Helt sinnes!

Idag ringde det på telefonen. Tänkte först inte svara, då jag hatar nummer som jag inte känner igen. Men svarade iaf. Mannen sa att han ringde från ett företag (aldrig hört) och att jag varit med och tävlat. Jag tänkte, ja det är jag ju lite då och då?? Så det sa mig nada. Sen säger han, ja du tävla i en Daughtry tävling.
 
Hela jag stannade upp, jaaa?? Stannade vagnen...
(tror att världen stannade en stund *garv*)
 
Va nämligen så att igår satte jag mig vid datorn på kvällen, istället för att lägga mig i soffan som jag brukar. Hade Dauhtry på i lurarna och såg då att Daughtry sidan på fb la upp en tävling. Så jag chansade å körde, sista dagen idag.
 
Han säger iaf att jag har vunnit och jag vet inte ens vad jag sa. Jag ska ju på konserten, men nu tror jag tom att jag blir bjuden på den. Inkl TRÄFFA Chris Dauhtry (jag dör)!!! Vara med på soundchecken, träffa honom, få någon merchandisegåva, FOTO med bandet och tidigare entré till spelningen...
 
GAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!!!!! Hur hade jag sån tur?? ♥ Jag som sett denna spelning som en boost i allt skit, vart så jäkla glad. Nu är det super boosten juu...
 
Å så påminde kära Annika mig om, vad ska du ha på dig?
Jäklar alltså, vilket problem ;)
 

Mumsigt värre!

Har upptäckt att bägge barnen älskar ananas. Så jag slängde ihop en smoothie på turkisk yoghurt, ananas, banan, mjölk och lime. Sen körde vi mellanmål delux. Ungarna fick smoothien serverad i Lindahls turkiska yoghurt bunke (vilket tydligen var super roligt), juice och ananas i bitar på det. Dem var nöjda och glada =)
 
Inne på Lindahls yoghurtskola, så kan du hitta flera recept på smoothies. Perfekt för oss är smoothie älskare hela bunten =)
 

Påfyllning..

Mina älskade ungar. Idag fick dem följa med mig då jag var tvungen att hämta medicin. Vart ju till sös, eftersom dem finns typ ingen annanstans. Sjukt bekvämt att hoppa på bussen, så åker den dit. En lugn upptäcksfärd, även om ungarna vart överlyckliga över att åka buss.
 

Peppad..

 
Det här har jag att se fram emot. Seriöst, jag kan inte beskriva hur peppad jag är att gå på spelningen. Som jag väntat och längtat. 7 år! Ja 7 hela år sen sist, helt sjukt. ♥ Nu är det bara några få dagar kvar, nedräkningen har börjat! =)  =)
 

Bekräftat..

Igår samtalade jag med min läkare. Jag har fått väldans ont i magen igen. Så jag har fått sluta med all medicin som jag har vid sidan av kortisonet. Det känns direkt kan jag säga, för jag vaknade med världens värk i kroppen. Jag känner mig som sjuk idag, och sjukdomsbesvären ökar iom att jag får ont i magen. Är även väldigt uppsvälld (gravidmage) och öm.
 
Fick det även beskräftat av proverna från gastroskopin att jag har Crohns. I vilken utsträckning det vet jag inte än. Men det får jag reda på i nästa vecka då jag har sjukhusbesök hos en specialist.
 

Behövligt..

Två glada och peppade ungar. Här är vi inte friska än, men ingen feber alls. Så idag, tredje dagen inspärrade, så tog vi oss ut i en liten stund. Gick och matade ankorna. Underbar halvtimme med frisk luft. Precis vad vi tre behövde.
 
 

Vip bloggare..

Vart nyfiken då Sojka & Walles gillade mig på mitt instagram. Kände såklart igen Sojka, då jag och Ann-Sofie träffats på några event och jag vart inne på hennes blogg såklart. Men det var en rolig överraskning att se att hon och en tjej som heter Emelie Walles har startat upp ett nytt eventföretag. Ska bli spännande att se vilka roligheter dem kan komma med =) Vore super skoj att få bli en av deras VIP bloggare.
 

Mina bilder..

Idag hittade jag mina bilder, både på Gunrys fb sida och på instagram =)
Roligt!
 
 

Ladda & börja om..

Åkte iväg och fixade mina prover imorse. Eftersom läkaren inte hade ringt igǻr och så missade jag hennes samtal väldigt tidigt imorse, så tänkte jag ringa VC igen. När jag ändå är på väg upp, så kanske dem hade en tid till henne. Så kan jag prata med henne på en gång. Det slutade med att jag vart så sablans irriterad. Ovanligt.
 
Jag spenderade över 10 min på telefonen. Jag berättade hur det låg till och frågade om det fanns en akuttid. Sen frågade hon om jag hade slut på medicin??, hon kollade igenom vilken medicin jag hade fått?? hon letade vanliga tider (som jag vet inte finns på minst två veckor - och jag sa det till henne i telefonen - därför jag ringde om en akuttid), hon skulle skriva meddelanden till henne? fast än jag sa att hon vet om att hon ska ringa mig och vet absolut vem jag är. Det bara fortsatte så här i 15 min. Jag förklarade allt om och om igen. Fyra gången säkert. Tillslut vart jag så irriterad så jag höjde rösten och sa samma sak för sista gången. Jag är här nu, kan du kolla tider! Jag var alltså hemma då jag började samtalet, inne på provtagningen då jag avslutade det. Tillslut klämde hon fram att det fanns en tid 10.30, Men då vart det en för sen tid. 
 
Problemet är ju att tiderna går åt som smör och spenderar man 10 min med att lalla, så kan flertalet av tiderna försvinna. Så dem kan lika bra ha gått åt när hon höll på. På det så får hon inte neka mig en akuttid, som hon mer eller mindre gjorde från början. Hon har inget med att göra vad jag ska göra där. Gah! Bara så utpumpad på energi innan dagens ens börjat. Orkar inte ens med småsaker.
 
Ladda och börja om dagen!
 
 

Full koll, inte!

Hela dagen har jag vabbat. Vi har inte gjort många knop alls. Haft film på maraton här. Men gud jag är så trött. Dem är inte heller så dåliga heller så att dem känner att dem ska vila extra mkt. Nope, nästan tvärtom. Bara den där ögoninflammationen som härjar i bägges ögon.
 
Försökt att jaga rätt på VC som inte verkar veta vad dem pysslar med igen. Får röstmeddelande som säger att ja har ringt å beställt bricanyl, men dem vet inte vilken sort dem ska skriva ut på disken, inhalator?? Ehh va? Jag kan inte ens ta det pga att jag mår dåligt av den. Tänkte att det kanske var från läkarbesöket i fre med freja, men varför pratar man om inhalator då? Hon har ju flytande. Men det stod inget på hennes journal heller och hon jag ringde till vet inte vem som hade ringt eller vad dem fått den infon. Men hon har ju inte ringt fel. Hon har lämnat meddelande två ggr till mig, säger hej Nina. Nej bara konstigt. Full koll som vanligt.
 
Nej så slår vi på Röjar Ralf !!
 

Veckoplanerare...

Få tag i en ny läkartid
Försöka äta frukost, lunch & middag
Hämta gångstavar, försöka promenera
Försöka att hämta barnen varje dag
Lämna blodprover
Återbesök hos tandläkaren med Theo
Vabba iaf måndag och tisdag
tvätta och städa
 
 

Då kom vabruari...

Igår kväll så vart Theo dålig. Härligt! Han såg helt slut ut efter kalaset. Förvisso så brukar han ju se trött ut, men han såg helt förstörd ut och svullen under ögonen. När vi väl kom hem så var ögoninflammationen ett faktum! Härligt. Innan jag själv gick och la mig, så gick jag in till honom för att kolla till honom. Då låg det som en varpöl på ögat på honom. Så det var ju bara upp med honom och rengöra. Kladdigt imorse med, kvart i sex. Så det var en härlig tid att kliva upp! Kört host, snor och ögoninflammation! Nu på kvällen har även Freja åkt på det (dock inte alls så mkt som Theo). Underbart! Så vi åkte på vabruari iaf! Önskar bara att jag var piggare, så att jag orkade att ta hand om dem ordentligt. Kommer att bli en massa soffhäng i morgon med filmmaraton.
 

Grattis!!

Tack till alla som deltog!!
 
Vinnaren är SANNA KAAKINEN
Stort grattis, maila mig - så kommer vinsten till dig inom kort!!
 
 

Vad vi gör?

Vad vi gör? Jo vi har myst i stort sett hela dagen faktiskt. Bägge barnen är hemma idag. Frågade Theo vad han ville göra och han ville vara hemma. Freja fick vara hemma i fall att denna natt vart dålig den med, men nope. Vi sov väldans bra i natt faktiskt.
 
Så morgonen började med legobygge, sen har vi varit iväg en sväng och handlat grejjer och köpte med oss lunch hem. Så vart det såklart hockey med lite fredagsmys. Det har byggts lego, lagts pärlplattor, ritats en massa. Theo hann med en film och Freja satt med mig och hockeyn. Nu är dem bägge i plurret och leker rutschkana. Bådar inte gott! =) Men glada är dem, ingen har sovit (vilket jag hade önskat ZzzZZzzzzZZ).
 
 
Ikväll är det inslagning av paket som gäller. Två kalas imorgon.
 

Experiment på barn?

Jaa jag vart så irriterad efter att jag skrev inlägget innan, så jag ringde dem (VC). Dem ringde upp på en gång och sköterskan skrattade i luren. Hon skulle gå och prata med läkaren. Så tog det säkert en halvtimme minst, för jag befann mig nu uppe på ica med Freja. Var läkaren själv som ringde. Hon sa att det inte finns så många mediciner och man får ju inte äta det när man är under två år och hon prata om att hon skrev ut mollipect för att det fungerade för oss (enl mig) och att det var slut (det enl mig med). Att medicinen var för gammal (det enl mig med). Förlåt, men det var inte ett enda rätt.
 
Jag sa att vi hade mollipect hemma och att det inte hjälpte utan förvärrade läget. Däremot skulle jag vilja veta den korrekta doseringen på det sa jag. Eftersom på frejas flaska så stod den 2,5 ml. Den är från i somras och jag antar att doseringen har ändrats sen dess, att det ska vara 5 ml . Hostmedicinen är inte gammal eller så, det är bra det att Freja har ju blivit äldre. Jäkla skillnad.
 
Sen påpekade jag även att min dotter inte är under två år, hon fyller snart tre. Att man inte ens hade koll på det. Sen skriver hon ut någon morfinmedicin till freja?? Den är ju inte att rekommendera sa hon, ni ska ju ta 5 ml, men ni kan ju prova med 2 ml, se hur det blir. ehm va? Jag tänker ju inte direkt köra ett experiment? Hon var väääldigt tydlig med att hon var en barnläkare. Förlåt, men riktigt läskigt. Tur att jag är den som pushar lite extra när det gäller läkarvård. För henne ska jag inte ha / tänker jag inte ha igen.
 

Hur förbaskad blir man?

Så jag ringer VC på förmiddagen då Freja hostar galet mkt. Inget hjälper. Får en tid en timme senare och ingen ringer. Missar sen såklart samtalet då jag tvättar händerna. Undrar hur kort dem ringde, för jag stod ju inte i fem minuter och tvätta dem direkt. Dem ringde sen upp nästan 30 min senare. Fick en tid 10.30. Åker dit och vi får vänta till nästan 11. Ingen säger något, man bara sitter där som ett fån. Kommer äntligen in och läkaren verkar ju inte ens lyssna på vad man har att säga. Man berättar vad man gett och hur vi kämpat under natten. Hon säger, jag skriver ut hostdämpande. Vi kommer ut och jag träffar min ordinarie läkare. Hon hade ingen tid förrän på eftermiddagen, då vi skulle hämta Theo. Så jag kunde inte ta henne :( Hittar man någon bra, så vill man ju inte direkt gå till någon annan.
 
Fick åka till skanstull då dem inte hade alvedon (flytade) på apoteket där jag var. Kommer till skanstull. Köper alvedon och nässpray. Går till medicinuttag och när jag kommer fram, då har jag fått utskrivet mollipect. Som jag sa att vi har kört med och att inget har hjälpt. Varför skriver hon då ut mer av det då? Fan ja blir så störd. Det värsta är att jag inte orkar ringa och tjafsa. Jag orkar verkligen inte. Tur att Freja är pigg iaf.
 
Det sjuka var ju att precis innan vi skulle gå in till henne. Så frågar en annan läkare när dem ska gå, och hon slänger ut "vi går så fort jag är klar med dem här". Man kan säga det på så olika sätt, men det lät verkligen som om hon skulle skicka iväg oss lite snabbt. Har dessutom svårt för henne sen tidigare, jag anmälde henne för ett år sedan. När hon inte tog min bihåla på allvar och vägrade att sjukskriva mig, trots att jag varit hos dem dagen innan. Gick ju jääävligt fort då jag anmälde. Alltså att dem fixade allt. Kände bara, det här är ett barn, då är det väl viktigt att man kanske lyssnar på föräldern.. 
 
Nej nu vart jag så arg igen, så jag ska nog ta och ringa dem..
 
 

Tuff natt...

Har en hostig liten Freja här hemma. I övrigt så är hon inte direkt dålig, så hon kör på här =) Mysigt med sällskap, även om jag själv skulle vilja sova bort dagen. Var väl vaken 2-3 timmar i natt pga hennes hosta. Gick liksom inte att dämpa. Vi provade det mesta, men inget fungerade. Jag tror att vi alla somnade av trötthet tillslut. Nu ska vi klä på oss och kila ut för att handla alvedon. Märkte att den var slut och får hon feber, så vill jag inte stå här utan!
 
 

Kan bli en succé..

Jag är så väldans dålig på att leka med barnen just nu. Annars så brukade vi mestadels gå ut efter förskolan. Men orken finns ju bara inte där. Så jag försöker att hitta på något hemma. Bygga lego, leka med lera, lägga pärlplattor etc. Men något som dem verkligen hängt med på, det är att laga mat. Theo har väl alltid haft det intresset, men nu har även Freja hakat på. Nu ska hon mer eller mindre vara med varje dag och laga mat. Även bakning går hem. Roligt att något så enkelt (och som man ändå måste göra) kan bli en sån succé. Verkligen perfekt för mig just nu. En egen mysig stund med barnen..
 

Halva priset..

Dagen efter att jag var i stan, så skickar H&M ut att dem har halva priset på vissa varor. Tror ni inte att dem hade det på jeansen jag köpte, tröjan och kjolen. Lite irriterad blir man ju allt. Men tröjan och byxorna använde jag redan samma dag, så dem kunde jag ju inte direkt lämna tillbaka. Och mödan var inte stor nog att åka till stan för att lämna tillbaka en kjol (å tjäna 50 kr). Men så beställde jag ett par till jeans, i den mörka färgen och en ljusrosa tröja. Är på väg hem nu =) Hoppas att dem sitter bra. Men bara så jäkla typiskt att jag kunde ha sparat över 300 spänn om jag haft is i magen EN enda dag till...
 

Shoppat!

När jag ändå var i stan i förra veckan, så lyckades jag shoppa lite kläder till mig själv. Så skönt att ha en liten uppdaterad garderob och kläder som inte bara hänger på dem. Jeansen älskade jag på en gång. Herregud vilka sköna jeans. Dem är lite stora i midjan, men ger mig ändå mån att gå upp lite i vikt. Känner att jag redan lagt på mig lite nu, så det är bara att haka på. Känns skönt att ha lite nytt inför våren..
 

Feeder...

Igår då jag var ute på promenad så stötte jag på "våra ankor". Dem brukar ju komma mycket senare, men dem var redan på plats och en hel drös med. Så efter att jag hade hämtat barnen, så gick vi dit. Meningen var först att vi skulle hem, men sen ville dem se ankorna. Så vi hämtade lite bröd hemifrån och så gick vi dit. Med tanke på att det redan är 20-30 ankor på plats, så undrar jag hur många det kommer att vara i sommar. Dem brukar föröka sig massivt. Ungarna var iaf super glada. Så idag ska vi dit igen. Köpa lite billigt bröd och gå dit. Nu ska vi göda dem =) Skönt med sol med, gäller att passa på!! ♥
 
 

Vårjacka?

Såg den här jackan och vart lite småkär. Sen vet man ju inte hur den ser ut på. Men jag gillar verkligen formen och längden på den. Kanske skulle kunna vara något till i vår..
 

Valentine ♥

Idag ska jag försöka ta mig ut på en liten promenad. Solen skiner ju!! Efter det blir det en lååång dusch med skrubb och härlig tvål och sen mjuk lotion på det! Lukten är mango. Min fina alla hjärtans dag present av maken min. Fick även en läppglans som verkligen var i min färg, mycket nöjd .
 

Veckoplanerare...

Få tag i läkare
Försöka äta frukost, lunch & middag
Hämta gångstavar, försöka promenera
Försöka att hämta barnen varje dag
Föräldrarmöte på dagis, pjuh
Återbesök hos tandläkaren med Theo
Fixa bankärenden
Fixa i barnens rum
 
 

Mumsigt!

Igår bakade jag och Freja. Tanken var ju att vi skulle äta detta till efterrätt igår. Men efter pizzan så var jag så löjligt mätt, så det gick ju inte. Så idag efter guldet, så gjode jag och Freja oss en kladdkaka att dela på. Kladdkakemuffins med vaniljgrädde och färska jordgubbar. Dock så gick jag iväg och när jag kom tillbaka så var det inte mycket kvar av den. haha. Aja, fick mig några jordgubbar iaf..
 
 
Ingredienser: 2 ägg, 2.5 dl socker, 4 msk kakao , 2 tsk vaniljsocker, 100g smör, 1 dl mjöl, 1/2 tsk salt, grädde, vaniljsocker (alt vaniljstång), jordgubbar.

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker tills det blir poröst. Blanda samman det smälta smöret och dem torra ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr. Häll upp smeten i muffinsformar, in i ugnen till dem är lagom kletiga. Tänk på att det är kladdkaka, så den ska ju vara liiite kladdig då du tar ut den. ca 10-20 min, beroende på ugn. Låt svalna lite..

Vispa grädde med vaniljsocker (alt vaniljstång). Skär upp lite jordgubbar. Voila!
 
 

Beer can chicken

Jag var på ett Kronfågel event och där fick vi en Beer can chicken. Vi fick så mkt kyckling, så vi la in denna i frysen. Sommaren försvann och grillmöjligheterna med den. Nu har den varit i vår frys ett tag, så det var verkligen dags att tillaga den. I brist på en grill, så körde vi detta i ugnen.
 
Ingredienser: 1 st beer can chicken, öl (valfri), kryddor (enl tycke och smak), morötter, rödlök, ris, grönsaksbuljong, matlagninggrädde, soja, hönsbuljong, svartpeppar.

Tog den kryddade kycklingen förstekte den i stekpannan, så att skinnet fick en krispig yta. Satte ungen på 200 grader. Tog en djup plåt och hällde i ölen, timjan, rosmarin, oregano, basilika (man kan ha vitlök i med). Satte kycklingen på gallret i ugnen med den djupa plåten (med ölen) under. Körde 200 grader i några minuter och sen sänkte jag till 150 grader. Om man har tid så ska man absolut köra på mindre gradantal, just för att få köttet så saftigt som möjligt. Bredvid kycklingen så hade jag hackat upp morötter och rödlök, som låg i en form (man kan försteka detta med), på med lite olivolja, salt och peppar. Temperaturen på kycklingen bör visa 82 grader (vid benet) och köttsaften ska vara genomskinlig.
 
Kokade riset som vanligt, men la i en grönsaksbuljong när det kokade upp. Antalet grönsaksbuljonger beror ju på hur mkt ris du kokar. Vi kokade tex 3 dl ris, 6 dl vatten och 1 grönsaksbuljong. Såsen gjorde jag extreeemt enkel. Jag hade bara matlagningsgrädde, hönsbuljong, lite soja, peppar och sen lite av kryddorna som vi hade i ölen, dvs liiiite oregano, timjan, rosmarin, basilika. väldigt lite av alla kryddor. Silade av såsen och serverade. Ytterst enkel och inte så tjock.
 
Ungarna åt ofantligt mkt mat. haha. Tar jag som ett gott tecken =)
 
 

Lördags nöjet..

Vad jag pysslar med på en lördag? Joo jag och Freja byggde lego i några timmar. Hah. Det är väl ett helt normal lördag :P Orkar man inte göra några knop så får man sitta och bygga och leka med barnen. Freja var ju supernöjd. Jag vart tom trött! Så avancerat att bygga vettu ;)
 
Nu har hon iaf ett hus (slott), ett stall, ett picknick ställe och en parkering är nu byggd.
 

Ere fest eller?

Igår åt jag pizza!!! Jag åt ju inte upp en hel pizza direkt. Men jag fick i mig tre enorma pizzaslice. Mannen och Theo var på den nya legofilmen igår och på vägen hem så plockade dem upp pizza från pizza hut. Vi hade presentkort där. Mannen plockade upp två tjockisar och kom hem med dem. Min mage sa inte ett skit?! Japp det är sant???!!! Jag kan knappt tro det själv. Jag vart överdrivet mätt, det vart jag - men inga kramper. Pizzan var faktiskt inte så fet som dem här "vanliga" pizzorna normalt sett är. Dessutom så har vitt bröd gått bra hela tiden (mkt märkligt då jag knappt tålde det för ett år sen). Sjukt att jag kan få mindre ont av en pizza än kokt mat. haha. Min mage är inte logisk. Har aldrig varit och kommer nog aldrig att bli. Var bara väldigt glad igår. Trevligt att festa till det ibland ;)
 

Chokladdoppat!!

Vart lite dåligt med ork och idéer igår. Men jag köpte lite jordgubbar och marshmallows. Tanken var att jag skulle ha gjort en choklad fondue, men så tänkte jag -> hur blir det minst kladd. Dvs jag gjorde det färdigt :P Vart en film efter maten och detta till dessert. Ungarna var super nöjda ♥
 

Tacopaj..

Vi åt tackos en dag och fick lite köttfärs över. Skulle inte räcka åt alla, så jag vispade ihop en paj istället. Väldigt enkelt att fixa till. Kanon till att använda rester till. Snabbt och enkelt!
 
Ingredienser: Köttfärs, majs, tomat, lök, röd paprika, mjöl, vatten, smör, ägg, matlagningsgrädde, riven ost, gräddfil, sallad.
 
Jag började med att göra en super enkel deg. 4 dl mjöl, 125 gram kallt smör och 3 msk vatten. Lät den vila i kylskåpet i 30 minuter. Hackade rödlök och paprika, stekte på det. I med köttfärsen (smaksatt med tacokrydda (köpt) eller gör din egen med paprika, oregano, spiskummin, vitlök, salt, peppar och tomatpuré) och sen majs. Hackade två tomater och hade i det med.
 
Tog fram degen och tröck ut den i en form (jag använde en sån där tvådelad form). Pressade upp den  i kanterna och sen tog jag en gaffel och naggade botten. Satte in den i ugnen på 225 grader och förgräddade i 10 min.
 
Sen gjorde jag en specialare. Man kan alltid ha olika fyllningar. Men jag tog fram ägg, matlagningsgrädde och riven ost. Blanda ihop det och blandade det sen med köttfärsröran. Tog ut pajskalet från ugnen och fyllde den med köttfärsfyllningen. Och sen på med extra riven ost på toppen (Detta kan man göra som man vill med, vissa har pajdeg på toppen med. Men det här var det jag gjorde).
 
In i ugnen i ca 30 min. Tills pajen fick ordentligt med färg. Tog ut den och lät den svalna något. Serverade med en sallad och gräddfil till!
 

Hoppas att alla har haft en fin alla hjärtans dag ♥
 

Tävling =)

Tävla inne på bloggens fb sida =)
 
 

Per Pr pressfrukost..

Fick en inspirerande förmiddag hos Per Pr inne i stan. Älskar allt som har med trädgård att göra, spännande att se vad man kan göra, små tips och trix. Man blir bara sugen på att hugga i och göra hela balkongen till ett växthus! Hade jag haft en stor gräsmatta, så hade jag köpt en sån här! såå grym ju =)
 
Fick så min egen tiger tomat =) Ska bli spännande att se om den kommer att växa. haha. Har inte direkt gröna fingrar =) Blir ett projekt för mig och ungarna i vår!
 
Häftiga köket från ballingslöv som hade flera smarta lösningar och förvaringskombinationer som jag gärna skulle ha hemma. Lådorna för kastruller, ja dem hurrade jag lite extra för och även det fina skafferiet!
 
Underbara köksredskap från Sundqvist. Ville ha rubbet!
 
Flera varianter på hur man kan plantera. Jag älskar ju skåpet till vänster, då det passar bäst på balkongen! Skulle älska att ha ett sådant fyllt med färska kryddor =) från Hasselfors Garden =)
 
Fick en lära mig lite om penslar (från Anza). Vet att en vän till mig gärna hade varit med och kikat. Dem små men smarta lösningarna på pengarla med en hängare/ställ på borsten. Super smart. Älskade färgen med, isblå hette den. Underbar!
 
En härlig goodie fick vi med oss hem med!
 

Hos Polhem..

I onsdags vart jag bjuden till Polhem för att kika in nyheter och äta lite lunch. Lunchen var suveränt god! Kycklingspett med potatissallad och en mozarella/melonsallad. På det en lime yogurtsås som smakade riktigt gott!! Bland den bästa lunchen som jag ätit på länge! 
 
Älskar våren och alla dess pasteller som kommer in. Det är så himlans härligt. Massa fina tillbehör till picknicken, och sonen som älskar just det. Han pratar alltid om Picknick. Kolla in saftbehållaren längst ner till vänster. Sjukt smidig, med en isklamp i mitten med. Perfekt till barnen. Claes Ohlsson kommer att ha en massa fint!! Kommer absolut springa en hel del där i år.
 
 Jag älskar ju allt som har med ljus att göra, så dem här ljushållarna vart ett par favoriter med. Speciellt dem med stjärnor på. Hittade även ett underbart kakfat och snygga, rena vattenkannor. Jotex ska jag in och kika hos mera!!
 
Eftersom att jag fixar naglarna hela tiden, så vart jag förtjust i alla mönster som fanns på lösnaglar. Fanns grymma prints, verkligen variationer. Halsbandet som kommer från glitter drogs jag till. Jag antar att det var färgen! LOVE. Riktigt vårigt. Bull Dog är ett märke som jag hört väldigt gott om, men som jag inte köpt. Kanske skulle vara en bra alla hjärtans dag present till maken min. Och sen sist men inte minst, armbandet ner till vänster.. Älskar detta armband. Jag har det hemma själv, fast i vitt. Ursnyggt enkelt armband, super snyggt till våren!
 
 Den fina goodiebagen från Polhem och även Jotex. Härliga handdukar - vilket var perfekt då jag just rensat garderoben och kastade en massa. Ett nytt paraply, yey, mitt har ju gått sönder! :D En picknickfilt! Sonen vart överlycklig och dukade till picknick på golver på en gång. haha! Härlig goodie !!
 

Extra lyxigt..

Om jag somnade. Satt och kolla på os och vaknade med fjärrkontrollen i handen. La den åt sidan och sov vidare. Vart över en timme iaf. Precis vad jag behövde. Ladda batterierna innan barnen kommer hem och maten ska ordnas. Vaknar upp till ett regnoväder som har dragit in. Har det dock extra lyxigt (i min vardag) då mannen min hämtar barnen på förskolan. Passar ganska så bra iom vädret. Skönt för dem att åka bil.
 
Blir som vanligt en lugn kväll här hemma. Se om jag orkar att gå igenom lite bilder från gårdagen och dagen. Så att bloggen blir lite uppdaterad med =)
 
 

Inlåst är nu utsläppt..

Trevlig morgon hos Per PR (inlägg kommer). Tjatat öronen av alla jag träffat. Känns ju att man alltid är själv och inlåst i en lägenhet. Citodonen tog fart och jaa, jag kände ju att man hade tagit tabletter. Värken försvann en massa, man glömde bort allt det onda. Drack lite latte och juice, även om dem hade en massa att äta. Gick runt saaaaaaaaakta men säkert. Var där längre än tänkt. Men det var samtidigt skönt att inte stressa. Tog sen bussen nästan ända hem och allt klaffa, så jag var ju hemma på nolltid. Skönt det, för pjuh - nu är jag trött! Dags att sova!!
 

Vaken?

Ska jag vara vaken idag ? Herregud så trött jag är! Natten har varit sådär, hade svårt att somna igår igen. Jag var uppe med tuppen då Theo vaknade 6,30 --> vilket han aldrig gör annars. Men idag så gjorde han såklart det. Vi ska klä på oss och gå till dagis här strax. Första lämningen på flera månader. Se hur det går. Dem är väldigt hjälpsamma ändå, vill hjälpa mig. Så det ska gå bra.
 
Har försökt att få i mig frukost här, då jag måste äta i samband med tablettintag. Lite kämpigt, men i kom det. Ska ta och sätta fart här. Lämna ungarna och sen in till fridhemsplan en snabbis. Så fort jag kommer hem så blir det sängen..
 

Piller till middag!

Vart en tur till läkaren imorse igen då min axel gör så satans ont. Jag har haft inflammation i den i säkerligen tre veckor nu. Det går bara inte över. Imorse var jag så slut, då jag vaknat om och om igen av att det värkt. Så nu åkte jag upp och det känns ju som om jag träffar en kompis varje gång jag träffar läkaren. Eller jag träffar henne mer än mina vänner!! Fasen sjukt. Har iaf fått en massa fler tabletter nu, magnetröntgen är inbokad och sjukgymnast ska ringas. Lyckades hitta en smärtstillande imorse, så det var så skönt.
 
Iväg och träffa Johanna och sen en tur till Polhem (inlägg kommer) och hälsa på dem. Vart en liten lunch. Fick en goodie på vägen hem med. Jätte trevligt, men usch så jobbigt att bära. Har verkligen problem med det, och det här vart så tungt. Fick stanna och vila. Illa! Nu är jag så trött, så det är dags för en powenap innan ungarna kommer hem. Sen blir det piller till middag!
 

Mer till våren..

Jag har sagt det i flera dagar nu, men jag fortsätter. För det finns ju så mycket fint ute i butikerna just nu. Jag ska inte bara leta efter svart (som det är mkt av på bilden), utan tanken är ju att man ska få lite färg i garderoben. Tröjan från Vila har jag dock redan provat en gång, och den älskar jag. Det enda är ju att den är lite kort. Jag gillar längre tröjor. Speciellt om dem krymper något i tvätten. En storlek större vart ju längre, men då satt den inte alls lika bra. I-lands problem!
 
 

FÖRBANNAD!!

Ja idag hämtade jag min mobil från 3. Äntligen liksom. Borta i över två veckor för att byta batteri och uppdatera hårdvara. Skitig var den i displayen och repig! WTF. Så äntligen kommer den hem. Sätter i simkortet och volla. Skiten funkar inte! Jo jag kan ju ringa och tillslut verkar ju uppkopplingen funka. Men inte fasen går det att tex lägga till appar. Får något felmeddelande. Väntade till mannen kom hem och han fixa och trixa. Starta om, gjorde att telefonen "nollades", tömde på cashe etc. Alltså allt som går att göra. Jag ringer 3 support och dem va så snälla så dem sa, ring samsung! Vad är det för mening att man ska ha dem som support om jag ändå ska ringa någon annan - som hade stängt! TACK. Stort TACK!
 

Livlöst...

Efter jul och nyår så har mitt hår förstörts. Verkligen. Det är så livlöst, bara tappat allt som det hade i höstas. Jag antar att det beror på vitaminbrist och den "diet" som jag haft dem senaste månaderna. Jag hoppas att håret kan bli lika bra som förut igen. Tappar hår värre än värst med. Idag så bestämde jag mig för att färga håret. Vart ju iaf lite fylligare hårfärg, mörkare. Enda problemet är ju att nu ser ju ännu mera blek ut i ansiktet. Blir man nöjd någon gång eller? Äh på med lite foundation så blir det nog bra igen..  =) ;)
 

Längtan till våren...

Jaa men ja tack!! Jag var ju och provade boyfriend jeans på H&M i höstas. Dock så hade dem tagit slut i mindre storlekar, så då vågade jag inte chansa på en större. Visst att dem ska sitta lite löst, men dem här ramlade nästan av från höften. Funderar iaf på att göra ett nytt försök och prova igen. Jag älskar ju dem jag har hemma, men dem är hål i (ska vara så) och hålen är större än dem var då jag köpte dem. Anledningen är Freja. Hon tyckte att det var en bra idé att rycka i trådarna. Sådär bra! Därför vill jag ha ett par likadana, utan några hål. Tröjan såg väldigt bekväm ut och dessutom så är den randig, vilket alltid går hem hos mig =) + ett par snygga pumps till det. Åå längtar till våren nu!!
 
 

Lämna prover..

Idag måste jag iväg till vårdcentralen för att lämna prover. Är inte alls pigg och fräsch och hade helst stannat inne. Sovit bort några timmar. Men jag måste dit och sen måste jag även hämta ungarna. Mannen jobbar i vallentuna, så då måste jag dit. Jag blir varm inombords att jag ska hämta dem, men samtidigt så är jag så jäkla trött - så det känns så sjukt påfrestande.
 
Klädde på mig mina slapparkläder (boyfriend jeans) och sen vart det vila för min del. Skönt att jag iaf har några timmar på mig att göra det lilla som jag ska. Här får man inte ha bråttom direkt.
 
 

Veckoplanerare...

  Åka och lämna prover
Få tag i läkare
Hämta gångstavar, försöka promenera
Per PR lunch på tors
Alla hjärtansdag på fre
Lägga ut kläder på tradera
Fixa bankärenden


Binder samman..

Bild från Mio.se
Ännu mer som vi behöver. Vi behöver nya köksstolar. Vi köpte allt 2008, innan vi flyttade. Dem är väl använda våra stolar, det kan man väl säga. Men jag älskar dem. Har försökt att hitta en likadan stol, men dem finns inte längre hos Mio. Däremot så finns den här stolen som är på bilden här ovan. Så jag tror att detta blir dem stolarna som vi kommer att köpa. Dem matchar dessutom våran soffa. Binder samma kök och vardagsrum. Sånt gillar jag.. 
 

Trebent..

Bild från Mio.se
Vi är även i behov att ett nytt vardagsrumsbord. Vårat har vi haft sedan 2008 och det syns verkligen. Theo hade en period då han lekte med schleich djur, vilket resulterade i flertalet hack i bordet. Vill dock ha ett exakt likadant bord. Älskar det här bordet och det passar så bra med våran soffa. Vi har väntat in i det sista med att köpa ett nytt, men just nu står vårat på TRE ben. haha. Inte så stabilt med andra ord.
 

Högglans..

Bild från ikea.se
Letar efter en ny tv bänk med tillhörande hyllor. Först skulle vi bygga på den vi hade, men det blir nog bäst att köpa en helt ny. Hittade den här på ikea, nästan som vi hade tänkt oss sedan tidigare. Vi ska dock ha vit högglans på luckorna. Skulle vara perfekt och matcha luckorna i köket. Plus innehålla den förvaringen som vi verkligen behöver.
 

OS börjar!

Ja herregud. Som om jag inte hade ont i magen redan. Så spädde jag på den lite extra med en rysare in i det sista. Så synd att vi fick den hedrande 4e platsen igen. Var grymma åk av Sven! Underbart!
 
Men nu laddar ja om, det är ju dagsför Kalla! Hejja sverige!!!
Älskar OS!!
 

Mitt liv blir bättre...

Freja framför os invigningen. Rör sig inte. haha
 
Helt seriöst. Mitt liv blir så mkt bättre om dagarna nu.
ja istället för att sitta själv så har ja ju vinter os varje dag! yey.
 ;) ;) ;)
 

Piller Thriller!..

En vecka har gått sedan jag började med kortisonet. Jag tycker inte att det har gjort så himlans mkt än så länge. Men jag läste att det kunde ta upp till en månad innan tabletterna ger effekt. Däremor så tar det tydligen inte lika lång tid innan man börjar uppleva bieffekter. Jag har ju haft ont i magen under veckan, mer än vanligt. Törstig som tusan. Jag fick klåda en kväll, men det gav med sig sen. Så det har inte kommit tillbaka. Så skönt! Jag har haft problem med att somna. Jag är så trött, men det går bara inte. Skakig, till och från.
 
I natt har jag legat med kramper i musklerna igen. Jag får ju det lite titt som tätt, men i natt var det extra mkt. Urjobbigt. Jag svettades floder, kändes som om jag var nyduschad då jag vaknade. Axeln och nyckelbenet värkte, så att det dunka. Huvudvärk, men känns att det kommer just från axeln. Så idag tog jag faktiskt ipren. Fast att jag inte ska äta det. Men jag måste få kunna sitta upp rakt.
 
Måste även ta mig till en VC idag och hämta en massa grejjer. Tänkte gå förbi apoteket och köpa mig en sån här pillerdosering. Man delar upp pillerna mån-sön. Känner att ibland är jag så snurrig, så jag kommer inte ens ihåg om jag tagit pillerna eller inte. Sen måste jag ju räkna dem med ;) Avancerade saker. haha!
 

När hände detta?

I samband med att jag rensa garderoben, så märkte jag att Theo saknar vissa saker. Han saknar tröjor. Kortärmade och långärmade. Han har vuxit ur det mesta. Jag vet inte när det här hände? Och han har så förbaskat lite kläder. Så nu måste jag ut och jaga kläder åt honom. Hittade några gobitar hos Geggamoja. Tröjor och byxor. Så hittade ja en super fin klänning åt Freja med, det kan man ju inte ha för lite va :P
 

Bara jäkligt irriterad..

Ungarnas garderob är en mardröm. Verkligen mardröm. Sen i somras så har jag stirrat på den och tänkt att en dag ska jag ta tag i den. Nu syns inte det på bilden till vänster, men egentligen, så hänger Theos kläder under Frejas med. Det funkade super bra, tills hon gick in i storlek 98. Har vara varit rörigt. På det så hade dem en låda var med byxor, strumpor och underkläder. Men det funkade inte det heller. Speciellt inte i Theos låda. Hans 122  byxor tar upp för mkt plats. 
 
Så nu har jag påbörjat rensningen av kläder. Jag har ändrat runt i garderoben så att dem får en egen del. En egen underklädslåda och en egen byxlåda. Det är en början iaf. Halva rummet är fullt med grejjer. Herregud. Kommer ta ett tag att rensa upp allt. Jag höll på i x antal timmar igår. Vart helt slut. Något som jag gör på nolltid, tar nu helt plötsligt flera dagar.
 
Mannen kom hem och sa, jag önskar att jag hade ork att fixa sånt här jag med. Jag sa, jag har inte ork!!! Jag är bara jäkligt irriterad på garderoben...!!
 

Hur det gick?

Det gick kanon hos tandläkaren. Ja Theo kände ju igen stället, tandläkaren och hoppade glatt upp i stolen. Själv så har man en hemsk rysning igenom hela kroppen. Fy farao! Han är öm i dem främre tänderna, så är det ju. Åkt på två fina märken på läppen och på hakan. Han hade halkat på is och ramlat med munnen före.
 
Tänderna ska vi hålla koll på. Så att han inte får mera ont. Att det blir svullet och ändrar färg på tandköttet. Inget hårt att tugga på dem närmsta dagarna och sen ska vi tillbaka om två veckor igen..
 
 

Spräckt läpp..

Förskolan ringde imorse. Theo hade ramlat och spräckt läppen. Fin fläskläpp ska han ha, men dem var mer orolig för tanden/tänderna. Så jag ringde tandläkaren och jag fick en tid i eftermiddag. Så nu ska vi dit och kika om tanden har blivit skadad. Ringde tillbaka till förskolan, om jag skulle komma och hämta honom. Men han mådde ok. Han blödde lite än och var svullen, klaga såklart på värk. Men han lekte vidare ♥ Se hur han ser ut sen då jag ska hämta honom sen.
 

Gahh!!

Ok vad hände? Verkligen, vad hände? Sonen ska börja i skola efter sommaren. Vilken sjuk ångest?! Ännu värre är det ju att välja skoja. Vi har ju ett självklart förstahands val, men vad händer om han inte kommer in där? Jag vet att den är så super poppis. Så vi måste välja två skolor till och det är bara ren chansning. En skola till finns i området, men den tredje - ja den måste man åka en bit för att komma till. Och vilken väljer man ens? Usch.
 
Dessutom så tror Theo att han promt ska börja i denna skola. Förskolan var nämligen och titta på skolan, var inne på gården och så. Vilket är jätte bra, att få uppfattning om en skola. Dock gav det ju Theo upplevelsen att han kommer att börja där. Han ska gå där och försöker bygga en trygghet runt omkring den tanken. Vilket kan bli fel OM föräldrarna (det var ju flera barn) har bestämt att barnen ska gå i en annan skola, eller om barnet inte kommer in där.
 
Dags att välja idag iaf. Bara dem sista skolorna som är ett problem. Kan man sätta samma skola som 1,2 och 3 ;) Det skulle ju underlätta en massa.
 

Biverkningar

Kroppen är inte direkt på g. Men fasen är den någonsin det. Man blir ju inte alltid piggare att vara inne heller. Vaknade med huvudvärk. Jag som ständigt vaknade upp med det förut, vaknar inte med det längre. Det är helt sjukt. Jag klagade alltid på huvudvärk. Går ju alltid att spekulera i varför den har försvunnit. Jag kan komma på flera anledningar. Nu tror jag att det är min inflammerade axel/nacke som spökar.
 
Sen igår så har min magvärk blivit värre. Jag läste på ang kortisonet och det var visst en av biverkningarna. Se om det ger med sig eller om det fortsätter. Kommer liksom i vågor. Ibland kan allt vara bra, och sen börjar det igen. Hade även hemsk klåda på kroppen igår kväll, men idag har det inte varit något alls.
 
Pratade även med läkaren imorse, så det kändes väldigt bra då jag la på. Dels för att han är uppdaterad över mina andra läkarbesök och dels för att han skulle kolla med ks, varför dem skitigt i mig. Han vart riktigt irriterad tom. Känns skönt att ha en läkare som bryr sig så och som sa att jag kunde ringa honom när jag ville.
 
Nu är jag så trött, så det är sängen som gäller.
 

Jag pratar såklart om..

Idag ska jag in på en av mina favorit butiker. Jag hoppas på att jag kommer att komma hem med iaf EN av mina shoppingfavoriter. Pratar såklart om Vila! Ska nämligen till sickla med Annika. Skönt att komma ut och få lite luft, fika, snacka skit, träffa lilla Sammie och gå in på just Vila. Protesterar kroppen så har Annika bilen och det är ju inte alls långt hem. Skönt att ha en back up, i fall att...

 

Brum brum..

Gjorde en efterrätt förra helgen. Pannacotta. Var gjord på ahlgrensbilar. Tänkte att jag skulle testa iaf. Herregud så mastigt. Jag fick inte i mig allt. Ja ingen fick i sig det. Man kan ju absolut ha mer grädde i. För tjock vart den. Själv älskar jag pannacotta. Men den ska vara krämig. Inte som denna. Tror inte att vi gör det receptet något mer..
 
Finns ju däremot hur många recept som helst, bara man googlar på det. Man får prova sig fram helt enkelt.
 

Fick mig en dos..

Fick mig en dos av bebismys i helgen =)
 

Telefontid..

Idag ska jag försöka vänta in att läkaren från nyårsafton ska ringa. Karolinska ställde ju in min undersökning och har inte bokat in någon ny. Inte har dem informerat mig heller om något. Inte ens mina prover som jag lämnade in den 9e januari. Jag har försökt att fråga lite om dessa proverna, men har inte riktigt fått ett bra svar. Ett svar, så att jag förstår vad det innebär.
 
Jag försökte att prata med läkaren på sophiahemmet. Men han påstod att det provet jag tog, inte borde varit över 5000 mg/kg. Och mitt prov låg ju på 9387. Han säger att jag måste ha läst fel etc. Att det säkert var på 900. Men mitt provsvar ligger framför mig, det står så. Dessutom så vägrade han gå in på min journal för att se att jag inte "hittade på". Då vifta han bara bort det, när jag inte gav upp.
 
Känner mig inte alls nöjd med läkaren på så sätt. Han lyssnade inte på mig alls. Han svara inte på mina frågor. Han var duktig på att ta prover och så och var väldigt noggrann på så sätt. Men jag själv känner att jag behöver den där helheten. Speciellt då man haft en sån bra läkare som ja hade på ks (en av dem dagarna). Se om han ringer någon gång under dagen. Bara sitta och vänta snällt.
 

Förstoringar..

Lyckades få något kort på farmor och ungarna. Dem ska ju spexa såklart, pappas gener, eller ska jag säga pappas fasoner :P.  Funderar på att förstora dem iaf och skicka hem det till farmor. Kort kan man ju aldrig ha för lite av. Glada barn var det iaf igår. Dem fick ju äta kakor och leka kurragömma med morbror (som vanligt). Dem var riktigt trötta igår kväll. Jag och dem! ♥
 

En break från vardagen..

Vansinnigt trött idag. Herregud. Farmor fyllde 83, så vi åkte dit och gratta henne. Först skulle hon inte ha något, hon skulle bjuda på lite kaffe. Till att släkten dök upp och det vart tårta, kakor, bakelser, ost och kex etc. Sminkade mig, för att slppa höra hur trött jag ser ut att vara. Hur man kan se ut med smink och visa utåt och det man egentligen känner inom sig, är helt olika saker. Bara orkar inte prata om det. Skönt att slippa och tänka på annat.
 
Var en riktigt skön break. Jag är tröttare än tröttast, men hey jag gjorde något idag igen! Nu ska jag däremot ta och lägga mig. Grymma kramper i magen efter dagens intag av mat. Som kanske inte var det bästa valet, men grymt gott =)
 

Ge bort present..

När det väntas barn så brukar jag alltid slänga ihop en blöjtårta. Brukar vara diverse saker i dem. Denna vart dock lite tanig för att vara jag. Men jag har inte orkat mig ut och shoppa. Skickade mannen till att handla blöjor, så det vart tom en våning mindre. Inga sidenband etc. Man gör det man kan då man är hemma. Blöjor är ju något som går åt och som man behöver. Tycker det är en rolig grej att ge bort.
 
Nu brukar jag fylla dem med flaskor och nappar, men det har jag redan gett henne sen tidigare. Men det är kanon att fylla på blöjtårtorna med sådant. Även med gosedjur, dinglisar. Men det har ja gett med. haha. Jag är en sån som inte kan hålla mig. Köpte saker redan i somras. hah.
 
Bakade lite morotscupcakes och tog med. Matchade fint med det gröna :D
 
 

Februari, nya tag!

Idag är jag peppad av energi! Vet inte vad som hänt under natten, men vaknade på sjukt bra humör. Idag är dagen då jag ska åka och träffa Annikas lilla prins. ÄNTLIGEN. Jag som skulle vara först på plats och invadera hemmet och frossa i bebisgos, har ju inte kunnat ta mig dit alls. I förra veckan så skulle mannen skjutsa mig dit, men då vart ju Freja febrig och jag vågade inte åka dit. Man vet ju aldrig om hon smittade etc. Vill inte utsätta en bebis för det. Nu visade det ju sig att det bara var att hon fick en tand?! Men det var ju omöjligt att veta just då.
 
Men Idag, FEBRUARI, är det en ny månad, en ny dag med nya tag. Jag ska baka. Jepp, det ska jag göra. Sen ska vi till Annika som sagt. Och ikväll är det dags för melodifestivalen. Seriöst, det kommer att bli en bra dag!