Bättre...

Skruttan mår bättre idag. Hon har sovit nu i tre timmar, så helt ok är hon väl inte. Men hon har iaf ingen feber idag, Så skönt! Hon ligger här i babygymet och gnager på en bitring. Kliar i underkäken på henne. Väldans nöjd är hon. Hon har legat på rygg, på mage och sen har hon suttit upp å tjoat för det.

 

Snart är det dags för att hämta storebror på dagis. Saknar den lilla skiten. Han hade ingen feber imorse så han fick gå. Dock så tog det över en timme innan mannen kunde lämna honom. Han ville inte till dagis idag. Även fast han prata om hur roligt han haft det på dagis igår hela kvällen och ville tillbaka. Även i natt prata han om dagis. Kl 2 skulle han dit? Så jag vet inte vad det var idag. Ska iaf hämta honom strax.

 

 


Lets Vanish

I veckan dök det upp en massa Vanish från Buzzador. Swääät. Med barn blir det ju alltid fläckar och det var ju inte en sort vi fick prova. Nu har ja inte tvättstugan förrän imorrn, så vi får väl se hur det går :P Men igår använde vi den första sprayen, till soffan, då på någe sätt lukta det kiss i soffan. ja vet ju att det va theo, vet bara inte varför - då han aldrig under hela sin blöjfria period råkat hända en olycka i soffan. men det lukta iaf. så ja spraya på å torka av. å volia! inge kisslukt =) Börjar bra med andra ord..

 

 


 

BLI EN BUZZADOR

Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.

Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Deliciously):
https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Deliciously

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
http://www.buzzador.com?refstr=Deliciously&lang=SE

 

Buzzador är enkelt och roligt! Tycker absolut att du ska gå med om du inte redan är det!


Sista dagen att tävla!

Idag är sista dagen å tävla om ett presentkort hos kalaspinglan! Så passa på nu. För att komma till tävlingen så klicka här : Tävling kalaspinglan


Min sjuka lilla tjej....

20110830048 (MMS)

Skruttan har haft feber sen i söndags kväll. Den verkar inte riktigt vilja ge med sig alls.. Alvedon är det som gäller iaf. Hon sover väldans mkt med, hoppas hon mår bättre imorrn.. Lilla Theo då. jo han verkade lite gnällig nu ikväll. tyckte han verkade lite varm han med, men tog temp och ingen feber. Han är så svår då han alltid är varm i sig,. Vi får väl se om han åker på någe sen...


Lyxiga tvålar...

 

 

Nytt i butiken. Handgjorda, lyxiga tvålar.. finns hos www.LillaTussilago.se


ååå skulle vilja ha ett eget litet badrum som bara är mitt och tjejigt. Så in med lite piff å lyxtvålar som luktar gott.. Gud så najs!
Pippitröjor

Mammas vän Anki var så gullig och stickade dessa pippi tröjor åt mig. Sååå fina! En är till Freja och en är till Theo. Supermysiga verkligen. Mjuka och sköna. Theo har redan frågat efter pippitröjan. Men killen är ju så varm å svettas bara han går i långärmad, så den får vänta tills det blir lite kallare - annars får han väl värmeslag!

 

Va iaf väldigt snällt att hon tog sig tid och stickade dem. Mina barn kommer vara så fina i vinter =) å så tack till mammsen som betala garnet med *pöss*

 


Gårdsfirandet.

I lördags så var vi med på 10 års firande av föreningen. På dagen så ordnades det aktiviteter för barnen. Theo var inte med på allt då det va tex springa med potatis i en sked och han va inte intresserad. Speciellt inte då poolen var uppblåst å fylld med varmt vatten och sen stod ju hela hoppborgen där å vänta på honom.. haha! Han var väldigt nöjd iaf. På det så fick han en sån enorm godispåse! Tur att han plocka bort hälften själv.

 

Inne i lokalen vart det sen karaoke. Stod utanför då Freja sov. Men ut kommer iaf Emmie ur lokalen. en liten tjej som bor på våningen under, som theo brukar leka med. Hon hängde med huvudet och jag frågade om hon var ok. Hon sa att hon va ledsen och jag frågade varför. Hon svara, Theo vill inte dansa med mig. HAHAHA. Efter några minuter hade dock Theo ångrat sig och sprang å hämta henne. Så där stod dem två å dansa där på golvet medans resten av ungarna sjöng. Va en salig blandning av låtar. Bäst va nog här kommer pippi långstrump för Theo. hah.

 

När klockan närmade sig sex så kilade vi in. kl 19 började aktiviteter för dem vuxna. Middag och så. Men vi tackade nej till det. Dem hade satt upp ett ordentligt partytält utanför porten. så det var riktig mysig dukning där, med en massa varma filtar och lyktor som lös upp på kvällen. Vi tacka nej då vi kände att istället för att en i taget springer ner och är med, så äter vi middag tillsammans och myser ihop i soffan - å så vart det. Men det va en riktigt mysig dag iaf..

 


Måndagslistan...

Freja blir 20 hela veckor idag

vi har haft en skön/rolig helg trots allt

jag var så duktig å la in nya tradera annonser

det blir lunch med Emma imorrn (om freja mår ok)

jag ska träffa Crille på onsdag

Sista veckan på min tävling här i bloggen

Planering av dop är i full rulleTheo säger...

För nån dag sen satte jag på ronja. Han tycker såklart att vissa delar är lite läskiga, men han ska promt kolla på den om å om igen. såå spännande. igår när ja håller på å bakar så kikar han på den. å mattis springer ut å säger, jag har ingen dotter. var på theo snabbt som gatan ropar till mig "mamma han har ingen dotter, han har ingen dotter" *Asg* Ni skulle hört hur jäkla roligt det lät. skratta som en tok.. Han lät så seriös. hah.

 

I början på veckan så va Theo med mig ut med hunden å i handen har han sin sk pistol. det är en cigarett tändare från bilen som gått sönder. Han kallar den pangarn. Så han säger till mig. "mamma ja lägger pangarn i pittan".. hahahah asså han lägger pangarn i min ficka. men ja då han sa så, då lät det inte så.. haha. lite som att i vattnet simmar hajjar å pittar (fiskar).

 

hmm det va någe mer som stack ut här i veckan. som va lite mer knasigt än vanliga fall :PNYA ANNONSER UPPE FRÅN OCH MED IDAG:Ni hittar alla annonser HÄR

Dag på gården...

20110827028 (MMS)

Idag är det aktiviteter ute på gården. dem firar föreningen,. kl 14 sätter det fart. ett stort tält är uppslaget och ett hopptorn med :D Så ja bakar bara lite, så att ja kan bidra till någe iaf... blir iaf lite tröst på såret att ja missar kryssningen idag. mannen är förövrigt iväg med johanna och Thea och lämnar goodiebagsen.. Han hämta upp lastbilen på lidingö, hämta tjejerna och sen nu är dem på väg till kajen... Sen ska han tillbaka till lidingö å sen komma hem till mig. Min älskling!


Freja Bus

20110826014 (MMS)

Freja har fullt upp att bita ihjäl sin skallra, kliar i tandsingarna på henne. Idag har det varit fullt upp sen jag vaknade och herregud va trött jag är nu. Kom just hem från farsta där jag vart längre än tänkt. Men lyckades iaf fixa lite grejjer till dopet. Nu ska jag och Theo ut för att kika in cirkusen som parkerat här på gräsmattan. Se om man kan få se någe skoj. Theo har nog aldrig sett en cirkus innan, så vi får väl se hur han reagerar. Dem rullade in här vid midnatt, 30 lastbilar typ :P Nej nu väntar han på mig =) jag=heelt slut, snorig å lite hostig..


Dagistrubbel (obs långt)

Mötet igår gick faktiskt ganska så bra. Detta beror inte på den högre chefen som var där i vaddå fem min och sen gick hon. Dem skulle egentligen ha ett till möte på avdelningen bredvid vid 17.30, så tanken va ju att hon skulle gå dit å säga hej med. Men nu vart det inställt och flyttat en vecka. Så man kan väl tycka att hon kunde stå kvar och lyssna på vad man hade att säga?  (kan man tycka).

Dem presenterade sig, dock den nya va inte där (väldigt konstigt). vi gick igenom planen och vi fick prata med föräldrar om det med. bolla lite. Det komiska var att vi hamnade med alla dem som var hos oss sen tidigare. kan dra det lite snabbt här..

Från och med efter sommaren så hade 13 av 16 barn flyttats över till en annan avdelning. kvar lämnades som sagt var 3 varav en var Theo. På detta så vart hans enda pedagog som varit med honom från början (och som hjälpte till med honom tex med att kissa på toa) flyttad över till denna avdelning. Vi boka möte med chefen och förklara oron då Theo skulle bli äldst och bara ha småbarn omkring sig. Alla hans vänner, bästa kompisar försvann. Ja förutom en tjej som är i samma ålder som han leker bra med. Hon pratar på och förklarar det ena med det andra å att 08 kommer att få knytte (gå ut i skogen) etc.

Det finns tre avdelningar på skolan. små, mellan, störst. så kan man väl säga. Theo går på mellan avdelningen. Har alltid gillat det då han fått bra med utmaningar då han tillhört dem yngre - även om han är större än många fyra åringar. Den yngsta avdelningen ändrade inte på någe, dem behöll allt som dem hade. Så mellanavdelningen fick alla små kan man väl säga.

Två första dagarna på dagis så va theo jätte glad då hans kompisar va på utegården när han va ute på eftermiddagen. tredje dagen så var dem på den andra sidan. dem har två olika gårdar beroende på vilken avdelning han tillhör. dvs han får inte ens va ute med sina vänner.. dem är bara borta. å på ons va dem som sagt var inte på hans sida. å jag såg inte theo på gården. så ja trodde att han kanske va på andra sidan. öppnar grinden och kommer in. hör "hej mamma" låg röst. vänder mig om å då kommer theo bakom ett träd. han satt där själv å lekte med två dinosauer. vart va resten? jo dem satt i sandlådan å körde gogogaga. Inget illa menat. men förra året körde theo gogogaga med i sandlådan. men han är inte alls på deras nivå nu. han ville gå hem på en gång och ja kände mig väldigt ledsen.

på tors tog vi upp det och en av pedagogerna tog personligen hand om Theo. han såg till att han fick det han behövde. så när ja kom kl 15 så kom det en super glad Theo. han hade precis varit på andra sidan och träffat sina kompisar. sprungit å lekt. han va helt illröd i ansiktet å sken som en sol!.. *mamma glad*

så vi har tänkt, ska vi vara kvar på samma avdelning pga väldigt bra pedagoger, eller ska vi låta honom vara med sina vänner och en av sina gamla pedagoger som vi gillar med. ??

på gårdagens möte så fick vi läsa igenom planeringen inför hösten. Hade jag varit en av dem 13 nya föräldrarna så hade ja tyckt att planen var kanon. absolut. men iom att vi inte är nya så kändes det lite som om Theo försvann nånstans. Dem pratar mkt om trygghet och den trygghet som Theo fick/hade, den rycktes som en matta under hans fötter, den finns ju inte kvar. Theo säger på morgonen. idag ska jag leka med å så ett namn. men ja vet själv att det får han inte, för dem är på en annan avdelning.

Igår fick vi reda på att knytte som förskolechefen prata så gott om kommer inte ens att inträffa under hela hösten pga att det inte finns nån utbildad personal. va chefen själv som skulle hålla i detta och nu så kan hon helt plötsligt inte. Tycker inte att man sitter och lovar föräldrar något som man inte kan hålla.

Dem större problemen vi egentligen har är att förskolechefen inte ser dem problemen som finns och som igår så stannade hon inte ens å lyssna på vad föräldrarna hade att säga. När det var frågestund och föräldrar kom med synpunkter så vart många svar. maila chefen.. iom att det är hon som fixat schemat å så tex. blir bara så sjukt sur.

Efter mötet så stannade vi kvar ytterligare en halvtimme för att prata med pedagogerna. Vi prata då med fyra stycken. Blir samarbeta mellan mindre avdelningen och Theos. så vi fråga dem vad dem trodde var bäst för Theo. för ja kan ju inte svara för vad alla andra tycker. ja kan ju bara ansvara för det ja känner för theo, hans situation. Men det kändes så mkt bättre att prata med alla fyra. då dem kunde säga själva hur det kommer att bli och hur det kommer att bli för Theo.

Dem sa att det är en super stor omställning för Theo och alla dem tre barnen som vart "lämnade" kvar på avdelningen. Alla har fått separationsångest och inte mått som dem kunde ha gjort. Dem bad om att kanske ge två veckor. Just för att Theo ska kunna känna själv hur det går. Att alla aktiviteter ska ha kommit igång innan dess. Så att Theo kommer att få gå med 08 å göra något. Iom det samarbetet så kommer då Theo få mer killkompisar då det bara finns två tjejer på avdelningen som är 08, inga killar.  Dem skulle även prata med andra avdelningen (hans gamla kompisar) för att se om Theo kunde vara med dem nån timme om dagen. Alltså kanske vara ute och leka på deras sida då han behöver lite mer utmaningar. Just för att mindska separationsångesten med.

Så iom att vi prata med dem igår så kommer han att gå kvar på denna avdelning. Dem kommer att ha extra koll på honom och se till att han ska må bättre. Det som känns skönt är att jag tror faktiskt att det kommer att gå bra, det kommer att lösa sig. Jag tror på det, då jag tror på den personalen. Jag gillar dem och jag vet att Theo gillar dem väldigt mkt med. Vilket gör väldigt mkt. Och nu vet jag mer att dem tänker på Theo och kommer göra allt för att han och dem två andra ska känna sig trygga och må bra med allt som hänt. Känns mkt mkt mer lugnande för min mage..

Däremot så kommer vi att maila förskolechefen iaf pga hur vi upplevt det, hur hon varit emot oss etc. Men för stunden så är magvärken lite bättre iaf...


oj va långt det vart =)Lite bättre...

Freja leker i babygymet och själv så försöker ja motivera mig till en lunchpromenad med hunden. Är mycket bättre idag, än så länge känns det som. Igår orkade jag knappt hålla i Freja. Blir alltså lugna puckar hemma idag igen.. Ska ta lite alvedon här, så att jag inte åker på någe bakslag. Halsen värker dock lika mkt.

 

I eftermiddag så kommer mamma hit, för jag och mannen ska till dagiset för föräldrarmöte. Har väl smått ont i magen kan jag väl säga. Vi är inte direkt nöjda med hur dem gjort om där. Så jag är på krigsstigen. Ska försöka dra iväg ett mail idag på dagen och sen får vi se hur det går ikväll..

 

 


Dopinbjudan...

Dags att fixa med inbjudningar till Frejas dop. Förra gången beställde jag från trycksakstorget och det blir så även detta år tror jag. Vill ha dem hyfsat lika. Rent modellmässigt.. Dopet äger rum den 1 okt. Så jag måste väl skicka ut inbjudningarna hyfsat snart, så att man hinner få ett svar med.. Satt och jobba med korten från sju till halv ett i natt. Helt slut efteråt. Fick göra allt i photoshop, då det inte ville som ja ville när jag satt å pilla :P (det är inte detta kort)


Måndagslistan...

Freja blir 19 hela veckor idag

Blir shopping med Emma på tors

Jag ska fixa naglarna på fre, lite egentid

Har fått så många nya gillare inne på min facebook sida

Är dock mindre glad för
att ja missar kryssningen
jag saknar min familj
å jag är sjuk

Saknar dig..


Usch Theo är på dagis å ja saknar skrutten en massa. Hade ja inte känt mig så dassig hade ja hämtat honom för länge sen. Snart är han hemma iaf..

 

 


Namnlappar

Namnlapparna kommer från Gladagrodan.se

Jag tycker att namnlappar är det bästa som finns. Jag avskyr dessa namnpennor, även om det innebär att det går snabbt och smidigt. Tycker det är så svårt att se alla olika stilar folk har. Skriver slarvigt etc. Så namnlappar har jag kört med sen Theo började på dagis. Dem stryks enkelt på med hjälp av ett strykjärn. Lovar er att Theo´s namnlappar sticker ut! Fått beröm för att man ser så tydligt och att jag borde tipsa om dessa namnlappar till andra föräldrar på dagiset. Det underlättar ju för en själv och för dem som jobbar. På Theo s lappar har ja skrivit hans namn och sen även mitt telefonnr. Man vet ju aldrig. Har tom strykigt på sådana här lappar på hans gosedjur. Hur bra som helst ju!


Inne hos Gladagrodan.se så har dem sådana här lappar. Just dessa här ovanför är från dem. En lapp är 3,4 cm x 1,2 cm och är i gjord i samma hållbara vinyl som våra övriga tryck. Du fäster enkelt lappen med hjälp av ditt strykjärn. Sitter som berget och tål 60 grader tvätt. Kostar 189 kr för 120st. Så värt det! Det finns även klisterlappar som man lätt kan sätta på leksaker. Jag har tex dem på Theo´s uteleksaker. Sitter sjukt bra! Går ju även bra att använda i skolböcker å sånt. Kanon om man skulle tappa sin bok eller något..

 


Krasslig...

Varit ganska så krasslig idag. Trodde jag var allergisk igår då jag nös och vart snorig.. (svärföräldrarna har katt) Men när jag kom hem så gick det inte över. Nu hostar ja lite då å då, snorar, nyser, ont i skallen å kroppen.. Härligt värre. På detta så har mannen inte mått så bra och theo vart helt plötsligt dålig i magen nu ikväll. Freja snorar å nyser med. Härligt här hemma med andra ord :P Sovit en hel del idag, och snart är det sängen igen!


Pågående tävling:

Klicka på bilden för att komma till tävlingen..

 

Och till alla mina facebook vänner så är en tävling igång där inne med nu =)

 


På väg hem... ...

dsc00990 (MMS)

På väg hem... Haft en dag på landet. Fullt ös. Båda barnen sover i bilen. Känner mig lite sliten själv. Men nu ska vi iaf hem och mysa i soffan med en film. Mannen å jag *love*


Liten skönhet =)

Gjorde just en OreoCupcake med angel feather icing ♥

 


Lilla vännen...

Tänk om maten var lika intressant som stolen??!!!

 


Full rulle...

Gahh det har varit fullt upp här hemma idag. Är faktiskt riktigt trött. Imorse hade jag ett möte som höll på ett tag. Fick reda på att biljetten nu vart såld. Såå glad, men ändå ledsen på samma gång. Sen slocknade jag i soffan, sittandes med freja. Jag och mannen åkte och storhandla medans Theo var på dagis och sen hämtade vi Theo. Ja mannen följde med upp för att sen åka till jobbet.

 

Jag vart kvar på dagis å snacka skit medans Theo lekte med nån dockvagn. Sen plockade vi kottar *S* Som Theo längtat efter det idag. Hur glad som helst. Kom hem, men vände vid dörren och gick ut med hunden. Så kom just hem. Theo ville titta på pippi å för all del, kolla! Så Freja och Theo satte sig i soffan å mös =) Laddar lite här för att laga lite mat. Gissar på att jag lär behöva det, för jäklars va trött jag vart!

 

Ni missar väl inte tävlingen här inne på bloggen??!!

Ni kan tävla HÄR

 

 


Hurra !!

Grattis fina Emma som fyller år idag!

HURRA HURRA HURRA!!

 

 


Paket från Busbjörnen!

Igår dök det upp ett sms att jag fått ett paket. Kilade till posten och hämtade ut detta. Theo hjälpte till att öppna det. Väldans ivrig med allt som har med paket att göra. Det var super butiken Busbjornen.se som hade skickat ut memo till Theo och ett vagnhänge till Freja. Tack snälla ni! Dem är ju så jäkla fina. Theo ville spela på en gång och Freja fick vagnhänget kopplat till sin babysitter. Sååååå bra! Vilka underhållande grejjer det finns. Kommer fler bilder sen! Kika in hos Busbjörnen ni med om ni vill ha tips på presenter eller bara shoppingsugna =)

 


Bakdax!

Jaaa det var ju dags att börja testbaka lite inför dopet. Inne hos tussilago.se så blir jag bara så sjukt sugen på att köpa allt. Haha. Jag älskar fina bakformar och är det inte så super fräscht med en färggrann slickepott? Bara något med dessa bilder som får mig att vilja se mer, baka mer, jaa äta mer :P haha. På fredag tänkte jag baka. Ska ju till svärföräldrarna och fira svärmor på lördag. Så dem blir testpanel. Sist vi åkte och hälsa på nytillskottet sam bakade jag då med. Kul och prov och se vilka cupcakes det blir till dopet. Med Theo vart det dem "vanliga" choklad, men tänkte att jag skulle göra något annat i år.

Cupcakesen jag gjorde till Theo´s dop...

 


Sötnöt

Freja och jag igår. Visst ser ja oförskämt pigg ut ;) Freja har på sig den fina bodyn som hon fick av Théa innan damen var född. Dags att använda den nu. Den är sååå mysigt och super fin! Sen satta jag på henne Theoś gamla mössa, som han använt på sin bebis här hemma. Den är ju så söt. Blåste så mkt igår, så jag vågade inte ha henne utan.

 

Dagens planer ställde jag in. Har sovit som en kratta i natt. verkligen. Freja är snorig å har fått gegga i ögonen, jippie. Är verkligen överlycklig. Inte. Men ja tycker ändå hon är ganska så glad. Hon gungar i sin babysitter och skriker iii åt sin leksaks geting.. Själv är jag trött och har en hemsk huvudvärk. Hoppas den ger med sig. Vi ska klä på oss här och kila ut på en promenad. Skulle behöva åka å handla lite kläder till sonen, men får se om jag tar det imorrn istället då jag ändå ska iväg..Kalaspinglan tävling

"Jag tävlar hos Deliciously.se om ett presentkort på 200 kr, i samarbete med kalaspinglan.se - allt för barnkalas och maskerad. Tävla här du med!"


Nu är dem flesta tillbaka från semestern och det är dags för en ny tävling. Denna gång är den sponsrad av Kalaspinglan.se, som har allt och då menar jag allt för barnkalas! Finns även en massa roliga maskeradkläder! Vem vill inte ha ett bra kalas för sitt barn?! Han eller hon kan välja sitt tema själv, bara välja och vraka av de 70 olika kalaspaketen =) Finns något till alla!

Tävlingsregler:
 • För en lchans lämna en kommentar under inlägget och berätta vad du skulle köpa inne hos Kalaspinglan.se om just du vann. Kopiera tävlingsbilden och texten under i din blogg och skriv länken i kommentaren. Har du ingen blogg går det bra att maila fem vänner och skicka kopia till mig (nina_bergquist@bergnet.se) att det är gjort.
 • För två chanser, lägg till Kalaspinglan på facebook. Ta del av nyheter och erbjudanden där! Rekommenderar!
 • För tre lchanser, gilla mig på facebook


  Finns även på bloglovin, för dem som vill hålla koll på mig där...

Tävlingen avslutas onsdagen den 31 augusti! Lycka till =)


Måndagslistan...

Freja blir arton hela veckor idag

Blir BVC å vägning på tis, spännande

Jag hoppas att jag kan sälja min biljett, håller tummarna

Idag börjar vardagen igen, två veckor sen - skönt ändå

Theo gick glatt iväg till dagis imorse

Det blir firande av Emma i veckan *hurra*

Hem till svärföräldrarna i helgen för att fira där med

Bokat..

I oktober har vi bokat sofia kyrka igen för att köra en repris. Det är alltså tid för dop. Freja kommer att ha samma klänning som Theo, mysigt. Ska bara köpa en ny rosett till Freja. Ska brodera in hennes namn i klänningen sen med, precis som Theos.

 

Så nu ska det börja planeras. Däremot så blir det inte alls något stort dop som sist. Vi kör lokalen hemma hos oss och den är ganska så liten. går inte in 70-80 pers som sist. Dessutom så orkar jag inte ha ett sånt kalas till. Jag var såå slutkörd sist. Så det är många som inte kommer att bli bjudna. Så jag antar att det kommer att bli en hel del sura miner. Men det kan ju inte hjälpas. Jag orkar inte.

 

Ska börja baka lite cupcakes, se vad som blir gott eller inte. Se vad man ska köra på. Älskar sånt här pyssel, men i måttlig mängd dåra.. =)

 Ute i solen... ...

dsc00970 (MMS)

Ute i solen... Utanför i solen med grannarna. Snackar skit. Lugnt å skönt. Härligt med en sån bra gård man bor på.


Jobbigt på ikea.. ...

dsc00966 (MMS)

Jobbigt på ikea.. Oj så utmattande det kan vara att gå på ikea. Dunk sa det så sov Freja :) lilla gumman. Hon verkar iaf sova bra. Kan man inte säga om storebror som skrikigt om korv sen vi kom. Man kan tro att han aldrig får det hemma, så glad som han är nu. Haha. Konstiga familjen.


Glada Grodan!

Här kommer dem fina kläderna jag utlovade en bild på. Dem kom i brevlådan igår och dem är såååååååååå fina! Dem kommer från Glada Grodan. Så himlans mjuka och sköna. Sonen slängde på sig tröjan på en gång och lyckades då med å smutsa ner den. Tur att jag hade tvättstugan =) Färgerna är så himlans fina. Löööv. Bodyn hittar ni här och tröjan hittar ni här.

 

Kommer mer om dessa snart, så fort jag hunnit använda dem. Fler bilder kommer naturligtvis också. Men så länge, så kika in på deras hemsida, dem har så mkt fint: www.gladagrodan.se Dem finns även på facebook, så lägg till dem där med!!!! =) www.facebook.com/pages/Gladagrodanse

 

 


Biljett säljes??

Bilder och text från: http://mammabloggkryssningen.se/

 

Den 27 - 28 augusti är det dags för den första Mammabloggkryssningen!
Vi kommer att åka med Birka Paradise på en 22 timmarskryssning till Mariehamn och bo i Paradise Quality-hytter med fönster.
Dessutom kommer vi äta middagsbuffé, frukostbuffé & lunchbuffé.
Vi kommer att få en stor del av "Beachen" för oss själva att mingla i, tillsammans med ett glas bubbel (alkoholfritt alternativ finnes).

Pris: 950kr [Bussanslutningsavgift tillkommer för de som bokar det.]

Det kommer hållas tävlingar, utlottningar och en goodiebag kommer att delas ut. :)PGA ATT FREJA VÄGRAR TA FLASKA SÅ MÅSTE JAG SÄLJA MIN BILJETT *ledsen* DET ÄR BARNFÖRBUD PÅ BÅTEN (EFTERSOM MAMMORNA KRÄVER DETTA) OCH JAG KAN JU INTE LÄMNA HENNE HÄR HEMMA SJÄLV OM HON BARA ÄTER DÅ JAG MATAR HENNE MED BRÖST. ÄR DET NÅGON SOM ÄR INTRESSERAD? KONTAKTA MIG DÅ HÄR PÅ BLOGGEN!!! 950kr, hytten delas med Emma (emmaoskrutten).


I din bokning ingår:

 • Del i en Paradise Quality-hytt
 • Välkomstmingel på "Beachen"
 • Ett glas bubbel eller alkoholfritt
 • Middagsbuffé
 • En hel kväll med vad du helst vill, dansa, umgås, festa, SPA eller kanske sömn
 • Frukostbuffé
 • Tävlingar, utlottningar och då såklart prisutdelningar
 • Lunchbuffé
 • ..och självklart en Goodiebag!

SÅLD!!!!!!!


Freja och Ludde...

För någon dag sen la sig Ludde precis vid Freja. Han gjorde likadant då Theo var liten. Han låg bredvid å vakta. Det roliga var väl att han la sig preciiiis vid fötterna på Freja. Så Freja låg och sparka på honom. Ludde verkade tycka att det var mest skönt? och var super nöjd! Han är lite märklig den där hunden. Freja upptäckte han ordentligt för några veckor sen. Hon tittar på honom väldigt intresserad. Bästa är väl då hon får en puss från honom =) Jag tänker bara, stackars hund då hon börjar ta sig framåt sen.. :P

 


Freja fyra månader!

Idag blir Freja fyra månader! Shit va tiden rullar iväg. Vi började ju med smakportionerna för nån vecka sen och det har väl gått. Ja inte mer än så. Tycker denna bild speglar henne väldigt bra. För den där jäkla tungan asså. Gaaaah! Med den trycker hon ut napp och flaska och igår även gröten. Däremot så blanda ja den med bröstmjölk, så den gick bättre igår än väntat. Ska prova samma idag, se va damen säger...

 

Jag vet att jag skrev på facebook, men har glömt att säga här att Frejas gnällighet som hon haft sen förra ons, beror på att hon håller på å få sina första tänder. Misstänkte det då Theo var likadan. Alltså gnällig, slemmet forsa, klia i tandköttet. I förrigår kände vi vasst i munnen för första gången nertill. Tyckte mig skymta lite vitt där idag, men man ser ju inte så bra då tungan promt ska vara i vägen. Men tänder redan alltså....

 

 


Aquaria

Bilder från när vi var på Aquaria i somras. Bättre sent än aldrig :P
Åkte dit med min mamma en regnig dag. Vi skulle vart där till 10 men kom väl strax över. Då var det redan fullt med barnvagnar. Hysteriskt. Ingen kö dock. Vi va väl där innetill runt halv tolv. Sen vart det så varmt och mycket folk, så vi åkte hem. Men kön utanför va ju ett skämt. Den va sjukt lång och folk stod å köa i regn. Vi promenera längst med hela djurgården och gick förbi junibacken och kön där va hemskt den med. Nej ska man till sådana där ställen mitt i sommaren så ska man komma i tid. Dvs när dem precis öppnar. Så drygt å köa, speciellt på små ställen som inte tar in så mkt folk..

 

Dem hade ändrat sen vi var där sist, så den där roliga tunneln som Theo tyckte om var borttagen tex. Dem har ju tagit bort en hel del hajjar med. Sen mitt i alltet så kom det ner dykare. Glömde lägga upp den bilden men ska klippa in den sen. Dem skrämde ju iväg all fisk, så då såg man inga fiskar för det. Tror att dem rengjorde tanken. Men satan va läskig han såg ut :P  Hjälpte dock att han vinka å så för Theo's del..

 

bild kommer

 


Hågelby...

På mannens födelsedag skulle vi egentligen ha åkt ut till Nåttarö, men Theo vaknade på morgonen och kunde inte gå på foten. Han va lite svullen och så och vi trodde det berodde på att han ramlat i trappen dan innan. Enda vi kunde komma på, även om han inte sa någe. Så han fick sitta i vagnen och fick en ipren. Så åpkte vi ut till Hågelby.


Efter att iprenen fått gjort sitt så verkade han ändå må bättre. Han tog det hyfsat lugnt under hela dagen. Man visste ju vart man hade honom :P Han lekte i parken, åkte bil helt själv denna gång. Förra året fick man ju åka med och gasa. Gick så bra. Va å titta på djuren, mest hästarna..

 

Mamma hade gjort sallad, så vi hade picknick med oss. Theo ordnade ett "fiskespö" och metade hund. hahahaha. Va frolic på kroken. Såg väldigt kul ut. Theo var iaf nöjd och jag tror att mannen var det med, även om planerna ändrades..

 


Peace =)

åååå ge mig en stor fet godispåse å trocadero TACK

 

 


Måndagslistan...

Freja blir sjutton hela veckor idag

På tors blir Freja 4 månader

Haft en mysig helg med familjen

Freja är så söt då hon äter sina smakisar

Blir grilldate med mammagruppen på torsdag

Theo blir hemma från dagis en vecka till, ganska så mysigt

Älskar min lilla familj


Osötad äppelmos..

dsc00958 (MMS)

Igår fick vi en massa äpplen. Skulle vilja göra osötad äppelmos. Perfekt ju som sylt till Theo..Vet däremot inget bra recept. Är det någon som gjort osötad äppelmos som vet något bra?


Theo Gos

Smällde av här igår då sötnosen promt skulle ha baby björnen på sig. Han skulle ha som ja hade då jag bar på Freja. Mycket viktigt var det med att lägga sin bebis i baby björnen som han ibland kallar för Freja med (?!). Sen på med Frejas mössa. Så han gick runt här och var väldans nöjd. Vi satt här å skratta =) Efteråt hade bebisen bajsat, så det vart fort in i badrummet, ta av bebisens blöja och tvätta med x antal våtservetter (tills mannen kom å stoppa honom) och sen skulle han sätta på den hans natt blöja... Han har gott om ideér den lilla mannen...

 


Say What?!

Hahhahaha. Låter bilden tala för sig själv *asg*

 

 


Annikas present

I måndags så åkte jag och Jonas in till slussen för å möta upp Annika. X antal veckors planering var snart slut. Annika hade fått en låda med diverse uppdrag att göra. Vissa var bara för å förvirra :P Allt för å jävlas. Tillslut hamna hon vid slussen där vi stod. Glömde ju ta kort på vad det stod på lappen.. men Jonas hade pillat som fan på den där jäkeln. Plus klippt ut ytterliggare en lapp (alltså det är bara hål på den andra lappen) så när man lägger den över den första så står det Grattis Annika från Nina och Jonas. Så jäkla bra. Så kom vi runt hörnet =) Enligt Annika så var så störda :D

 

Tog båten ut på djurgården där vi hade picknick. Vi gillade djurgårn då vi var "unga" och var ofta där å festa till :P Så jag lagade mat. Grillad kyckling och potatissallad. Tog melon och vindruvor. Så hade vi skumpa å vin å alkolfritt.. Å så hade ja bakat kladdkaka. Så där spenderade vi eftermiddagen..

 

Tog sen spårvagnen in till stan och sen fick Annika på sig frejas nerspydda "filt". Visst va ja snäll? :P Jonas tog henne i armen och så gick vi ner till vasagatan där vår present fanns.

 

Vi köpte henne en phootoshoot. Så jag fixa hennes hår och sen så vart hon sminkad och fotad där. Vi fick ju vänta ett tag, det kan man ju inte dra under stolen direkt..

 

Så Jonas underhöll Freja. Dem snacka på där :P Annika vart sminkad och vart så snygg. Fasen lite avis att man själv inte vart sminkad i den stolen. Hon va sjukt bra.

 

Resultatet vart så jävla bra! Så snygga bilder på finaste Annika! Jäkla snyggo! =)

♥♥♥

 

Efter att vi fått alla foton så gick vi och tog en chailatte. Mannen kom och plocka upp Freja och Theo visade sin onda fot. Gosen. Sen begav vi oss till spårvagnen igen där hon fick räkna ihop alla sina siffror som hon skrivit upp (från sina uppdrag på morgonen).. oavsett va dem hade blivit siffrorna så skulle vi ta det minus en summa så att slutsumman vart fem. haha. bara för att det skulle ha "en mening"... Jonas å ja va ruggigt nöjda *Asg* Annika, not so much. haha.

 

Hon kom iaf fram till att vi skulle på femkamp på grönan. Så vi åkte dit. Mötte upp hennes man och vän. Sen körde vi femkamp. Jag kom tvåa!!!! Men mest nöjd var jag över att jag sköt luftgevär. Jag som hatar sånt. Tyckte det va riktigt skoj å gör det gärna igen.. va liksom inge pangande som ja hatar. kom dessutom tvåa i den grenen med. I femkampshäftet så fick man åka två åk med. så jag och annika åkte då insane. Asså fy faaaaaaan vilken jäkla karusell. Inte värre än fritt fall. Men herregud. Jag skrek så ja fick så ont i halsen å huvudvärk hade ja då ja kom ner. Va helt skakis å ville hoppa i vattnet lr någe. haha. Åkte även kvasten som annika sa va "härlig". My ass! haha. dock bättre än insane. Å sen sist men inte minst så tyckte Jonas att vi skulle åka vilda musen. Den skrek ja nog mest i. Vilken rackare å gå fort. men det va absolut inte det värsta. det värsta va alla kurvor. så jäkla obehagligt. ja börjar bli gammal.. Dem hemska attraktionsbilderna på mig ska man ju inte tala om, ja gapa på varenda, shit u not!

 

Efter den vilda turen så tog vi oss en glass utanför grönan och rörde oss hem. 12 timmar senare var vi i slussen där vi började dagen. Gissa om ja va helt jäkla slut när jag väl va hemma.. Men skoj va det!

 


Fördriver tiden...

dsc00956 (MMS)

Jag och Theo fördriver tiden med att gå å handla, gå ut med hunden och sen mata ankorna. Idag var det 30 ankor igen som snällt simmade nedanför kanten och väntade på mat. Theo vart super glad att få mata dem, även om han kom av sig i matandet, då han prioriterade sin egen hunger *S* (inte för att han va hungrig, men en macka går alltid i då han matar ankorna).. Annars så mår han mkt bättre. Febern är borta och vi har rengjort såret hyfsat ofta. Svullnaden har gått ner iaf *jihhaa* Men han kan fortfarande inte gå på foten, något han stör sig på en hel del. Men försöker lite mera nu genom att trippa på tårna, funkar lite då å då. så det är ju alltid någe. Hoppas på att det ser ännu bättre ut ikväll..


Smakisar..

Vi började med smakisar för någon dag sen. Det enda hon har fått i sig är morotspuré. Gröt va inte gott. Men med morotspuré gjorde hon en härlig grimas, däremot så smaskar hon nöjd sen ett tag,.. Hon får väl i sig två teskedar kanske.. iaf någe.. Börjat med smakisarna redan nu för att hon ska kunna få smaka på något annat, se om hon gillsr något.

 

Annars så är hon jätte duktig å äta så länge mjölken serveras ur bröst. Hon vägrar flaska helt å hållet. Gick nån gång så länge det var bröstmjölk i flaskan. Men dem senaste gångerna har det inte gått alls. Hon vägrar. Så det känns inte så jätte skoj. Man kan liksom aldrig få en break (om man behöver det). Bara att kunna få det alternativet är ju guld värt.

 


Mystiskt bett...

Mannen satt x antal timmar med Theo på akuten igår. Natten till måndagen så hade han som, ja det såg ut som en finne typ, under foten. På morgonen så kunde han inte gå och han vägrade låta mig och Johan titta på det. Efter prat med VC så fick vi order att åka in till akuten. Så mannen tog honom dit och dem röntga och körde ultraljud. Men dem hitta inge glas eller så som vi trodde från början.. Utan dem kom fram till att det var ett bett som han fått en allergisk reaktion på.

 

Dem linda in foten på honom och rita med bläck, så att om svullnaden gick över bläcket så skulle vi ringa vc å be om antibiotika. Igår kväll då ja kom hem så hade Theo fått feber och så tog ja det här kortet som är först då. Hade mer blivit en blåsa som såg äcklig ut. När Theo senare vakna så börja det läcka vätska. Mysigt värre. Prata med vårdguiden som sa att vi kunde avvakta till idag. Va uppe vid fem tiden imorse för å ge honom alvedon och ipren då febern va hög igen.

 

imorse när vi vakna. Ja vid 9. Så va han mer svullen, såret är bara äckligt, han kan inte gå än.. Feber har han än, men är mkt bättre då han har ipren i sig. Ringde iaf vc, så nu ska vi upp i eftermiddag för att få antibiotika. Han sitter här i soffan och kikar på lilla sjöjungfrun. Har fått lindat in foten igen (han vägra i natt). Men läkaren sa att vi skulle ha det inlindat, så nu är det så iaf.. Sen får vi se hur det går. Dumma bett!

 


Grattis ♥

Grattis till mannens bror med tjej som äntligen fick sin lilla prins igår.

Theo o Freja har fått en kusin ♥

 


Grönan :) ...

dsc00952 (MMS)

Grönan :) på grönan. Nu är det femkamp!


Photoshoot ...

dsc00951 (MMS)

Photoshoot vi har haft en dag full av gRejer. Berättar mer sen. Men nu är vi med annika så att hon får fota sig :) del av hennes 30 åRs preSent..


Måndagslistan...

Freja blir sexton hela veckor idag

Mannen Blir troligen farbror idag

Hade det trevligt på Annikas fest i lör

Ska träffa Annika i veckan

Har fått inbjudan till mammabloggkryssningen *wii* 

Ska troligen träffa Théa med familj i veckan

Theo fick Freja att skratta *kärlek*