Lång dag...

Det har varit en lång dag. Jag total däcka då jag kom hem.  Va bara att komma innanför dörren, få i barnen mat och så somnade jag strax där efter. Borde kanske ha passat på att sova vidare. Sömnen har ju inte direkt varit super pga hostan. Blir tidigare i säng idag iaf. Imorgon står det en hel del på listan.  Bland annat så ska mamma och jag till sös. 

Läkarbesök & biverkningar..

Måndag morgon. Det känns! Massor att göra som vanligt. Först ut på dagordningen så är det Läkarbesök. Så jag ska nog ta mig en promenad dit. Är så himlans skönt och gå och det är verkligen något som jag saknar. Hälsan är dock inte på topp. Jag har fått hosta och den stör verkligen. Har kommit smygandes mer och mer. Tror att det är en biverkning på medicinen. Så jag ska prata med läkaren om det idag. Känns liksom inte som någon förkylningshosta eller så. Jag är ju inte sjuk annars (alltså förkyld etc). Har även en sån sjuk värk i ryggen som vägrar att ge med sig med. Så jag sover ju inte bättre för det.
 
Efter läkarbesöket ska ungarna och jag styra kosan mot Mamma. Mannen ska jobba under dagen idag, så då passar vi på att åka förbi och luncha med henne. Sen får vi se vad resten utav dagen kommer att se ut..
 

Bröllop!

I höst så är det dags för bröllop =)

Shoppat till barnen som vanligt..

Theo har växt ur sina kläder igen. Man tycker ju att 122 borde räcka, men icke sa nicke. 128 Är precis, och så länge det är shorts så fungerar den storleken. Fick köpa upp mig på nya kläder, eftersom han inte kunde ha shortsen vi hade här hemma. Shorts är en bristvara, låt oss säga så.
 
Hittade även byxor till Freja, långbyxor. Dem är tunna och sitter super bra på henne. Älskar dem.

Be a girl!

 
Då även reklamer kan vara tänkvärda ♥

Tack för blomman!

Theo plockar en blomma och ger den till mig. Han säger "ja tycker att den luktar lite konstigt". Luktade på den och sa, ja den här blomman luktar så här. Theo svarar med "jahaa jag trodde någon hade bajsat på den"..
 
Tack! Det är därför man ger den till mamma...

Bröllopsdag!

Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig
För jag trodde att du fanns och väntade mig
Ja alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
För att möta den vackraste människa jag någonsin mött

Skyddsängel...

En av mammas presenter ♥

Sista dagen..

Åå idag var det sista dagen för Theo på förskolan. Kändes ju lite väl konstigt då jag tog bort hans namn och bild från hans skåp och tömde det. I augusti så börjar han i skolan. Min stora LILLA kille.
 
Han sa hej då till bokstavligen hela förskolan. Alla förutom den som han ville säga det mest till, för han var sjuk. Men vi ska väl se till att det händer det med.

Nu är det semester!!

Effektiv!!

Idag har jag varit sjukt effektiv. Gick upp och fixa frukost och fick iväg barnen till förskolan. Vi hade kommit en bit och freja vart bajsnödig, så vi fick gå hem igen. Då kom hon ju på att hon inte va det. Suck. Tillbaka till förskolan. Lämnade barnen. Upp till förskolan och leta kläder som ska med hem. Sista dagen för Theo och semester för Freja väntas. På det så vart det en tripp till Ica för att handla nödvändiga grejjer. Hem och lagade mat, och nu har jag packat för att åka till mamma. Å dagen fortsätter.........

Sommardrink..

Galet enkel sommardrink. Frysta jordgubbar som mixas slät och blandas sen med passionsfrukt (läsken). Blandas efter tycke och smak. Vill man så kan man hälla i alkohol i drycken, tex vodka. Dekorera med färska jordgubbar..
 

Lär bli intressant

Gladfisarna imorse..
 
Vart en promenix hem till mamma. Nu börjar det hända saker iaf. Så på tis så ska vi tillbaka till sjukhuset. Det va ju "bara att åka en taxi (transport)". Men resterande med hur hon tex tar sig ner för trapporna, ja den biten glömde dem. Lär ju bli intressant.
 
oavsett är det skönt att det börjar hända något nu. Känns som om allt tjat börjar ge resultat..

Redan tors?

Redan torsdag. Veckan har gått fort. Har lyckats med att lämna ungarna på dagis och tvättat så här på morgonkvisten och nu blir det en promenad hem till mammsen för lunch och fika, samt att ta tag i dagens ringande. Sen en promenix hem för att hämta barnen som är på dagis (imorrn slutar Theo). Full rulle som vanligt.
 

Efter regn kommer sol..

Efter regn kommer sol, eller vad är det man säger? Här hemma är vi iaf preppade för sol och hoppas på att den dyker upp snart! På fredag går Theo sin sista dag på förskolan och Freja tar semester hon med. Vi hoppas ju på mera bra väder, så att vi kan använda våra härliga solprodukter. Så viktigt att smörja in sig, jag hoppas att alla gör det!
 

2 tim på sös..

Spenderade nästan två timmar på sös imorse. Pjuh! Det tog längre tid än vad jag tänkte. Men allt ska vara så förbaskat krångligt och det är nya mediciner och nya doseringar. Och det behövs dittan och dattan. Jag blir smått galen. Tog mig tillbaka till den gamla avdelningen med, där jag hade sån tur att jag fick tag i kontaktsköterskan. Hon tog emot mig och sen så satt jag där i en halvtimme och prata och redda ut ett och annat.
 
Mötte svägerskan i hornstull med en grej som var till henne. På det så vart det en sväng till liljeholmen, för att handla lite som behövdes hem. Nu är jag äntligen hemma och har ätit lite och vilat i soffan. Väntar samtal från försäkringskassan och sen ska jag iväg och hämta barnen. Blir nog en promenad hem till mamma. Vi ska käka och ordna med hennes tabletter etc där. Sen blir det hem för lite sömn.
 
Gissar på att hela familjen kommer att vara trötta ikväll...
 

Ringer, ringer, ringer..

Dagarna i ända består av att ringa, ringa, ringa. Det är ju helt sjukt va man ska behöva hålla på. Idag är det iaf första dagen som det känns som om det går framåt iaf. Iaf när man sammarfattar vad som hunnits med att göra. Det är ju fortfarande en del som ska göras. Men det känns ändå skönt att det går framåt.
 
 • Vi har fått en del grejjer som underlättar i hemmet fixat + rollator inomhus.Allt förutom att sängdelen som kom var för liten. Så då var jag ju tvungen å ringa dem igen och be dem att beställa en ny, en korrekt.
 • Vi har pratat med överläkare om behandling, en plan. Vart dock inte klokare på när detta skulle träda kraft.Ska ringa kontaktsköterskan idag för klara besked.
 • Någon representant från VC ska komma hem till oss, medans vi väntar på ASIH.
 • Vi har en sjukgymnast som kommer att komma under nästa vecka.
 • Fått ny/mer medicin utskriven, så nu ska det hämtas ut på sös. Och sorteras upp igen. Undrar hur många timmar det kommer att ta denna gång, då det tog 2½ timme sist...
 • Måste ringa försäkringskassan och kika om sjukintyget nu har skickats in, då det verkar vara jäääkligt svårt att få in det, så att mamma kan få ut lite pengar. Igår när jag pratade med dem, så hade dem skrivit fel datum. Så ett nytt skulle göras. Dock så skulle det ju skickas in elektroniskt, men hade inte kommit in flera timmar senare iaf. Så det ska det ringas om..
 • Måste även ringa försäkringskassan ang Assistans ersättning..
 • Kolla upp olika hemtjänstbolag...

På detta så är jag såklart solo i några dagar då mannen åkt till östersund på jobb. Så jag ska lämna och hämta barnen. Vi åker sen tillsammans till mamma och äter där etc. Det blir bra det. Kan ju inte säga att jag inte har planer för dagen :P .

Pjuh...

Idag har jag fått träffa min lilla skruttis. Han var glad hur länge som helst. Å jag och spegeln var super skoj :P Annika mötte upp mig i Liljeholmen och sen åkte vi hem till mamma med lunch. Så satt vi där och häckade ett tag. Hon åkte hem och jag satt kvar och ringde runt (som vanligt). Vart sen en promenad hem och hämta barnen på dagis. För att i stort sett bara byta kläder på Theo och skicka honom på kalas. Känns ju dumt att säga att jag inte gör något om dagarna. Pjuh!

Nagelfix!

Igår var jag äntligen och fixade med mina naglar. Skulle ha gjort det för ett tag sen, men eftersom mamma varit dålig, så prioriterande jag bort det. Igår kollade jag med mamma om det var ok om jag åkte iväg. Så då passade jag på. Så skönt att ha dem fräscha igen. man känner sig liksom inte ok annars ;) Så van att alltid vara hos naglarna en gång i månaden, dem senaste 13 åren! Galet vad tiden går..

Väntar på samtal från överläkare...

Det var ett regnigt stocholm igår. Öste verkligen ner. Trött var jag med, somnade i soffan och sen när jag väl kom in i sängen så slocknade jag som ett ljus. Vaknade i natt med världens huvudvärk och det har kört på hela morgonen med.
 
Mannen lät mig sova ut, sen hade han fixat kaffet på timern och sa åt mig å ta en dusch. Guld värt! Så nu är jag sittandes iaf. Väntar in ett telefonsamtal från överläkaren på SÖS. Se om hon ringer här snart.
 
Efter det så blir det en tur till liljeholmen, då jag glömt att Theo ska på kalas ikväll. Sen blir det raka vägen hem till mamma. Se vad som dyker upp idag i lägenheten. Så ska barnen hämtas, Theo ska iväg på kalas, middag ska fixas etc. Se hur mkt jag hinner med idag..
 

Framsteg, sakta men säkert..

Så då var det slut på denna dag. idag har jag ordnat med ny rollator, pratat med kontaktsköterskan, pratat med läkare. Pratat med ASIH. Idag kom det tom en ursäkt till min mamma från en läkare! + att på 30 min så hade dem ordnat med lite av det jag ringde och skällde ut dem för. Aldrig hört en läkare så tyst i telefonen. Jag trodde jag inte kom någon vart med samtalet. Men som sagt, 30 min kom det en ursäkt till mamma + att dem ordnat med lite. Imorrn är det nya tag, för nu ska jag prata med ansvarig läkare + försäkringskassan. Det ska installeras diverse i lägenheten och nånstans där i mellan så måste jag handla present, för jag har ju glömt bort att Theo ska på kalas imorrn..

Jäkla sös!

va det någon som sa trött? sååå trött! Jäkla sös alltså. Jag blir så förbannad så ja vet knappt vad jag ska säga. Men en olycka kommer väl sällan ensam. Vi har ju inte haft en toppen start direkt på det där sjukhuset och det fortsätter.
 

Hur behandlar dem människor?

I torsdags då mamma kom hem från sjukhuset, ja då var det mer eller mindre kaos. Snabbt gjorde beslutes att hon skulle ta och åka hem. Inget var ordnat. Min bror fick skjutsa henne hem, då sjuktransporten uteblev och visste sen inte när den skulle dyka upp.
 
Väl hemma så började vi att ordna med hennes mediciner, vilket nästan var värst. Vi fick en lista på mediciner, brorsan hämtade ut dem på sös. Sen skulle vi börja fylla på dem i en låda, med olika tidpunkter. Vissa mediciner fattades, vissa doseringar lät för mkt. Vi fick ringa tillbaka till sös och prata med dem och med läkare. Den ena verkar knappt veta vad den andra gör. Om mamma låg på avdelning 3 först och en läkare skrev ut en medicin till henne, men sen flyttades till avdelning 1, så kunde inte läkaren  på nr 1 ta ett beslut om att ta bort den? Låter ju helt sjukt?
 
Mediciner fattades. Vi vart bara mer och mer förvirrade. Ringde igen. Dem hade glömt att skriva ut en av del viktigaste medicinerna. Så brorsan fick sätta sig och åka tillbaka till sös för att kunna hämta ut dem. Fastnade i tunneln då det var bombhot i stan (vilket skämt). 2½ timme för att fixa med alla mediciner, vilket dem kunde ha hjälpt till att underlätta. Spec då dem sa att det var läkarna som kom hem till mamma som skulle hjälpa henne (Asih). Hon skulle inte behöva tänka på att hämta medicin eller tänka på medicineringen. Eller hur?!
 
Ingen vårdplanering har egentligen gjorts, ingen hemtjänst har blivit inkopplade. Det hon skulle få hjälp med i hemmet, dvs ASIH (akut sjukvård i hemmet), ja dem hade inte ens tid för henne just nu. Dvs ingen läkare är inkopplad. Ändå skickas hon hem. Hon och vi anhöriga ska ha stenkoll på rubb och stubb. Det är tur att jag är inbiten fass läsare :P Nej men skämt åt sido, vilket jäkla kaos. Helt bedrövligt. Fick ringa kommun och prata om hemtjänst och trygghetslarm (som hon skulle ha, men inte va ordnat). Läskigt hur dem behandlar människor.. Hur kan man inte få den hjälp som man har rätt till?
 
I morgon är det måndag, dags att köra telefonjour då igen!

Lite bak från Frejas kalas...

 
Lite av det som serverades på Frejas kalas. Kom ju på att jag inte lagt upp bilder. Brorsan va shysst och hjälpte till med en prinsesstårta, formad som en sköldpadda =) Hah. Freja var super nöjd med den, även om den inte var rosa ;)

Mysig midsommartradition...

Något som vi har gjort varje år är att plocka våra egna midsommarblommor. Antingen bara vanliga buketter eller till våra midsommarkransar. I år så vart det blomsterbuketter till mormor. Mysig midsommartradition..
 

Midsommar..

Igår åkte vi hem till mamma och firade midsommar och födelsedag där. Jag ordnade med en sommardrink till oss alla. Sen vart det en ordentligt midsommar middag, med såklart en jordgubbstårta till efterrätt. Barnen och jag hade varit ute på förmiddagen och plockat mängder med sommarblommor. Så dem var så nöjda med att ha plockat dem själv =)

Grattis mamma!

Idag är det inte bara midsommarafton utan det är även mammas födelsedag! Hurra Hurra Hurrra!
 
Min bästa lilla mamma, som äntligen har fått komma hem. Även om hon är långt ifrån bra och aldrig kommer att bli friskförklarad, så är det skönt att kunna fira henne hemma. Vi ska dit hela familjen och fira med pompa och dåd ;) Ja något sånt. Det är tur att vi har vår lilla familj ♥

Saffranspannkaka...

När vi åkte till gotland förra året så vart jag helt besatt av den här saffranspannkakan. Nu har mannen gått och pratat om den här hemma, så vi hittade ett snabbt recept som gör det lite enkelt för oss, men gott som attan ändå! Man behöver nämligen inte koka egen gröt. Vilket spar lite tid. Även om egenlagad gröt är ju det godaste! Men det här fungerade super.

Ingredienser: 10 dl risgrynsgröt, 1gram saffran, 4 msk socker, 1 tsk vaniljsocker, 1,5 dl vispgrädde, 4 st ägg, 1 dl skållad sötmandel.
 
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Stöt saffran och socker i en mortel och blanda det med grädden. Rör i gräddblandningen i gröten. Rör i ägg och vaniljsocker. Hacka mandeln och rör ner den i smeten. Smörj en stor ugnsfast form och häll smeten i denna. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Servera med grädde och god sylt.

Jag använde mig av en sockerkaksform, just för att få höjden på kakan. Men då tar den såklart längre tid i ugnen!!

Får komma hem...

Idag, tre veckor senare så får mammsen komma hem. Det är mycket som ska ordnas. Det ska ringas runt. för allvarligt vilket kaos. Det är inte mkt som är genomtänkt känner jag. Så nu ska det ringas å sen ska vi till mamma och se till att hon kommer hem ordentligt.

Grattis!!

Grattis till Muppsan till vinsten av ett presentkort!

Maila mig så kommer vinsten inom kort!

Skräll/bunkra/sova

Oj nu är jag trött. Kan inte sluta att titta på fotbollen bara. Vilken skräll om Spanien åker ur här. Måste ju bara se! Annars så har det varit mkt idag. Två sjuka barn, besök hos mamma, infusion nr 2 och sen till mamma igen och prata med avdelningen etc. Kom hem strax efter 19 och sen fick vi en snabb visit här hemma. Känner hur trött jag är, så om ca 5 min så är det sängen som gäller. Massa som händer i morgon. Bunkra energi!

Infusion nr 2

Idag är det dags för infusion nr 2. Den 16000 kr dyra behandlingen/gång. Helt sanslös summa. Den igår i kostnadsskyddet som tur är. Sist fick jag jaga och beställa för att få fram den. Denna gång så kommer jag inte att åka till Sophia hemmet utan jag ska tll sös gastroenhet. Dem står för allt där, så jag behöver inte tänka på något. Utan bara komma dit. Vilket jag tycker är super!
 
Idag är det iaf dags för omgång två. Se hur jag mår efter denna gång..


Sommarfest

I söndags vart vi bjudna på sommarfest på Parks veranda inne i stan. Vart en mysig brunch och barnen mumsade i pannkaka och åt glass till efterrätt. Därefter gick vi ner och pysslade med strawbees. Ungarna tyckte att det var ett skojjigt och annorlunda pyssel. Theo fick även flyga något medans vi var där, meed hjälp utav en trevlig kille. Han var så nöjd =) Viaplay visade sen Flygplanfilmen för dem små.

Aquatic Blue..

Fick ett silverlack av svägerskan för ett tag sen och nu använde jag det äntligen. Men när jag klev in på Vila igår så stod hon där och packade upp nya lack. Kunde inte motstå! Aquatic Blue! Hon är dessutom så trevlig hon som jobbar där. Vi har ju pratats vid en del då jag älskar Vila och gillar att springa in där å shoppa :P
 
Nu imorse fick även Freja likadant lack, haha! Hennes önskan ♥

Påbörja behandling..

Måndag morgon och det är strax dags att bege sig iväg. Freja är hemma med mig idag och hon ska få följa med mig till bland annart vårdcentralen. Är dags för nya prover för min del. Sen ska hon och jag nog åka ner till Sickla en sväng och kika runt. Ett tag sen jag var där.
 
Efter det så åker vi till mamma och hälsar på en stund. Hon ska få påbörja behandling idag, så det är såklart extra nervöst. Freja frågar efter mormor med, så vi ska dit å leva loppan ;) Theo är på dagis och springer av sig. Men tanken är ju såklart att vi ska hämta honom lite tidigare.
 
Dags att göra måndag..

Shoppat..

Har iaf lyckats med att shoppa lite på rean. Såklart så fick Freja såklart mest, då det finns mängder av tjejkläder och ont om killkläder. Alltid likadant. Hoppas på att kunna fynda lite mera till Theo sen. Hoppas!
 
Har iaf hittat sommarskor till barnen, äntligen! En snygg rosa skaljacka från POP som blir perfekt till Freja sen till hösten, alt våren. EN enda tröja till Theo, som då var i 134/140. Måste ta och leta på fler ställen. Annars så vart det en söt jacka med tillhörande kjol i större storlek till Freja. Hon har jackan sen tidigare i mindre storlek. Hon passar så bra i den =)

Se om jag orkar att åka och kolla lite fler ställen..

Sommarkalas

Just nu är vi iväg hela familjen på sommarkalas. En skön brake från vardagen. Barnen är taggade för en pannkaksbuffé och pyssel! Häng med på Instagram!
 

Bagels

Till morsdag så gjorde mannen Bagels till mig. Älskar när han gör sådana och barnen med. Riktigt gott att rosta på morgonkvisten till kaffet. =) Mannen brukar följa kocken Johan Sörbergs recept. Här kommer det:

Ingredienser: 1000 g vatten, 50 g jäst, 1700 g vetemjöl, 30 g socker,30 g salt,  ägg till pensling, sesamfrön, vallmofrön, pumpafrön, oregano & havssalt att strö på (du väljer det du gillar).
 
Gör så här:
 1. Ljumma vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i skålen på en matberedare och häll över vattnet. Rör om till jästen löst sig.
 2. Blanda ner vetemjöl, salt och socker och blanda i matberedare i cirka 10 minuter. Låt vila i 20 minuter.
 3. Dela degen i 15 bitar, rundriv, det vill säga forma bullar av degen, och låt vila i ytterligare 10 minuter. Tryck ett hål i mitten av varje bulle med ett finger och dra ut "ringen" så hålet blir cirka 2-3 centimeter. Låt jäsa i 20-30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
 4. Koka upp vatten med lite socker i. Sänk ner baglarna i det varma vattnet och dra ner värmen så att det sjuder. Vänd på baglarna efter en minut och sjud en minut till.
 5. Pensla med ägg, och doppa i önskade frön. Sätt in i mitten av ugnen och sänk till 220 grader. Grädda cirka 20 minuter tills de fått fin färg.

Dag & natt..

Igår kväll hände det äntligen. Mamma fick byta avdelning. Sköna är ju att dem kommer in och säger, nu ska du flyttas, dags att packa. Dvs ingen hjälp fick hon ens att plocka ihop alla sina saker. Så hon vart ju lite stressad. Fick hjälp av patienten bredvid. Tur att det finns omtänksamma personer.
 
Det må vara personalbrist här och var. Men har aldrig varit maken till latare människor. För ja dem är lata. Så ofta då jag kommer ut i korridoren då en handfull människor sitter i personalrummet och snackar och kollar sina mobiltelefoner (eller som i fredags då det säkert va 10 pers där inne). Eller så står dem och snackar och skrattar om annat än sjukvården. Alltså pratar så att det tom stör patienterna. Men när man ringer på knappen för att få smärtstillande, så kommer det ingen.
 
Igår fick hon äntligen kommer ner till den andra avdelninen, raka motsatsen. Fina renoverade rum, AC, tv i taket och radio på rummet. Hon ligger själv i rummet, det kan komma en till, men just nu är hon själv, egen toa och snäll personal. Det är som natt och dag. Helt sjukt. Vi pratar från våning 3 till våning 1. Galet! Det är nästan skrämmande hur det kan vara sån skillnad.

Här var det nylackat..

Märks att det var ett tag sedan som jag var hos naglarna och fixade. Så igår tog jag bort det gamla lacket och så satte jag på nytt. Blir perfekt tills nästa vecka då jag ska dit igen och fixas inför midsommar.
 
På tv så hade jag självfallet fotboll, då VM har startat. Så synd att Sverige inte är med, men av dem matcherna som jag sett, så vetifasen hur dem skulle ha klarat sig ändå. Bra fotboll iaf. Ikväll är det England =)
 
Ska försöka plocka undan här hemma då det verkligen behövs och sen ska barnen underhållas. Blir en sväng förbi mamma med och hämta lite grejjer där och fixa lite hemma hos henne.

En heldag med skruttarna...

Ungarna och jag har haft fullt upp idag. Vi tog en seg morgon och sen åkte vi till Liljeholmen för en shoppingtur. Vi käkade lunch och köpte med fika och sen åkte vi till Hornstull och shoppade mera. Sen vidare till sös och hälsade på mamma. Ungarna har tjatat om mormor, så dem ville verkligen dit. Ungarna valde blommor och gav dem sen till henne. Vi fikade och sen åkte vi hemåt. Freja somnade på bussen sittandes i mitt knä. Helt slut. Så hoppade vi av och handla mat och gick hem. Käkade och sen gick vi ut igen. Mannen och Theo sprang? hah och jag och Freja matade ankorna. Nu ska ungarna bara bada klart, så ska jag sova gott jag med sen!
 
 

Bullar med vanilj & mandel..

Bullar: Grundrecept (endast degen)
Fyllning: Mandelmassa, smör, muscovadosirap, vaniljsocker, vaniljessence. mandelflarn..
 
Gör bullar enligt grundreceptet. Istället för den vanliga kanelfyllningen så blandar jag till mandelmassa och smör, lite vaniljsocker och om man vill vaniljessence. På det så häller jag lite muscovadosirap i taget, så att det smakar ok. Jag använde mig av en mixer, så att blandningen vart ordentligt blandad och smidig (så att det går att bre med den).
 
Fyll bullarna med den här fyllningen, brukar ha i ganska så mkt. Rullade ihop bullarna till snurror. När dem gäst sista gången, så penslar jag på med ägg och strör över mandelflarn och sen in i ugnen som vanligt!
 
Dessa bullar föredrar jag mer än dem vanliga kanelbullarna.

Lakritspannacotta!

Lakitspannacotta.. Älskar lakrits. Lite mastigt, men helt ok ändå! gott!
 
Ingredienser: 5dl vispgrädde, 1 dl Dansukker Gelésocker Multi, lite muscovadosirap, salmiakpulver alt lakritspulver, Lakritsgodis, färska hallon
 
Gör så här: Blanda vispgrädden och gelésockret, ha i önskat mängd lakrits (jag hade ganska så mkt, då jag gillar smaken). Sen hade jag även i lite muscovadosirap som har en lakritston i sig.  Låt det koka upp i en halv minut. Häll upp i glas. Jag hackade lite sötlakrits och hade i smeten. Lät den kylna av och stelna i kylskåpet. Tog inte så lång tid (positivt). På med mer sötlakrits och färska hallon! Såklart kan du ju ha i vilken lakritssort du vill. Själv älskar jag faktiskt saltlakrits, så det blir nog det nästa gång!
 
Super lätt att använda sig utav Dansukker gelésocker iaf, slippa vänta i timmar på att få servera panacotta..

Gastro på sös..

Idag vart det en tripp till gastroenheten på sös. Fick en snabb tid dit. Satt i 30 min och väntade på att han skulle komma (15 min sen). Tillslut kom han och bad om ursäkt. Han hade läst min mapp med alla papper och ja det va ju en jäkla massa. Tänkte, ja men du läste iaf, det va ju grymt! (Eftersom på sistone har vi upptäckt på mammas avdelning, att dem inte alls läser journalen). 

Väl inne så ville han göra ytterligare en koloskopi. Alltså på en gång. Jag vägrade. Det beror på att dem senaste tre ggr så har ja haft så ont och dem har sagt varje gång att ja borde vara sövd. Så denna gång så har jag kört på det och ja det vart ju ingen undersökning idag.
 
Han lyckades ändå fixa så att jag ska börja med medicinen igen i nästa vecka. Enligt schema. Vilket är toppen. Dem vill inte ge upp på medicinen efter ett försök. Så vi försöker. Dessutom så behöver ja bara dyka upp där, dem fixar medicinen och sånt, så jag behöver inte tänka på något. Killen jag fick prata med, var väldigt trevlig med.
 
På det så pratade dem även om å ge mig en järnfusion då mina depåer var låga. Så vi får väl se vad händer. Ska iaf ta fler prover på måndag.

Lite mkt just nu..

Det är som vanligt mkt på schemat. Man hinner knappt andas själv känns det som. Var mkt som hände igår. Va tunga besked som mötte familjen. Det är tur att vi är jävligt envisa och starka personer som klarar mkt. Och klara av detta, är precis vad vi ska göra nu med. Det är mkt med att hålla reda på allt som händer en själv, mamma och sen familjen på det som inte ska försummas. Så nu ska jag fösöka hitta på något mys med barnen efter förskolan med. Igår hann jag inte hem till dem innan dem somnat.
 • Tvättstuga
 • Lunch med Annika
 • Gastromottagningen på sös
 • Hälsa på mamma
 • Hämta barnen

Dåligt besked..

Bara tråkiga nyheter idag 😭

hälften gjort

In och ta prover och det tog verkligen tid. Så senare än tänkt kom jag iaf därifrån. Åkte hem till mamma och kolla post och fixa med hennes blommor. Laddade med en latte! Välbehövligt! Direkt därifrån till liljeholmen och lyckades hitta skor till Theo. Får hoppas att dem funkar.
 
Nu håller jag på att packa ihop alls, sen ska jag åka till mamma på sös. Förbi och handla lite till henne med. Det rullar på. Hann inte med tvätt, så det får bli ikväll istället..
 

Mkt på schemat idag igen...

 • Iväg till vårdcentralen och ta prover
 • Hem till mamma och vattna blommor, hämta tidning, sortera post
 • Iväg till Liljeholmen och handla lite
 • Hem och tvätta
 • Till stan och leta skor till Theo
 • Till sös och hälsa på mamma, fixa det som inte är fixat på plats
 • Hämta barnen
 • Laga mat, Skicka in ungarna i duschen
 • SOVA

Fantastiskt trött!

Helt fantastiskt trött efter morgonens jippo. Slocknade mitt på dan och nu så tror jag faktiskt att det blir sängen igen. Sova Sova Sova!! Bild från eftermiddagen med kidsen ♥
 
By the way så har jag fått en tid till sös gastro på tors! Hoppas på att dem kommer att hitta på något fyndigt. Hoppas kan man ju.

Hysteriskt..

Åkte till VC imorse då min hals var svullen på höger sida. Fick inte min vanliga läkare då hon inte var där. Läkaren sa att det var min sköldkörtel som va knas på och när jag skulle göra provet så sprang jag på min andra läkare. som dem sa inte va där?? så hon tog in mig på hennes rum å kollade å sa att det ju är muskeln, inte sköldkörteln - ja har ju inga knölar.. Å sen ringer Sophia hemmet på det och säger, åk in till akuten. Herregud! Ringde tillbaka till min VC läkare och hon sa att jag inte alls behövde åka in. Att jag kunde avvakta då det inte var något i luftrören. Ja men ni hör.


Samtidigt befinner sig mamma på operationsbordet just nu och så väntar jag in henne. Skönt att det är så lugnt och harmoniskt i mitt liv just nu.
 
 

Uppsvälld hals

Eftersom min hals har svällt upp (på utsidan) så är det jag som ska till läkaren nu. se vad dem säger. Sen blir det att ringa x antal samtal igen. För på sös blir det inte bättre!
 
 
 

Super bra!

Här hemma använder vi solskydd i mängder. Så viktigt! Ungarna älskade speciellt sprayflaskan. Dem riktigt skrattade då dem smörjde in sig. På det så är sprayen osynlig. Doften och skyddet är kvar och fläckar på kläder är helt borta! Underbart! Blir att bunkra på sig lite fler under sommaren, kanske tom en 30 måste införskaffas..
 

Tävling Presentkort!

Inne på instagram har jag nu en tävling där ni kan vinna ett presentkort på 400 kr för att äta en härlig brunch hos Printz. Restaurangen ligger i gallerian Tolv Stockholm, som ligger på gatuplan under Tele 2 Arenan i Globen. Vi var ju själva där för två veckor sedan och mannen var helt lyrisk. Barnen var såklart med dem också. Vi kommer absolut att hinna med några fler Bruncher hos dem! Hoppas att du är med och tävlar! Tävlingen hittar du här: http://instagram.com/p/pAxMMeN09M/

Presentkortet gäller tom 2015-05-25!!

 

Grattis!!

Jätte roligt att så många ville vara med och tävla på instagram. Jag har valt en vinnare och denna gång så går vinsten till:

Stort Grattis! Maila mig din info, så kommer vinsten inom kort!


Brunch på 12 Stockholm

På morsdag vart vi bjudna till Tolv Stockholm. Gallerian ligger under tele 2 arenan i Globen. Hela gallerian satsar på upplevelser, så där hittar ni bland annat O´learys, Frozzy, Printz, Karaokebar, ölhall, delikatesser, spel, bowling, äventyrsgolf m.m.

 
Vi vart bjuda på brunch hos Printz. En riktigt god brunchbricka,Pepparkorv, Thüringer, Bacon, Äggröra, Tomatiserade bönor,Pommes, Liten side sallad, Ketchup och Majonnäs. Ungana åt våfflor, korv och äggröra. En härlig blandning =) Printz tillverkar bland annat sina egna korvar. Jätte goda! Dem har även en ölhall som hör till. Känner du för en öl till maten, så fråga personalen: Dem var super duktiga att hitta rätt öl till rätt mat.Medans vi åt, jag och mannen, så sprang ungarna iväg till en lekhörna som ligger i mitten av hela tolv stockholm i dem interaktiva kapslarna. När jag gick för att kolla till dem så satt dem bägge i en av leksakerna och hade inte mindre än två st tjejer som lekte med dem. Bägge tillhörde Nanny.nu som är på plats under vissa tider.

 
Efter brunchen bar det av på äventyrsgolf. Barnen, speciellt Theo, tyckte att det var super roligt. Han lyckades även att göra Hole in one! Hhaha. Var mer än vad jag lyckades med. Fina banor, med kända monument från Stockholms stad.

 
Mannen passade på att tävla med vänner i simulatorn. Den körde bil. Theo han körde snöskoter och Freja hakade på =)

 
Det fanns en super fin bowlinghall inne på O´Learys. Halva delen hade ett akvarietema. Perfekt för dem små. Hjälpmedel, så att alla kunde bowla. Ungarna älskade alla fiskar i taket! Väldigt påhittigt och en succé!

 
Sist men inte minst så mättade vi våra magar hos Frozzy. Yoghurtglassbaren med allt vad du kan tänka dig. 8 olika smaker och 30 olika toppings och såser! Ungarna var sååå glada! :D Var en perfekt avslutning på denna dag och helg. En riktigt härlig morsdag!
 
 

Ny cykel!

Så fort vi har gått in i på xxl sport så har ungen sprungit och letat efter den rosa cykeln som alltid finns parkerat nåponstans vid cyklarna. Vi har pratat fram och tillbaka om vi ska ta och köpa den. Nu verkar hon verkligen vilja att cykla. Så imorse så pratade vi om det igen. Kilade in på hemsidan och cykeln är på halva priset! Klick! Så nu är den på väg hem till oss. Gissar på att vi kommer att ha en glad unge här om några dagar :D
 
 

Sommar i sthlm...

Gårdagen var en härlig brytning från annars den tuffa vardagen. Solen sken över Stockholm och vi åkte ut till Djurgården på eftermiddagen för att fira Gammelmormor. Hon hade kommit ner till Stockholm under dagen. Vi åt gott på Sjöcafét och sen tog vi oss en tur i trampbåten. Ungarna var så glada! Dem satt som ljus i båten och så kom kusinerna i båten bredvid. Tre båtar hade vi ute som trampade. Så kul för dem.
 
Väl i land så gick vi till båthamnen förbi galärvarvet där morbror låg med sin båt. Vi åt tårta och fikade. Ungarna kollade fiskar och Freja möblerade om håret på Jenny, haha! Dem lekte på gräsplätten och hade det super. Kusinhäng är bland det roligaste dem vet.
 
Var såklart trötta barn som kom hem igår och jaa jag var super trött jag med. Så jag somnade nog 30 min efter barnen. Men en fantastisk kväll, med en massa härlig energi!!
 
 
 
 
 
 

Så jävla dåligt!

Jag vet inte ens vart jag ska börja? Det är helt sanslöst vad det sker missar inom vården idag. Det kan vara små missar, men som ändå är avgörande. Först och främst så ligger min mamma på en avdelning som mer liknar ett äldreboende. Hälften är dementa och det skriks och gapas lite hej vilt. Det kan va väldigt påfrestande då hon sover så lite som hon gör ändå. Dock så får jag ju vara med om en hel del action medans jag är där. I förrigår fick jag hjälpa en man in på avdelningen som försökte med ett rymningsförsök. Lyckades även fånga en annan patient som var på väg ur sängen, härligt målmedveten, men inte stabil i benen. Så jag fångade honom och fick ner honom i en rullstol. Dagen innan lyckades jag stoppa honom. Galet!

Det har bara börjat dåligt och fortsatt så. Hon fick först och främst en säng som inte var kopplad till en dosa. Dvs man måste höja och sänka den själv , vilket hon inte kunde. Så jag bad om en annan och upptäckte sen att hon faktiskt hade fått en trasig säng. Dock så hittade dem en i källaren och hon fick en ny ganska så snabbt. Det fanns bara en kontakt i väggen och den var till lampan, så skarvdosor har vi fått tagit med oss (dem hade inget sånt). Jag fick åka och köpa en värmedyna som hon kunde ligga på och få värme i ryggen, för att dem inte kunde ordna detta. Dem gav mamma en handske med varmvatten i. Försök att ha den på ryggen? Vetekudde fick jag inte ta med mig, för dem kunde inte värma dem i micron pga maten enl regler. Sen fick jag, att dem inte använde sådana för att det har skett brännskador. Jag kan köpa det, men jag köper inte att ett sjukhus inte kan ha en enda värmedyna som är godkänd. Dem ser ofta problem, men sällan lösningar.

I måndags redan, så kontaktade jag patientombudsmannen och i tisdags så ringde jag avdelnintgschefen. Jag lyckades prata med en super trevlig sköterska och informerade henne om diverse saker. Tyckte responsen var bra. Men tyvärr är den responsen bra, endast då hon är där. Så ska det ju inte vara. Det är ingen som verkar läsa journalerna. Många är otrevliga i tonen och är inte snälla. Hur kul skulle det vara för dig att ligga i sängen och ingen hjälper till?

Mamma kom in i förra veckan pga enorm smärta i ryggen som strålar. Det gör att hon inte kan röra sig. Tänk er en förjävlig ryggskott, fast värre. Hon kan knappt röra sig idag. Dem skulle börja med en massa utredningar, men hälften har uteblivit och kontroll på ryggen har inte gjorts. Dem ska utesluta alla andra saker innan. Men där ligger hon, kan inte röra sig. Får morfin stup i kvarten. Att man ens ska behöva leva med den där smärtan?

På det så har det skett ett antal missar. Med att dem tex satt medicinen för långt bort, så hon når det inte. Hela poängen med medicinen var så att hon skulle ta sig upp. Men utan dem så funkade det inte och hon nådde dem inte heller? Alla lämnar allt och går. Några få har kollat om hon tar medicinen. Igår missade hon en tablett då hon inte såg den. Hon går ju redan på morfin. Det är ju viktigt att se att hon får i sig det hon ska och att hon inte sätter dem i halsen eller tappar dem etc?

Hon hade ett lakan vid sängen som hon kunde dra sig upp med, det låg vid sidan om henne. Det hade någon tagit bort under natten. Hon har bett om kuddar för att ligga bättre. Dem lägger dem bara vid fotändan och går ut. När hon åkte iväg i tis så har stressade dem upp henne för att tex gå in i ett rum, för att sängen inte får plats. Men hon kan ju inte ta sig upp? Inte förrän hon brytit ihop, då har läkaren gått ut till henne.

Dem vill att hon ska ringa så fort hon känner att hon får det minsta ont. Så då ringer hon och några ifrågasätter varför hon behöver det, hur är det i skalan 1-10?, några går iväg och kommer inte tillbaka, det hände i natt igen. Hon hade även ringt på personal då hon hade mkt magsyra och bad om en tablett som hon hade i sin låda bredvid sängen. När sköterskan kommer så säger sköterskan, men det är ju bara och sätta sig upp och ta dem. Men hon kan ju inte röra sig alls. Då ska hon bara lämna koppen säger sköterskan och kommer inte tillbaka. Hon fick ringa på henne igen och då kom det någon annan. Mamma bad igår om ett räcke som dem sätter i sängen. Hon och hennes kuddar ramlar ur och då hade hon något att stödja sig på med.  Hon fick ett tillslut, men fick höra att det här var för patienter som ramlar ur och att om nån annan behövde den så rök den för henne. Men hon har ju behovet? Hon ramlar ju ur. Åker hon ner, så kan hon inte direkt flytta sig.

Igår skulle en av läkarna på plats ringa upp mig, det gjorde han inte. Så jag hoppas att han kontaktar mig idag. Dem säger en sak i förra veckan och så gör dem ingen uppföljning på det. Det är ju uppenbart att mamma har en smärta pga något och det har gått en vecka utan att dem har hittat problemet och dem trycker in morfin till förbannelse. Dem menar på att dem väntar in svar från ett annat prov, men jag förstår inte att man inte tar dem andra då med, just för att det tar ett tag innan svaren kommer. Och i måndags skulle dem utföra två stora andra prover, men dem har dem inte gjort alls. Vi väntar och hon får mer å mer värk och kan röra sig mindre och mindre. Och behandlas till och från förjävligt. Det här jag skrivit om är inte ens allt?!!!

Är det här vården vi har att se fram emot idag? Ja menar dem jobbar ju där för att vårda patienterna. Utan dem så har dem inget jobb. Har man ingen gåva för servicemind, så kanske man inte ska jobba inom detta yrke. Fast det värsta är väl att det är så skrämmande att många saknar det enkla som medmänsklighet.

Mör

Varje kväll så sätter jag mig ner och mör är jag. Herregud. Känns som om jag pratar i telefonen i x antal timmar om dagen, snackar med dem på sjukhuset och styr och ställer. Hämtar och köper grejjer. Det är så mkt som ska fixas. Hjälpa mamma att få den vård hon ska ha och förtjänar, samma gäller mig, och sen har man ju familjen på det. Att jag inte sover mer än vad jag gör, det förstår jag då inte..
 
 

en vecka inlagd...

Idag var det en vecka sedan vi åkte in med mamma i ambulansen. Än har dem inte hittat vad som är fel, men några undersökningar har hon varit på. Just nu är hon sängliggande med tonvis med morfin. Helt galet att hon har blivit ännu sämre.

Tidig hämtning...

Ska ta och plocka upp skruttarna snart och bege oss till sös. Vi ska hälsa på mamma igen. Ungarna pratar om mormor, så dem ville gärna dit och hälsa på. Så jag ska ringa och kika vart förskolan håller hus och hämta upp dem.

Makalösa Furuvik

Underbara Furuvik. Älskar att vara där. Men helst av allt så vill jag åka dit i mitten av sommaren, ta med en egen picknick och bara njuta. Gärna ta ett dopp i den härliga vattenparken innan vi åker hem med. Vi har kommit tillbaka hit sedan Theo föddes. Första gången var 2009 och nu är vi inne på det femte året på raken där. Ungarna är lika glada varje gång och Theo vet ju verkligen vad Furuvik är nu.
 
I år så vart det inte super mkt fokus på djuren, som dem andra åren. Theo har nämligen snöat in sig på att karuseller, det är grejjen. I år får han dessutom åka det mesta. Så han och jag åkte bland annat berg och dalbanan. Urkul tyckte han, läskig tyckte jag. hahah. Börjar bli gammal. Vi fiskar presentpåsar som vi gör varje år, fiskar ankor och kastar ner burkar. I år åkte även Theo slänggungan själv. Om och om igen. han åkte getingen själv. Ja han ville åka. Tom uppskjutet åkte han. Freja hon har blivit modig och åker hon med det lilla uppskjutet, lilla berg och dalbanan. Vad hände? Hon kunde ju knappt gunga förut. haha. Så vi sprang runt i timmar på tivolit. Vart en bra prioritering denna gång.
 
Vi var ju såklart inne i regnskogen med, kolla på aporna och sånt. Red och åkte flodfärden. Vi hann ju runt, men vi la inte all tid på det denna gång. Skönt när man kan göra lite som man vill. Bestämma själv, inte ha bråttom. Vi var där i sex timmar och sen vart det lite mkt med det varma vädret. 32 grader stod bilen på, i skuggan på parkeringen. Ungarna vart riktigt trötta och vi med. Dem sov riktigt gott på vägen hem sen =) Se om vi tar en tur tillbaka dit i mitten av sommaren igen, som vi brukar.

Drar in medicinen

Ringde sophia hemmet idag då jag inte mådde så bra. Konstig i huvudet och bara usch. Ont i skallen, ryggvärk. Hörde av mig och läkaren ringde upp runt lunch och sa att hon drar in medicinen. Det här är första dosen av medicin och dem kan inte köra in mer om jag får en reaktion. Så nu släpper sophia hemmet mig och så kommer jag att bli remitterad till sös. suck! Om dem sen väljer att jag får fortsätta, så kommer det kanske att ske under uppsyn. tex att jag blir inlagd under några dagar. Men jippie. Glädjen är inte stor just nu. SKIT vecka!
 
 

Mot sös igen...

Å så åker ja en runda till sös. Ska plocka upp lite saker på vägen dit och sen blir det å se om det hänt något mer. Går väldans segt iaf. Man får ju inte ha bråttom!
 

Mosig

Jag hörde att man kunde känna sig smått mosig efter att ta tagit medicinen igår. Men jag kände mig ändå ok igår förutom huvudvärken å skum i högra kinden. I dag är ja smått överkörd faktiskt. Gud så mosig jag är. Å värk i ryggen på höger sida har jag med. Så nu har jag ringt dem på sophia hemmet och väntar på att dem ska ringa upp. Dem ville att jag skulle höra av mig om det var något. Så då får jag väl göra det med. Se vad dem säger..
 
 

Första dosen..

Nu är första dosen  i kroppen. Just nu känner jag mig mest trött och lite små skum i skallen. Se om det lagt sig till imorrn, annars skulle ja ringa Sophia hemmet igen. Men det gick bra idag och eftersom jag var så pigg, så fick jag gå tidigare..
 

Vinnare Brilliant Smile!

Grattis!! Ylva Haglund, du är vinnare av denna presentpåse.
Maila dina uppgifter till mig på nina_bergquist@bergnet.se
 
 

Dagen är här..

Strax ska jag bege mig in till Sophiahemmet för att påbörja med nya medicin. Hoppas på att reaktionen blir bra och att kroppen reagerar positivt på den. Sjukt spännande och förväntansfullt. Samtidigt som jag är spänd och orolig. Det är ju verkligen en ny grej. Hoppas att det funkar!
 
HÅLL TUMMAR OCH TÅR, för allt!
 

Vinnare Gunry Spa kit!

Grattis till vinnaren av ett spakit från Gunry.
instagramnamn: Stina888
maila din adress till nina_bergquist@bergnet.se
 
 
Glöm inte att vara med å tävla om dem andra två tävlingarna som är igång
Klicka på bilderna för att komma till tävlingen!