Diagnos..

Läkaren var iaf väldigt säker på min diagnos. Nu har dem tagit en massa prover och fler provtagningar väntar mig under nästa månad. Men han kunde säga på en gång att det var Crohns som jag har. Det var därför det vart viktigt med en gastroskopi med, eftersom det bildas sår även där. Det är viktigt för att veta att behandlingen blir rätt.
 
Jag har nu fått kortison som jag ska börja med. Känns sådär faktiskt. Jag mådde inge vidare i somras då jag åt störra mängder av kortison, så jag är lite orolig över hur jag kommer att må nu. Räknar iaf att jag kommer att svälla iaf i ansiktet, då jag gjorde det sist. Men om det här är utvägen till att må bättre, så får jag anpassa mig och ta en dag i taget. Precis som jag redan gjort.
 
Eftersom det kändes som om jag hade IBD innan, så vart jag inte chockad när han sa att det var Crohns. Det är ju det som har stämt in på allt jag har haft. Däremot så är det ju kroniskt, så det här kommer jag att få leva med. Det känns riktigt tufft. Att jag kan må så här igen till och från. Det har varit/är hemskt.
 
Men samtidigt så känns det bra. Allt det konstiga som jag gått igenom det sista året. Tex att aldrig känna sig helt bra. Konstant känna, har jag feber? När folk frågar hur jag mår, så var det svårt att svara "jag mår toppen". Tillslut svarade jag "jag mår bra", bara för att man inte orkade säga att dittan och dattan var inge bra. Men nu vet jag varför. Jag är inte helt å hållet galen!
 
Om en månad så kommer jag att få svar på alla mina prover som dem tog + mer provtagningar som jag sa. Jag ska även prata med proffessorn från nyår - se vad han har att säga. Jag tror att jag skulle få en läkartid om en månad med. Nu ska jag försöka ordna med en dietist, så att jag kan få ordning på magen med - så att jag kan äta ordentligt igen. Lite väl trött på buljong och endast ett riktigt mål mat om dagen..
 

Undersökningen del 2

Efter undersökningen frågade läkaren om mina aftösa sår som jag har haft i munnen. Jag förklarade att det har kommit och gått under ett års tid. Sätter sig i kinderna och vid tandrötter - så att jag tror att jag har tandvärk. Att jag tom var på sös för att jag haft så ont, men dem gjorde inget alls. Ingen har velat ta det på allvar, eller prover på det. Det är ju "baaara" afteblåsor. det gör man inget åt.
 
Läkaren såg detta mer som alarmerande och sa att om man har sådana här sår, som han ville kalla det. Så är sannolikheten stor att det sitter i halsen med. Jag sa att i början på januari så var jag hos läkaren, då jag hade hela munnen full + hals. Läkaren trodde då att jag hade halsfluss, men efter prover så visade det sig att det var aftösa sår som jag hade där med.
 
Han sa att det kommer att behövas en gastroskopi på mig med. För han måste ner i halsen på mig och se hur det ser ut. Han frågade när jag hade druckigt och jag sa, för två timmar sen. Så sa han, orkar du? Han hade nämligen tid över för att göra det på en gång. Ja sa nej jag orkar inte. Men när jag ändå är här. Orka vänta på en tid till. Jag sa jag blir lite envis, för jag vill verkligen bara ha det här avklarat så att jag kan komma ett steg längre. Och behöver du göra detta så gör det nu.
 
Jag som hade sagt till mig själv att jag ALDRIG skulle göra detta igen under vaket tillstånd. Ibland är jag fan för envis för mitt eget bästa tror jag. Kände  mig helt dum i huvudet efteråt som gick med på det. Ville få det överstökat, så jag skulle låta mig plågas - bara för att ha det gjort.
 
Sagt som gjort iaf, så körde dem snabbt ner en slang i halsen på mig. Men det hade inte bedövats så bra tycker jag själv. Så det var redan super jobbigt från att det att slangen kom in i munnen på mig. Och jag hulkade och hulkade. Fick panik?!!! Sen började jag att spy och spy och spy. MER panik. Kunde inte andas genom nästan, för den va ju full av spya. Låg i min egna spya. Sen vart krampen ännu mera tilltagen i magen. Han gjorde det jävligt snabbt ändå och fick ett prov. Men jag skulle inte gjort det där vaken. Så är det.
 
Sen började det värsta. Jag fick sån kramp i magen (troligtsvis av all luft). Så jag kom inte upp från britsen. Dem fick hjälpa mig upp, en i varsin arm. Benen vek sig, magen smärta. Släppte bara inte. När jag väl stod upp, ja då kunde ja inte sätta mig ner, för det smärtade för mkt. Efter en stund lyckades ja lägga mig ner på en brits med en filt. Sms a mannen min att han skulle hämta mig. Hade ju planerat att åka hem själv och fika. Men nope. Efter 30 min eller mer så fick jag på mig kläderna. Utan att stänga byxorna. för det gick inte ens. Mina stora byxor kunde ja inte stänga. Ner dubbelvikt till entrén där sen Johan kom och hjälpte mig till bilen.
 
Väl hemma släppte det lite och jag lyckades sova i några timmar. Sen fortsatte värken hela kvällen. kramper, sen kom huvudvärk och fortsatt kroppsmärta i leder och muskler. Kunde inte käka ordentligt pga värken + att halsvärken vart påtaglig med (efter gastron).
 
Nej fy fan vilken dag. Jag fattar inte att jag överlevde den helt ärligt. Jag borde ha varit sövd. Det borde läkarna ha vetat innan på ks. Att det var så viktigt, för min egen del. Och det är ett skämt att säga att man får smärtlindring, då den hjälper lika mkt som vatten.
 

Undersökningen del 1

Kom till Sophia hemmet efter lite om och men. Tur att jag åkte i god tid, för jag höll inte på att komma fram i tid iaf. Först var tvärbanan inställd och sen vart det fel på tunnelbanans dörrar. Men jag kom iaf fram. Väl där kom jag in på en gång. Verkligen prick 12,30 öppnade dem dörrarna. Vet inte om jag någonsin varit med om detta. Men kom iaf in.
 
Dem fixade en infart på mig för lugnande och smärtlindrande. Sen började dem undersökningen, men det tog inte lång tid förrän det gjorde så satans ont så att jag skrek. Dem gav mig lugnande och 2 sprutor smärtstillande, men helt ärligt så kände jag inte ens av det. Undrar vad det var för smärtlindring??? Det var just det här jag var rädd för. Under nyårsafton då jag körde samma undersökning så hyperventilerade jag av smärta, så dem fick avbryta. Så jag var så rädd för den smärtan igen. Jag är jävligt naiv och trodde att då dem sa smärtlindring, så var det bra smärtlindring. Verkar ju som om dem inte fick ge mig mer än 2 sprutor heller. Jag såg inte eller kände inte när dem gav mig detta - måste varit helt borta.
 
Dem hade knappt kommit in i tarmen heller. Jag skakade helt sjukt mkt. Helt okontrollerat. Så när dem nästan var uppe i tarmen så tänkte han avbryta. Men då fräste jag till och sa. Har jag tagit nästan hela tarmen nu så tar du fan den sista delen med. Jag gör inte om det här. Trodde att jag skulle kräkas av smärtan. Tillslut så backade han och tog en massa prover på det inflammerade området. Då lugnade sig smärtan en stund, så jag kunde faktiskt se när han tog proverna. Han visade även vad som var inflammerat etc. Han tog säkertligen 10 prover. Minst. Så något borde jag få ut av det.
 
Hade väldiga kramper i magen efter undersökningen. Vet att det berodde på all luft som dem hade tryckt in i tarmen. Men det har varit det värsta för min del. Gaser. Det gjorde och gör hemskt ont.
 
Han sa efteråt att jag borde ha varit sövd.  (mmmm!!!!!)
 
 

Mot sjukhuset...

Så idag är det besökt hos läkaren som gäller. Börjar bli mer och mer nervös faktiskt. Har varit en lugn natt och jag har sovit. Nervositeten handlar mest om att jag har ont i magen. Och jag vet hur ont jag hade sist under undersökningen. Så det känns väldigt jobbigt. Även om dem ska droga mig. Jag hoppas dock att det funkar. Annars måste jag bli sövd och då tar det ännu längre tid innan jag får ett svar. Nej nu får det här vara aklarat! Se om jag orkar uppdatera ikväll..
 
 

21 timmar avklarade..

Är inne på den 21 timmen av fasta. Just nu vill ja bara spy på vätska. När jag drack så här mkt vätska sist så var jag verkligen i behov av det. Jag var så törstig och utmattad. Så all vätska som jag fick i mig gjorde under för mig. Nu känns det inte lika roande. Nu är jag ju tvingad till att dricka minst 6 liter vätska. Jag dricker och dricker. Varierar från varmt vatten med citronskivor i, buljong, nån sportsdryck, vatten, läsk. Om 3 timmar så kan jag börja fokusera på vad jag ska äta när jag får äta =)
 
 

Mer shoppingbegär..

Mer shoppingbegär, big time!
 

Lite bling bling..

Körde på lite enkla naglar med glitter till jul och nyår. Tyckte att det guldiga passade finemang till årstiden och högtiderna, även om guld alltid piffar upp vardagen i sig. Tog inte så mkt glitter denna gång, nästa gång blir det nog mer. Kan man få för mkt glitter? Jag tror inte det =)
 

24 timmars fasta...

Om en till två timmar så ska jag påbörja en fasta på 24 timmar. Blir en lätt lunch och sen får jag inte äta förrän efter läkarbesöket i morgon. Får se hur det här ska gå. Inte för att jag äter speciellt mkt. Men man börjar ändå tänka lite extra på att äta, bara för att man inte ska. Man fungerar lite konstigt. Inte så att jag trånar efter mat varje dag. Snarare en börda att försöka äta. Så det här ska nog gå finemang. Får ju iaf dricka vatten ;)
 
 

Provresultat..

Idag när jag var hos VC så fick jag bland annat svar på mitt calprotectin prov som jag tog för två veckor sedan. Man kan då se om man har problem med tarmen etc.
 
"Förhöjda nivåer av calprotectin talar för inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) och ökningen är sannolikt ett mått på sjukdomsaktivitet/utbredning."
 
När hon berättade vad jag hade, så förstod jag inte riktigt. Inte kan jag vad dem siffrorna betyder. Hon berätta iaf att en normal och frisk tarm ska ha under 50 mg/kg. Man befinner sig en sk. gråzon mellan 50-100 mg/kg. Dvs inte normalt. När jag fick provresultatet förklarat så fick jag mig en smärre chock. Mina värden ligger nämligen på 9387 mg/kg. Låter ju helt otroligt och absurt. Men det förklarar ju en hel del, varför jag mår som jag mår. Men samtidigt en känsla av obehag av detta ovetande. Vad exakt innebär siffran??
 
 
 

Fortsatt sjukskrivning..

Var uppe hos VC idag då min läkare endast hade tid idag. Trodde att jag kanske kunde få något mot alla inflammationer som härjar fram och tillbaka i kroppen. Men det fick jag ju inte. Detta är pga tarmen då. Så jag får snällt härda ut och bara köra på här hemma.
 
Gick igenom proverna som dem tagit och även den här koloskopin. Jag hade för mig att hon sa 28-29 januari. men trodde att jag hört fel då det vart den 30e tillslut. men så var inte fallet. Nej den 29 dvs imorrn var det inbokat ett besök för min del hos ks. men dem hade gått in och skrivit "avbokad" och "framåtlagd". Ingen ny tid, ingen info till mig, nada! Fan ja blir så förbannad.
 
Nej den här koloskopin som jag fick nu, det var bara för att jag var så pass klar i skallen att jag bad om en remiss till Sophiahemmets gastroenhet. Detta gjorde jag hos VC den 9e januari. Och tur var väl det. Att dem lyckades få in mig då så pass fort. Det vart inget snack eller något. Jag kom in på en gång. Så nu ska ja få hjälp.
 
Annars så hade jag stått här nu. Fan hjälplös och inte vetat vad som händer. Man får inte vara så naiv. Jag som annars ser mig själv som ytterst naiv, känner mig jäkligt nöjd. Å andra sidan så har jag inte så högt förtroende till vården - kanske är det. Jag har alltid fått kämpa mig fram. Aldrig ge vika.
 
Nu var det ju aldrig någe snack då jag bad om denna remiss, inte heller om en sjukskrivning. Hon ser ju mig och lyssnar, vilket jag uppskattar så sjukt mkt. En läkare man bara vill krama varje gång som man ser henne. Känns som om jag känner henne. haha. Lite hemskt. Men glad att jag har hittat henne, man har inte alltid så tur med läkare.
 

Vårnyheter, längtan..

Går i shoppingtankar och älskar så mkt som har kommit in i affärer just nu. Sen är det ju en annan femma om det skulle passa bra på mig. Men oj vad jag önskar att jag hade orken att kila ut på en shoppingrunda. Bara unna sig själv lite nytt i garderoben. Någon mer som gillar vårnyheterna som börjar att trilla in?
 
 

Nu dök tiden upp!

Idag kom tiden ner i brevlådan, så på torsdag smäller det. En massa som ska läsas igenom. Lite roligt att vissa grejjer ska man sluta med en vecka innan undersökningen. Tex järntabletter. Nu får jag inte äta det pga magen, men alltså spännande att dem då inte skickar ut det tidigare OM jag skulle ha ätit det.
 
Ännu bättre är ju faktiskt att dem sjukskrev mig bara en vecka. Dvs dem tycker att jag ska vara arbetsför idag. Så dem menar att jag alltså ska vara på jobbet och ska bara kunna ta ledigt på torsdag. Tycker det är smått respektlöst det med.
 
skit samma. Jag är hemma och på torsdag ska jag kommer att  komma ytterligare ett steg i rätt riktning på vad jag kan ha åkt på. Några dagar närmre en lösning (förhoppningsvis en lösning).
 

Lite manikyr..

Var en smått kämpig natt. Min axel värkte så mkt. det strålar något fantastiskt. Dags att åka upp till vårdcentralen och prata med dem igen. Fick ju inte (vet inte om jag får nu) äta några tabletter alls pga magen, men jag kan ju inte ha en inflammation som går runt och runt i kroppen. När det blir bättre på något ställe, så vandrar det över till något annat. Jag har alltså snart haft inflammation i någon del av kroppen i en månad nu. Det måste ju få ett slut någon gång. Så här kan jag inte ha det.
 
Idag ska jag ut i iskylan som jag sett att alla har kallat den. Jag ska åka och fixa mina naglar. Har ju inte alls orkat att ta tag i det, så det har bara inte blivit av. Nu bokade jag en tid. Det är ju tur att det inte är så långt dit och sen blir jag ju sittandes - så det känns iaf bra. Måste förbi och lämna in mobilen med hos 3. Skulle ju ha gjort det i förra veckan. Men jag har inte orkat att göra en backup på mobilen. Nu är det klirrat, så nu ska jag fixa det. Se hur lång tid det kan ta innan den blir lagad.
 
 

Hög feber...

Lagom till fredag kväll så vart skruttan så dålig och fick hög feber fort. Hon låg på mig i soffan under kvällen och bredvid mig i sängen under natten. Så läskigt då febern blir så hög och man inte riktigt vet varför dem får det. Gårdagen spenderades då i soffan på halvfart. Dvs inge vidare lördag. Jag var sjukt uttråkad, men väldigt trött efter en hyfsat sömnlös natt. Febern fortsatte dessutom. Men inte är hon förkyld eller något.
 
Idag är hon som vanligt. Skrattar, tjoar å tjimmar, febern syns inte till. Inte något tecken på att hon varit dålig. Så det vände ju tydligen väldigt snabbt? Man undrar ju vad hon åkte på.
 
Dagen har iaf bestått av att mannen körde Theo på kalas. Sen åkte han till tippen och dumpa en massa skräp. Såå behövligt. Försöker att rensa ut lite i taget här hemma. Och det där har ju stått ett tag. På det så ringde Cissi och fråga om hon kunde komma förbi. Hennes son var ju på samma kalas som Theo. Så hon kom hit med lite fika. Sen satt vi och snacka skit i några timmar.
 
Nu ska det fixas med mat och sen är det att sova för hela slanten..
 

Ett delmål..

Igår hämtade jag Freja från dagis. Det var lite kämpigt, men jag tog det lugnt. Ingen stress liksom. Min höft är inte riktigt på banan, något som jag känner av lite då och då. Speciellt då jag går. Känns som om jag har foglossning. Så jag kan inte ta ut stegen som jag brukar. Men fram kom jag.
 
På med hennes kläder, vilket tog lite tid med - axeln/nyckelbenet värker som tusan. Men freja hjälpte faktiskt till. Hon brukar kunna vara riktigt jobbig ibland då hon ska klä på sig. Det går i vågor. Men det gick super bra. Jag bad henne helt enkelt om lite hjälp. Förvånadsvärt hur lätt hon kan förstå ibland. Ingen tjafs hem och sista biten ville hon gå. Bara skönt för mig att slippa tyngd i vagnen.
 
Hon slängde sig i snön utanför och var super nöjd. Hon skrattade så gott. Älskar hennes skratt, det smittar av sig riktigt ordentligt. Väl hemma så poppa vi lite popcorn och gjorde saft. Så satt hon och jag och mös i soffan och kolla på Rapunzel (vad annars???). Skruttungen.
 
 
 

Kortison? cellgifter?

Tankarna är såklart många just nu. Försöker med att ta en dag i taget. Men jag som alltid kör överanalysering på det mesta, kan liksom inte koppla av riktigt. Har stort stöd från vänner och familj. Stöttar kring allt gnällande å tjatande hit och dit. För jag ältar, herregud.
 
Det har varit mycket dem här senaste veckorna och den här väntan gör en faktiskt smått galen. Jag står i kö för en koloskopi (som borde vara i nästa vecka). Dem ska kolla tarmen då och ta vävnadsprover på den. Efter ytterligare två veckor så kommer jag att få svaret. Jag utreds nämligen för något som heter IBD, vilket är en inflammatorisk tarmsjukdom. Dem har redan tagit en massa andra prover, som jag inte har fått något svar på. Men just den här undersökningen är verkligen det som behövs, för att dem ska kunna reda ut allt.
 
Skulle det inte vara detta, så kommer utredningen att fortsätta. Men är det detta, så påbörjas behandling direkt. Känns jobbigt oavsett. Att inte veta vad det är är jobbigt i sig + att börja om på ruta ett känns så enormt påfrestande. Men att få en diagnos som är kronisk, känns inget vidare heller. Speciellt då det kan bli snack om långtids dosering av kortison eller cellgifter. Pest eller kolera?
 
En dag i taget, å idag ska jag fokusera på att ta mig ut och hämta Freja själv för första gången på flera veckor. Theo ska till en kompis. Se hur det går...
 
 
 

Kallelse på väg..

Sitter och inväntar en kallelse. En kallelse som faktiskt borde ha dykt upp nu. Jag ska ju till läkaren någon gång under nästa vecka. Jag vet faktiskt inte när. Men dit ska jag. Jag vet inte när som sagt var, eller vart jag ska för den delen. Tänkte att det kanske var dags nu att få ett brev om det. Snabba var dem iaf att skicka ut fakturan om att dem ska ha pengar. Men resterande verkar ta tid.
 
Eftersom det är en koloskopi som jag ska göra, så ska jag käka mediciner någon dag innan. Kan ju va bra att jag hunnit hämtat ut det. Kan ju inte planera något inför nästa vecka, eftersom jag inte ens vet vilken dag det är. Får hoppas på att posten kommer med brevet idag. Så drygt att bara vänta..
 
 

Tuppjuck...

Turen fortsätter, nu med den nya mobilen. Nu har batteriet fått tuppjuck. Igår fick jag ladda batteriet tre ggr under dagen. Den dör när man minst anar det. Mobilen är inte heller så himlans gammal. Så nu måste jag åka och prata med dem jag köpte den av. Känns bara som om min otur fortsätter. Oavsett vad det är.
 
Detta blir iaf dagens mål. Jag är så sjukt trött, så helst hade jag legat hemma. Men jag måste få detta ordnat. Ska smälla i mig lite ipren och kila iväg. Mina inflammationer som flyttar ställe hela tiden har nu flyttats till vänstra axel, nacke och bröst. Fasen helt sjukt att det inte lägger sig bara utan flyttar bara runt. Men något positivt är ju att knät är bättre, dunkar bara lite till å från + att jag får inte böja mig än. Och höften känns ok, så länge jag inte klär på mig. haha. typ så.
 
Man blir sliten av att ha ont överallt, men det går iaf åt rätt håll skulle jag vilja säga. Känns så iaf.
 

I tjuvstaden...

Svärmor har varit hos oss i två dagar. Men jag måste säga att jag är tröttare nu än innan. haha. Beror väl mestadels för att jag faktiskt gjort något varje dag. Men det tar verkligen på en. Idag är jag så trött och sliten, så jag vet knappt vad jag heter. Kommer verkligen efteråt.
 
Igår så hämtade svärmor ungarna och sen hämta dem mig. så körde vi in till söder för att se den nya bamsefilmen. Ungarna var super glada och taggade. Bra längd på filmen med. Men mörkret gjorde mig en aningens sömning. Jag har ju missat min sovstund (mitt på dagen) i två dagar nu. Så jag kände hur jag nickade till. Ungarna var iaf super nöjda. Själv så tyckte jag att den var fin gjord, men en som är uppväxt med den gamla bamse saknar bamses speciella röst =). Var absolut inget fel på rösterna i filmen. tvärtom. Men det är just det här då man byter något som alltid varit på ett visst sätt.
 
Theo prata redan om "räven" innan i kom in på bion och jag förstod verkligen inte vad han prata om. Ja förrän vi kom in och såg filmen och såg räven. Vet inte hur han har sån koll på saker och ting ibland. Helt förvirrad. Tänk om man kunde få låna hans lilla super hjärna ibland ♥
 
 
 

Äntligen överstökat..

Nu är den rotfyllda tanden klar! yey! nu ska bara infektionen i tandköttet bredvid lägga sig. Där det svällde sist. Är lite svullet än, men går åt rätt håll. Vill ju inte käka pencillin igen, så jag kör utan så länge det går. Verkar ju iaf gå åt rätt håll. Alltid lika mysigt att stå en stund vid vattnet iaf.
 
Nu ska jag äta buljong med makaroner. Gårdagens försök till att äta normal mat (vilket jag tyckte gick super bra igår), har gett bakslag idag. Riktigt ont i magen till å från. Så det blir till att lugna ner magen lite idag..
 

Mera bilder...

Den roliga tomten. Skratta så att magen värkte värre än värst. Absolut det roligaste på hela dagen.
 

Lite julbilder..

Bättre sent än aldrig, bilder från julafton (förmiddag/lunch)...
 
Fortfarande den värsta tomten jag känner till. Uppväxt med denna mask, ett under att man inte var rädd för tomten??!!
 

Nödvändigt..

Igår åkte vi iväg för att shoppa lite nödvändigheter. Vart nya termobrallor till maken min, nya handdukar till badrummet, en gym boll?? (inte jag som köpt), två par super tjocka strumpor till mig (den frusne) och sen nya Vagabondskor till mig med. Riktigt jobbigt att prova skor, men tillslut hittade jag ett par som inte satt åt eller klämde någonstans. Är verkligen som ett blåmärke just nu och super känslig för allt. Men jag hittade ett par iaf. Så nu ska jag väl överleva vintern!
 
Vart så trött efter en stund, så vi gick in och tog lite fika. Tog en chailatte och morotskaka. Fick iaf i mig halva kakan själv. Avancerat! Var helt sjukt trött på vägen hem. Och idag känner jag mig som bakis efter gårdagen. Så idag ska jag inte ta mig utanför kåken. Ungarna har redan sprungit på mini sats med maken och strax ska dem åka och handla. Se om jag kan få ner julgranen idag..
 

En stund i snön...

Vi lyckades säkert vara ute en timme iaf i snön. Stod å såg på medans barnen sprang upp å ner. Fikade ute med lite varm choklad och vetebulle. Tur att jag hade klätt på mig ordentligt. Jag fryser så otroligt fort nu för tiden. Väldigt svårt att hålla värmen.
 
Sov gott från ca 19 sen. Herregud va trött jag var. Så det var bara att gå från soffan till sängen sen. Tar verkligen på krafterna så fort man tar sig utanför dörren..
 

Äntligen dök det upp..

Igår kom det efterlängtade paketet som barnen egentligen skulle ha fått i julklapp. Det var två kanon glada barn som har lekt med hela Toy story kollektionen sen igår. Gladast var väl Theo, men Freja var inte långt efter. Dem byggde upp en stad inne på sitt rum med kartonger och hus. hah. Vet ju vad dem kommer att sysselsätta sig med idag..
 
 

Längtat hela veckan...

Dagens planer har jag sett fram emot helt veckan. Jag ska nämligen med och hämta barnen idag. Mannen hämtar mig, så åker vi dit tillsammans. Känslan är hur härlig som helst. Jag tror dessutom att barnen kommer att bli super glada. Vi ska fika tillsammans och bara mysa.
 
Jag är hur jäkla trött som helst idag, men såå värt att vara med familjen.
Sova kan jag göra sen! ♥
 

Dagens projekt

 
Kom ut i vinterkylan iaf. Herregud vad jag fryser fort. Ändå så satte jag på mig så mkt kläder. Verkar dock inte hjälpa. Dagens projekt var att ta sig till apoteket. Det lyckades jag med samt att handla en liter mjölk. Whooho. En hel timme tog det? Förstår inte vad det var som tog sån tid.
 
Väl hemma, ja behöver jag säga att jag däcka. Den här soffan kommer bli som en säck snart - så mkt som jag sover i den. Vaknade upp vid 17 snåret och då väntade jag in familjen. Haft en mysig kväll med småttingarna, men nu blir det soffan igen.. Fortfarande så sjukligt trött...
 

Hanterligt igår, idag...

Igår var jag fortfarande helt slut, MEN värken i kroppen var så mkt bättre. Hanterlig. Jag hade tagit värktabletter på eftermiddagen, men tog inget på kvällen då jag gick och la mig - allt kändes liksom ok. I natt då jag vaknade runt tre, så kände jag min lite skum. Lite ont, men jag tyckte att jag behöver inte ta något för detta, för jag har överlevt värre smärta en så här. Behöver inte stoppa i mig saker och ting som påverkar magen (om jag inte behöver). Så jag värme min vetekudde och gick och la mig igen.
 
Imorse runt 7 vaknar jag och kan inte ens röra mig först. Värk överallt. Kan inte röra nacken ok, trots att jag låg på min bästa tempurkudde. Käken, örat, nacken, ryggen, knäna, benen asså rubb och stubb värkte. Vilket bakslag. Man blir bara så nerslagen. Kändes så positivt igår kväll. Man laddar kraft och energi på den känslan.
 
Försöker att ladda om nu, se till att vara rörlig och må bättre tills barnen är hemma. Blir väl till att vila, se till att få i mig mat och röra på sig lite. Se om jag kan ta mig ut. Solen skiner och det snöar. Mysigt värre ju. Lite luft skulle inet sitta helt fel. Bara till att köra en timme i taget nu..
 
 

Det är tufft...

Det är tufft då man märker att det inte bara är en själv som påverkas av att man är dålig. Såklart får mannen slita en hel del stackarn. Men när man märker på barnen att det är något som är fel, så blir det jobbigare. Igår satt jag länge med Theo och krama honom och prata med honom. Försöker låta positiv och förklara att jag är ju hemma nu, jag mår bättre. Det tar lite tid, men jag mår bättre och snart är jag bra igen.
 
Imorse peppade jag honom med att det snöade och hur roligt han skulle få det i snön. Jag trodde han hade modet uppe då han gick till förskolan. Men väl där, så hade han inte velat gå. Han hade blivit låg igen. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu. Men det är väl bara att köra på med samma sak varje dag. Peppa honom till max. Försöka att göra så mkt ihop som jag bara orkar.
 
 

Smått förälskad..

Va många fina nyheter hos Eva Solo. Favoriterna vart ändå ljuslyktorna. Jag älskar ljus och allt som har med det att göra och dem här föll mig verkligen i smaken. Speciellt dem fina svarta ljushållarna för både värmeljus och marschaller. Även dem smarta och fina solenergilamporna. Urfina!
 
En till favorit var ju dricksglasen. Såg direkt dem sandfärgade som likade några som jag fick på mitt bröllop. Var där och pillade på dem och tänkte, sådana här måste ja ju ha. Och när vi gick så fick jag med mig fyra glas. Var på jag fick med mig dem sandfärgade. Glad. Använde dem direkt på kvällen. urfina!
 
Det fanns mat på plats, men jag kunde tyvärr inte äta något. Däremot så provade jag att dricka te. Måste säga att jag älskade koppen jag fick teet i och även karaffen (värmekannan) som teet var i. Helt i min smak det med!
 
Plus alla kastruller med dem smarta lösningarna till allt. Bra lock, perfekta hållare för tex pastasleven. Bara något som underlättar i vardagen och när man lagar mat. Jag vet att både jag och mannen skulle vara glad om vi hade dem här hemma. Gynnar alltså inte bara mig, utan hela familjen :D
 
Blir mer spaning på Eva Solo efter denna dag..
 
 

Fantastiskt med slitsamt.

Gjorde mig iordning och tog mig ut igår. Fantastiskt med luft. Verkligen. Men pjuh det var slitsamt. Ändå så körde bussen nästan enda fram till dörren (till dit jag skulle). Kunde tyvärr inte äta något, då magen fortfarande inte klarar av så mkt. Satt en hel del och laddade för hemgång. Vart totalt slut när jag kom hem. Kämpigt. Så jag däckade i soffan några timmar och vaknade sen upp med feber. Nu vet jag inte varför jag fick det. Om det berodde på magen i sig eller att jag rörde på mig för mkt. Men där rök min plan om att försöka göra något varje dag framöver, trappa upp lite för varje dag. Får nöja mig med lägenheten ett tag till..
 

Min bästa julklapp...

I år fick jag en sån super fin julklapp. En sån där känsla av glädje, ren glädje. En riktig klapp som kommer att bestå livet ut. Bara ett välbefinnande och mysfaktor. Det var en bra julafton med hela familjen samlad. Ungarna var super glada och tomten var roligast av dem alla. Trots att det var kämpigt med allt annat, så kunde det glömmas bort och skratt förgyllde denna kväll. Jag ska nämligen bli Faster!! Så sjukt glad för min bror och J's skull. ♥ ♥


Matschema...

 Eftersom jag inte ätit så bra under helgen, försöker jag ta nya tag idag och äter makaroner och korv till frukost/lunch. Inte super gott sådär, men lätt att svälja och så mkt bättre än buljong. Jag gör inte så mkt om dagarna, då jag mest av allt sover om dagarna. Spec förmiddagarna. Har varit långa och smärtsamma nätter. Jag hoppas att det börjar att vända nu. Försöka ordna med matschema, så att orken kommer tillbaka och muskler kan börja byggas upp igen.
 
Imorrn är det eventdags. Får se hur kvällen blir och hur natten blir. Om jag orkar att ta mig ut lite. Får känna av det imorrn. Kommer att bli trött, det är jag överygad om. Men bara att få komma ut och träffa folk och få lite luft, ja det lockar en massa. Får se hur det blir.
 

Nu är han här!

Nu är mosters lilla bebis här. Imorse så kom han. Å det vart en kille med =) Längtar redan till mys med den lille. Som vi har väntat och väntat för att se vem som gömt sig där inne. Å Grattis till Annika & J som äntligen har blivit föräldrar ♥
 
 

Fortfarande..

Hemma hos oss är det fortfarande jul. Jag brukar packa ner allt så fort min födelsedag är över. Men i år har allt fått vara kvar och kommer nog att vara så ett tag till. Det är så mörkt ute och lite mysbelysning skadar ju ingen. Även om det känns konstigt att ha en julgran ståendes kvar. Så fort orken kommer fram, så ska granen plundras..  
 
Dagen har annars bestått av VC besök, provtagningar och en att sova..
 
 
 

En gåva!

Super fin gåva från min super fina vän ♥
 

Några djupa andetag...

Imorse så tog jag ett djupt andetag och ringde runt till flera läkare för att försöka få tag i nån. Plus att jag åter igen ringde tandläkaren då kinden har svullnat upp igen???! Inte lika jävligt som sist, men en härlig bula ändå. Jag blir så trött. Vilken härlig födelsedag liksom. Så dit fick jag pallra mig, eller ja mannen skjutsa mig och hem såklart. Var inne på ica och handla lite tårta, tänkte att jag faktiskt skulle få i mig lite sånt ikväll *Hoppas*.
 
Annars så försökte jag äta lite hemma, gick inte bra alls. Och sen däcka jag i soffan och sov en timme eller två. Herregud så trött jag är. Mindre muntra inlägg nu för tiden. Men det är svårt när det konstant är något, så man måste kämpa som en galning för att komma framåt. På alla möjliga sätt. Antingen så kan jag inte gå själv eller så måste det vara krångel för att få den rätta hjälpen. Jag har varit inne på akuten så mkt nu på sistone och bara att tänka på hur många ggr som jag hamnat rätt. Det är fasiken inte många.
 
Idag lyckades jag iaf spåra upp läkaren som hjälpte mig på nyårsafton och står nu mera på hans telefonlista. Får hoppas att han ringer upp i morgon. Ja hoppas på att han kan hjälpa mig. Söker även andra vägar, så nu ska jag boka tid till tors hos husläkaren och se om jag kan få en remiss till sofiahemmet. Kan inte vänta en månad för att få den hjälp som jag troligtvis behöver. Galet.
 
 
 

Birthday...

Så idag var dagen då jag vart ett år äldre. Firandet får dröja. Är glad att jag är hemma med familjen iaf.
 
 

Försöka vara stark.

Nytt år men problemet kvarstår.. vart inlagd under nyår och det var väl inte en av dem bättre stunderna i mitt liv. Fick komma hem i torsdags och har sen dess kämpat för att inte åka tillbaka.
 
Tjocktarmen är iaf inflammerad och har försökt att klara av det här med vätska å mat samt smärta själv.  Inte nog med det, så fick jag ta mig till närakuten igår, då jag knappt kunde gå. Har nämligen slagit ut lederna nu med. Så knäna värker, armbågarna värker, låren värker och sen högra fotleden. Känns sådär att behöva ha hjälp upp lr in å ut från duschen. Jag är helt lamslagen. Hur vart det så här illa ?
 
Ska ta prover på tors. Annars har dem inte bokat in något läkarbesök förrän om en månad. Helt galet. Imorgon,  på min födelsedag dessutom (som var tanken att den skulle firas idag men vart inställt),  ska jag ta upp jakten på läkaren som brydde sig. Hoppas på att han kanske kan hjälpa mig. Värt ett försök iaf....
 
 Vågen fortsätter neråt, minus 8 kg :(