Inbjudningar..

Inbjudningarna är utskickade. Både till klassfesten och till Theos 9 års kalas. Fixade i photoshop. Inbjudningarna innehåller såklart mer text. Men har tagit bort det för att visa själva bilderna i grund och botten. Vi brukar alltid hitta på något roligt jag och Theo när vi ska fixa hans inbjudan. Förra året var han en pokémon kille =) Men i år så körde vi på det läskiga temat istället. Pga höstlov så vart hans kalas uppskjutet till den 10 nov istället. Men det passar ju bra nu när han varit sjuk och så. Så kanske han är helt återställd tills dess. Hoppas! 

Ducktales..

I torsdags så ringde det på dörren. Det var ett litet bud från Disney till barnen. Ungarna fick ett varsitt gosedjur och en del att läsa, bland annat en pocketbok. Theo som var hemma vart ju jätte glad. Han har inte haft det så roligt under dom här senaste veckorna. Budet piggna verkligen upp honom. Tack!! I fredags så satt vi även hela dagen på akuten och då tog han faktiskt med sig sin pocketbok. Varierade mellan boken och plattan. Det vart ju några timmar. 

Igår så körde vi en mys-eftermiddag i soffan. Så vi dukade fram lite godis från EcGo, hade kalle anka i famnen och slog på Disney Channel för att se Ducktales. Man blir ju själv lite nostalgisk då jag och brorsan alltid satt och kikade på Ducktales när vi var små. Minns ni serien från när ni var barn? Barnen satt faktiskt som fastklistrade och ville se mer! Så nu längtar vi tills att vi får se nästa avsnitt =)


Astrid Lindgrens Barnakut..

Det var en ganska så tuff dag igår. Det började med att jag var så himlans slut, så jag sov ett längre tag på morgonen. Det har varit så mycket i två veckor och en massa rännande till vårdcentralen hit och dit. Jag började ju att skriva en hel del i det förra inlägget, men nu har det alltså fortsatt.  

Läkaren googlade i fredags och gissade bara på virusprickar. Det borde försvinna efter söndagen. Han tyckte att vi skulle fortsätta med kortisonet iaf, fastän det inte verkade vara allergi ? Dvs han var inte direkt säker. Men vi gjorde så och han vart sämre och sämre. Kändes som om han vart sämre av kortisonet. Dvs jag kände i magen att det här inte kändes som allergi. Så sista dagen så valde jag att inte ge honom något. Då höll sig kroppen ganska så lugn. Han var flammig på händer och fötter enbart. Men i övrigt så mådde han bra.

I tisdags så började rutinerna som vanligt, kolla efter prickar. Inte en enda prick kl 7 på morgonen. Det var ju hur bra som helst. Glad. Jag la mig för att vila, då jag hade hemsk huvudvärk för andra dagen i rad. Klockan 9 kommer Theo in, prickarna är tillbaka. Många dessutom. Så jag ringde VC igen. Fick en tid på eftermiddagen. Theo vart helt sänkt, ingen feber, men sänkt. Han låg ihopkurad i soffan och bara allmänt loj. Så pass att jag var på g att åka in till akuten med honom. Men vid lunch sa det bara pang och vände. Prickarna försvann och han började att må bättre igen. Men vi åkte iaf upp. Hon där uppe förstod ingenting och hämtade läkaren från i ons igen. Så dom båda kollade på bilderna. Theo var öm i kroppen, men var liksom glad. Men man kunde inte direkt röra honom. Dom hade inte en susning vad det var och nämnde fortfarande att dom trodde att det var allergi. Jag sa att då borde kortisonet ha hjälpt, men det gjorde det inte. Dom skickade iaf en remiss till Sascha Barnsjukhus. Bad mig att ringa dit och ligga på dagen efter, dvs ons.  

Onsdagen kom och jag hängde på låset och ringde på utsatt tid. Jahopp, dit fick man ju inte ringa som privatperson. Då var man tvungen att gå via vårdguiden eller vårdcentral och få en remiss, men det hade vi ju redan gjort. Så då var det bara att vänta. 

Prickarna var helt borta, men Theo hade nu blivit förkyld igen. Ont i halsen, snorig, huvudvärk och trött. Men på kvällen vart han piggare igen och kändes mkt bättre. På tors var prickarna borta än och så här länge hade dom ju aldrig varit borta. Så det kändes sjukt bra. Han verkade må bra och vi pratade om att han skulle få gå till skolan på fredagen då dom hade Halloweenfest. Så vi tog oss ut på tors, vi åt lunch och sen åkte vi hem. Åkte med bil, så han gick inte långt. Men jag kände direkt att nej, han är inte frisk. Sen kom ”det svider i ögonen”. Då visste jag ju bara att feber är på g tillbaka. Han reagerar nämligen så varje gång den kommer snabbt. Mycket riktigt, feber på kvällen då jag tog temp och det vart ingen Fest på skolan.  

I går när han vaknade låg jag och sov. Jag var så trött. Maken ringde VC då Theo nästan skrek av värk från örat. I med alvedon och ipren. När jag sen vaknar så har han ingen feber och mår ok. Däremot så börjar prickarna att komma mer och mer. Efter ett samtal bestämmer vi oss för att åka in till akuten istället. Nu får det liksom vara bra. Så vi kör fel och hamnar på barnakuten på karolinska. Det är då en närakut för barn. Men på skyltarna står det barn akut. Förvirrande. Jag frågade om vi hade kommit rätt och dom där tyckte det. Okej då. Vi kommer in inom en timme och läkaren där förstår inte alls vad hans prickar är. Dom är då över hela hans kropp och så visar jag alla bilder som jag samlat på mig. Han hämtar en till läkare och nope, inte en susning. Vi får en remiss till Astrid Lindgren. 

Kommer dit och kan inte skriva in oss där, för dom har inte skrivit ut oss på när akuten. Asså redan här är jag så trött, så jag vet knappt vad jag heter. Skiten löste sig efter några samtal. När vi får prata med sköterskorna så är dom super trevliga. Man märker att dom är bra att ta hand om barn. Men dom står och dividerar varför Theo hade skickats till dom. Det här är inte akut och prickarna är ju borta etc. Då kände jag mig sjukt nedslagen. Ibland känns det som om dom tror att man gärna sitter x antal timmar på en akut. Så kul det är. Speciellt då en själv är så jäkla känslig för sjukdomar. Kände mig inte alls glad. Men vi skulle få träffa en läkare iaf. Snart.. Mmmm tre timmar senare så fick vi träffa en läkaren.  

Hon var inte alls som sköterskorna utan förstod varför jag var orolig och att inget stämmer och ingen vet vad det är. Precis innan vi kom in så började dessutom Theos öra att dunka igen. Han var knäckt då vi kom in till läkaren. Så han grät och grät. Att hon undersökte örat hjälpte ju inte alls. Så då gick det fort kan jag meddela. Det kom in alvedon och Ipren i mängder. Jag tror att han fick 1,5 gram alvedon och sen en hel sån där mått med ipren, 25ml? Det var en ordentlig dos iaf. Sen vart läkaren bortkallad akut och in kom det sköterskor istället som skulle både ta blodprover och urinprov. Det klarade vi av och sen skulle det ta en timme för proverna. 

Men en timme vart tre och sen gick jag och frågade. Jag själv hade nämligen svårt att sitta. Kroppen klarar inte riktigt av det. Även om jag hade varit uppe och gått etc. Theo var trött på skiten han med. Men jag sa till och så tog det fem min. Kiss provet var iaf rent, men öroninfektion hade han, han var röd i halsen och hade troligen även en virusinfektion samtidigt. Prickarna berodde troligen på det och inte på allergi. Så det var ju mer som jag trodde, kändes inte allergiskt. Men dom trodde iaf att det skulle gå bort nu med medicin och vila. Kortisonet hjälpte väl inte alls under förra helgen heller, utan gjorde honom mer känslig. 

Tycker så jäkla synd om honom. Träffat så många läkare, visat prickar, hals etc. Någon gång så måste det ju sluta. Men nu är han nerbäddad i vår säng, vilar och käkar penicillin och smärtstillande om vartannat. Får hoppas att allt ger med sig nu…


Stackarn...

Det har varit lite dåligt med uppdateringar, för här hemma har jag haft fullt upp. Sonen vart sjuk i måndags kväll, förkyld. Ja så började det väl. Natten till onsdagen så vart han helt flammig och händerna svällde upp på honom. Så jag sov inte många timmar den natten. Vi satt uppe för att se att det la sig. Han fick allergitablett och kortison efter samtal med 1177. 

På ons åkte vi sen till läkaren som skrev upp honom på en massa allergiprover och skrev ut mer kortison. Vi skulle ge honom detta om prickarna börjar att komma tillbaka. På kvällen vart han hängig igen. I tors åkte han och tog blodprover, så duktig! På kvällen så kom prickarna tillbaka, super snabbt. Han fick kortison och allergitablett enl schema. Men skiten fortsatte att komma. Ja ni ser ju på bilden hur han ser ut. 

Igår vaknade han och hade inte en enda prick kvar. Jag har dokumenterat allt med bild, för jag vet ju hur prickar kan vara. Upp på vårdcentralen som tyckte att det behövdes en sänka och halsprov. Men dom hade inte tid att göra det. Fastän jag ringde så tidigt. Fick åka till närakuten på kvällen. Vi kom hem med virusprickar? Vet inte riktigt vad man ska tro faktiskt, kom hem och så vart han så här några tim senare. Är ju inte vackert Direkt och man blir ju orolig. Han får sån klåda till och från med. Får ha is i magen och försöka avvakta på allergi utlåtandet med..


Vardagslyx!


White ginger pear, Tea Forté - Raffaello, Ferrero Rocher - Santa Maria, Coconut & Pepper Tortilla - Kaffekapslar (sample) , Lavazza - Bryggkaffe Classico (sample), Lavazza - Plommontomater, Zeta - Steel Cut Oatmeal, AXA - Fikasticks kanel, Vilmas - Källvatten Mango Acai, Bonaqua - Sockerfritt tuggummi Watermelon, Extra - Jamaican Jerk Spices, Santa Maria - Mango sauce, Santa Maria 

 Septembers box från köket innehöll en massa nya favoriter. Ja vart ska jag börja? Tuggummit från extra, vattenmelon är ju en stor favorit för barnen bland annat. Så det har vi köpt sedan tidigare. Vi provade den nya mango såsen och dom goda små kokos och peppar tortillas var mums! Dom försvann i ett nafs =) Jag provade att göra Steel Cut Oatmeal här till lunch någon dag och sen har jag bara fortsatt. Så gott och mättande. Håller mig ganska så bra på fötterna under dagen. Så det gillas. Familjen är även ett fan av Bon aqua med och den nya smaken gick hem hos alla. Jag har letat efter den i butiken, men utan resultat. Vi får hoppas att den kommer snart. Hade ju gärna sett 1,5 liters flaskor från Bon aqua. Sen den lilla överraskningen var nog fikastiks kanel. Allvarligt så goda. Dom smakar som kanelbullar! MUMS! Stor risk att bli beroende där!  

Så roligt att få testa dom här produkterna som jag kanske inte hade köpt annars. Man köper ju gärna det man känner till. Men nu har jag ökat den listan över produkter, ja för varje månad som går. Så roligt! 

 Just nu så säljer kökets favoriter novemberboxen! Första boxen 99 kr (ord. 129 kr)! Kampanjkod: "provabox99" 


Efter helg kommer..

En mysig helg har sprungit förbi oss så snabbt. Men nu är det tillbaka till veckodagen igen. Det hann ju gå en dag, sen vart Theo sjuk. Han klagade på halsont i går kväll och har haft ont i örat i natt. Själv så vaknade jag krasslig, med halsont och ont i ena örat. Grymt. Man blir ju inte direkt pigg. Tung i luftrören är jag med. 

Lite besviken över tajmingen dock. Idag ligger mamma inne på sös för ett dygn och planen var att hälsa på med fika efter skolan. Men då 2/3 är sjuka, så blir det ju inte som tänkt. Jobbigast för mamma som måste ligga inne på onkologen. Dålig tajming som sagt.


Underbara barn..


Igår drog Underbara Barn mässan igång. I år så fyller dom hela 15 år! Jag och Freja vart inbjudna på en mysig frukost. Sen så begav vi oss ut i mässhavet. Freja vart så bortskrämd med allt möjligt. Glass, godis, ballonger, ansiktsmålning, gosedjur m.m. Hon har fått göra blöjtårta, shoppat rosetter, lekt med Mad Matter. Ja hon och jag var helt slut när vi kom hem om vi säger så. =) Idag kör dom igång igen, så här nedanför har jag skrivit ihop några montrar som ni inte borde missa!  

Några favoriter för min del: 
Barntecken: Barnentecken ska förstärka den vanliga kommunikationen. Det finns på vissa förskolor idag, men det behövs mer spridning och mer kunskap. Så kika förbi dom och hör vad dom har att säga!  Monter: C11:12

Sagolandet Tomteland: Denna magiska magiska plats. Vi var där i somras och det var roligt både för stora och små. Mina barn var 6 och 8 och dom hade det riktigt roligt, jag med! Kika in deras monter och hälsa på Tomten (eller ska jag säga tomaten)..  Monter: C12:23

Kristina Art: Finaste ansiktsmålningen som finns! Det var hon som målade Freja och har målat Theo vid ett tidigare tillfälle. Hon målar så fantastiskt! Freja fick kommentarer hela dagen om hur fin hon var.  Monter: C11:11

Lovasrosetter: Så fina rosetter i alla möjliga varianter. Finns tom till strumpor, så sött! Vi handlade en massa där och skulle kunna handla så mkt mer. =) Monter: C11:28

Moodie: Fastnade lite för deras svart/vita sortiment. Dock så hade dom enbart upp till storlek 120 på mässan, men då jag har en lång tjej, så har jag redan gjort en beställning på deras hemsida istället =) Monter: C06:19

Lille-Lo: Färgglada kläder och accessoarer sydda av vintagetyger. Bra miljötänk (gillas extra mkt) och mysiga fina kläder. Värt att kika in! Monter: C04:20

Libero/blöjtårtan: Missa inte att göra din egna blöjtårta!  Monter: C03:52


Home Again..

Igår åkte jag och svägerskan in till biograf Victoria på söder. Det var dags för förhandsvisningen av filmen Home Again. Jag hade ju redan sett trailern för några veckor sedan och jag ville ju så gärna se den filmen. Så när inbjudan kom från Erwik Communication så var det självfallet att jag tackade ja! Just den här dagen så skulle kusinerna komma från Enköping, så jag frågade svägerskan om hon ville gå med. Så vi lämnade männen med barnen och så åkte vi in. En riktigt feel good film var det iaf. Mysig och små rolig.  Home again kommer upp på bioduken på fredag!


Tävling =)

Just nu så pågår det en tävling inne på min Instagram =) 

En dag i taget..

Dags för en ny vecka. Förhoppningsvis en bra mkt bättre vecka än förra. Min energi är liksom som slut. Det var en jobbig vecka i förra veckan med allt som då hände. Nu i veckan händer det en massa saker. Så jag hoppas att jag orkar med allt helt enkelt. En dag i taget.. 


Dra åt helvete..

Asså den här skit cancern. Fan vad jag är less på att den ska få styra vårt liv, människors liv. Att den inte bara kan dra åt helvete och förbli i helvetet!

Lite tufft...

Ja igår var det då dags för min medicin igen. Planen var att jag skulle få en dubbel dos av min medicin. Just för att kroppen har börjat att stöta bort medicinen. Kroppen har helt slutat att svara på den. Va lite tufft att höra att jag inte skulle bli av med den, så som jag hoppades på. Men det vart dubbel chock att jag skulle få ännu mer medicin.  

När jag kommer dit så står jag på vanlig dos i alla fall. Så nu har läkaren ändrat sitt beslut. Något som jag ifrågasatte för ett tag sedan. Men då stod han fast. Men nu hade han ju kommit fram till samma slutsats som mig. Synd bara att jag inte vart meddelad detta. Hade ju sparat lite energi i alla fall, på att slippa oroa sig om vad som kommer att hända. Men som det är nu så kör vi vanlig dos, sen får vi se vad dom kommer fram till nästa gång. 

Så igår kom jag hem, vart super hängig på en gång. Fick migränanfall. Vart vit i ansiktet. Såg ut som en vandrande vålnad eller något. Så nej bra mådde jag inte. Inte heller under natten eller i morse för den delen. Men jag fick sova, så det underlättade en hel del. Har fortfarande huvudvärk, men det är i alla fall bättre än igår.

I morgon väntas ännu en tuff dag :(


En mumsig Frukost..

I lördags så ringde det på dörren lagom till att vi skulle sätta oss och titta på den nya Trassel serien. En korg full av mumsig frukost levererades. Alltså så god frukost var det länge sedan jag åt. Tack Disney! Så vi mumsa och kikade på Trassel på morgonkvisten. En sån härlig start på lördagen. 

Trassel serien, innan för evigt, har premiär den 7 oktober kl 8.00 på Disney Channel


Descendants 2

Igår åkte barnen och jag in till skandia på Drottinggatan för att få gå på förhandsvisningen av Descendants 2. Det var Disney och Wonderlandevent som bjöd in till uppföljaren. Vi var ju och såg Descendants när den kom förra året och sedan dess har ungarna väntat på en till. Musiken går varm här hemma och det var inte förrän igår som jag förstod att musiken kom från filmen, haha. Så mitt under förhandsvisningen så sitter Freja och sjunger med i låtarna? Dessutom så hade hon ju koll på vissa delar ur filmen, hon hade sett det redan. Jahopp. Men barnen var super glada att få se filmen på bio och nu väntar vi till den 13 okt, då filmen körs på Disney Channel. Då ska vi se den igen! 
 
Stort tack att vi fick komma!