God Jul!!

 
God jul på er!! 

Gör din egna julgran..

För nån vecka sen så satte vi oss och pysslade ihop en julgran. Den vart bra mycket bättre än vad jag tänkte från början. Det ska definitivt pysslas ihop lite fler =) 
 
Det som behövs:
Häftapparat
Bomulls-pads
Glitter
Kulor (vi använde oss av vanliga pärlor för halsband)
Stjärna (även denna är en pärla för halsband)
Limpistol + lim
papper, som man gör till kon i valfri storlek. Valde hårdare papper. 
 
Jag började med att häfta ihop en massa pads. Se på bilden hur jag har vikt och häftat dom. Sen gjorde jag en kon av ett papper. Värmde på limpistolen och så tog jag en rad i taget, började längst ner. Padsen ser ut som att den har en flik på ena sidan och två flikar på andra (när du har häftat ihop den). Den med två flikar, ska peka neråt (se bilden med den första raden). Den andra raden sätter du "omlott" den nedre raden, så att granen ser lite mer "levande" ut (se bilden med den andra raden). Sen kör man så hela vägen upp till toppen. 
 
Pynta precis hur du vill! Inget kan ju bli fel. Vi använde Frejas egna pärlor som vi hade hemma Glittret köpte jag på Flying Tiger för en tia. Det är fem meter per rulle, så den räcker till några granar. Vi köpte även lite fake snö och satte våra rådjur på plats. Super mysigt! 
 
Har ni några frågor så skicka dom till mig, så hjälper jag er så gott jag kan =)

Kycklingjulskinka till julen..

 Kronfågel lanserar Julskinka. Skinkan består såklart utav kyckling. För att vara mer specifik så är det kycklingfilé som har pressats ihop och kokats i lag. Den har en kötthalt på 88 procent, är färdigkokt och väger 900 gram. För er som vill ha en vitare jul, så kan jag rekommendera denna kycklingskinka. Jag skulle satsa på en garnering med mycket smak! Jag gjorde en standard griljering, men jag ångra att jag inte tog en starkare senap. Jag vill ha lite extra smak till denna skinka. Men gör som du själv känner för. God är den iaf. Vi skar upp den tunt och hade på macka, men det går ju även att ha som kallskuret som tillbehör till vad som helst till julen. God och saftig. Ska tilläggas att den fick guldmedalj i chark sm med. För sin smak, struktur och utseende. Prova!

”Tillagningsanvisning från Kronfågel: Griljering: 1 äggula, 3 msk söt senap, ca 2 msk ströbröd. Blanda ägg och senap. Pensla blandningen på kycklingjulskinkan. Strö över ströbröd. Griljera i mitten av ugnen 225°C i vanlig ugn (200°C varmluft) i ca 15 min, tills den fått fin färg. Låt kycklingjulskinkan kallna snabbt.”