Den blå Lagunen..

 Efter att ha googlat lite fram och tillbaka, så hittade jag denna lilla mumsbit. Den blå lagunen. Den ligger ute på Ekerö, Munsö för att vara exakt. Det är ett gammalt sandtag som har fyllts med vatten. Vattnet kommer från mälaren och silas genom marken och in i sandtaget. I marken finns det kalk vilket får vattnet att bli turkost och grönt. Helt fantastiskt vackert! Det känns som om man är utomlands. Första gången som vi var där, så var vi i sanden som ni kan se på sista bilden. Men andra gången så var vi där lite idigare och lyckades få en plats på sidan av sjön. Längst med sjön finns det nämligen små vikar och egna stränder. Det är inte lika sandigt som vid sandstranden, men helt klart underbart där med. Det innebar ju att vi hade en egen liten strand för oss själva. 
 
Det var många som eldade trots förbud. Men när det inte är sån extrem torka så är det ju super trevligt att kunna vara där en hel dag, grilla och mysa. Dock så hade vi faktiskt med oss mat på dag nr2. Man behöver ju inte alltid grilla. 
 
Lagunen ligger på privat mark och därför så kostar parkeringen 50kr. Man måste köra igenom en bom och där tar dom betalt. Antingen med swish eller kontant. 50 kr gäller för hela dagen och man kan parkera vart som helst runt hela sjön. Det finns ingen kiosk på plats, så tänk på att ta med allt! Däremot så finns det bajamajor utplacerade lite här och där. Fräscha dom gångerna som jag har gått på dom. Vet att under helger har det förekommit att det säljs glass. Bomen som man kör igenom stängs varje dag klockan 18. Då måste man ha tagit sig ut med bilen. Man kan sen parkera utanför bomen, så badet är öppet! Det går även buss ut dit och då kostar det såklart inget att bada. 
 
Lagunen är djup och det blir snabbt det. Ingen långgrund strand med andra ord. Men helt klart det bästa badstället so far i år! Kul med nya ställen. 

Viking för en dag!

Jag måste tipsa om att historiska museet har just nu ett vikingatema för barnen. Vi var där och barnen sköt pilbåge, dom fick klä ut sig. Det fanns en båt som låg i vatten. Supermysigt. Barnen bakade även bröd och pratade om hur dom gjorde förr i tiden. Man fick vara med i smedjan. Sen körde även barnen holmgång. Allt är dessutom gratis!! Kul för barnen, mitt i storstan!


Bröllop!

Idag är det bröllop som gäller!! 

Min nya vän i värmen..

Ingen har ju ungått att det har varit extrem värme här i Sverige dom senaste veckorna. Helt fantastiskt! Men För en som älskar att dricka latte, så har det blivit lite väl svettigt, haha! Men jag har vid flera tillfällen slängt in min Kitchen Aid Cold Brew i kylskåpet med kaffe som drar i mjölk. Man kan ju välja vatten med, men eftersom jag är en latte tjej så vart det på mjölk. 
 
Jag lät den dra över natten. Man kan låta den dra 12-24 timmar. Om man smakar av allt eftersom, så kan man känna hur stark man vill ha det. Dagen efter så tog jag iaf ett glas med is och så hällde jag i min islatte. YEY!! så himlans gott! Dessutom svalkande i denna värme. 

Bad bad bad..

Ja det är mycket badande på oss kan man väl säga.

Drömmigt!

Drömmigt läge!! Gud så härligt vi har det!

Grönan...

Strålande väder och en dag på grönan! Häng med på instagram och instastory! :D

kvartsfinal..

JAAAAAAAAAA!! Kvartsfinal...!

Medicin..

Igår var det dags för medicin. Migränen kom ju som ett brev på posten och har fått tabletter för illamåendet. Skönt att det faktiskt underlättade en hel del. Så himlans drygt att behöva må illa med. Det var dags att sänka min medicin med. Dosen alltså. Hoppas på att den dubbla dosen har gjort sitt och att jag inte behöver gå tillbaka på dubbel dos igen..