt och päron.. (recept)

 Tina, Tina, Tina. Detta goda recept kommer ifrån Tina Nordström. Jag satt och kikade på hennes program i förra veckan och det såg ju så fantastiskt gott ut. Tänkte, att det där måste jag ju bara prova. Och vet ni, det var så gott. Helt sjukt gott faktiskt. Kommer ju inte att dröja innan jag gör detta igen. Mums!
 
Plättsmet
  • 500gkall risgrynsgröt
  • 2ägg
  • 0,5-1dlvetemjöl
  • 1tskbakpulver
  • smör, till stekning
Lingonyoghurt
  • 1dlrårörda lingon
  • 1,5dlcrème fraîche
  • 1,5dlgrekisk/turkisk yoghurt
  • 2päron
  • 1lime
 
Gör så här:
  1. Blanda ihop plättsmeten och ställ åt sidan.
  2. Vispa crème fraîchen med elvispen, den ska bli fast och styv. Rör ner yoghurten och avsluta med att vända ner lingonen, lite slarvigt så att det blir vackert melerat. Vill man ha den lite sötare kan man smaksätta med extra florsocker.
  3. Sätt din plättlagg på spisen och stek små fina plättar i smör. Gör ett vackert plättberg på en tallrik.
  4. Hyvla päronen tunt med skalet på, lägg i en liten skål. Pressa över limesaften. Vänd försiktigt runt och lägg upp tillsammans med plättar.

Lite "lättare"

Gårdagen gick faktiskt riktigt bra och jag gick ifrån Spine center lite "lättare". Det var ett bra möte, faktiskt ganska så givande. Jag fick vänta ett bra tag innan jag kom in. Men i slutändan så kände jag ju att det gav mig något. Efteråt så tog jag en promenad, en station längre. Så jag fick en 20-30 min promenad iaf. Så det kändes bra igår.
 
Kom hem och maten var klar. Myste i soffan med familjen innan vi skickade barnen i säng. Ja, och mig själv i säng. Var så skönt att lägga sig. Men jag hade väldans ont i höften på kvällen. Ingen höjdare. Har sån inflammation i höften. Mannen masserade mig och efter det så kunde jag faktiskt somna ♥

All vaken tid..

Haft fullt upp i helgen med familjen. All vaken tid har gått till dom och sen har det ju blivit en del vila på det.
 
Idag är det Spine center som gäller igen på eftermiddagen. Tror att det var sista seminariumet nu. Ja en till kommer att komma senare i vår. Idag blir det ett extra långt pass, så jag ska klämma i mig lite lunch sen innan jag åker, så att jag orkar hela eftermiddagen.