En annorlunda biltripp..

I veckan så åkte jag, mamma och Jonas ner mot småland. Vi skulle på min mosters begravning. Begravningen ägde rum på onsdags förmiddagen. Så vi var tvungna att åka redan på tisdag. Jonas var så snäll och ställde upp, då varken jag eller mamma har körkort. Ja, mamma har, men har inte kört på flertalet år. Brorsan har diskbråck och kunde inte köra en längre sträcka.

Vi satte oss i bilen och styrde mot Ullared. Så vi körde några timmars shopping där inne. Efteråt så sov vi i en stuga i stugbyn, käkade middag på Harrys (Det enda som var öppet). Man var ju otroligt trött efter den dagen.

Upp i ottan dagen efter, för att handla lite till på Ullared och sen för att hinna med frukost. Vi köpte blommor och styrde kosan mot Båraryd, en timme från Ullared. Det vart en fin, men annorlunda begravning. Jag ska ju inte säga att jag är van att gå på begravningar, men det skiljer sig en hel del mellan begravningar i Småland och Stockholm. Dels så var den en timme lång. Prästen hade gjort sin research, alltså ordentligt. Även vid själva avskedet så var det annorlunda.
 
Efteråt så åkte vi i alla fall till min kusin och käkade oss mätta. För mätta. Var så himlans trevligt att sitta där, så jag hade nog aldrig gått därifrån. Ja om det inte vore för att vi hade sex timmar hem med. Så vi packade in oss i bilen och åkte sedan hem mot Stockholm. Vart en annorlunda biltripp. Tråkigt att behöva möta släkten under dom omständigheterna, men kul att få träffa dom iaf.

En del som hänt..

Ja det är ju en hel del som har hänt dom senaste dagarna. Inte helt positiva saker, vilket har påverkat mig en hel del. Men idag känner jag mig bättre igen. Lite värk i kroppen men i övrigt så är det ok. Resten kan jag just nu inte göra så mkt åt. Så det är bara att acceptera läget och hoppas på det bästa. När jag orkar, så ska jag skriva av mig om det med.
 
Idag blir det att ta tag i det som kan tas tag i helt enkelt. Det jag orkar. I helgen är det en hel del roligt att se fram emot. Så det ska jag orka med. Nya tag..
 
Angående bilder och sånt, så är jag inte klar ÄN!! Helt sjukt, hur lång tid kan det ta egentligen? Men snart så sitter jag med den nya datorn =) Yey!!

Jag idag..


Helt enkelt..

Jupp jag lever än. Har varit så mkt att stå i. Jag vet knappt vart jag ska börja. Men igår så kunde jag beta av en hel del. Nu på förmiddagen har jag fått lite gjort, så det känns ju skönt det med. I morgon så ringer läkaren, så det kommer att kunna ge en hel del klarheter där med. Så det går framåt.
 
Med bilderna går det sakta framåt. Jag har helt enkelt inte hunnit att sitta så mkt vid datorn och ordna. Får se om jag orkar sitta ikväll. Energinivån är inte super hög idag och jag har absolut mer värk. Varför vet jag inte riktigt, men det är bara inte så roligt idag. Därav mer trötthet med gissar jag på. Så jag får ta det lite lugnare idag helt enkelt.

Jag flyttar..

Ja just nu är bloggen lite lidande pga flytt. Jag har blivit med ny dator och just nu så flyttas det över bilder för fulla muggar. Det är så mycket, så det tar dagar. Lite tragiskt. haha. Men det kommer att komma fler inlägg, så håll ut. Jag är inte borta, jag behöver bara få över allt och organisera om. Ser fram emot att komma tillbaka sen från min nya Macbook =)

Att planera en matlista..

Nu under sommaren så har jag verkligen tappat all inspiration när det gäller mat. Vi har ätit jätte mkt ute och inte lagat super mkt mat hemma. Men nu rullar vi sakta tillbaka till vardagen och jag gillar att planera och ha koll. Så en matlista upprättades i måndags. En meny för mån-fre, både lunch och middag. Sen kan man ju ändra på dagarna som man vill. Men då har man iaf förslag på mat. Går så mkt enklare och jag tycker att man sen inte handlar lika mkt.
 
I måndags var dock ett undantag. Jag och maken storhandla så innåt bängen. Vi hade nog slut på allt tror jag. Typiskt när man varit borta ett tag med. Kylskåpet ekade, inget toapapper eller tvättmedel. TOMT. Men nu är det fullt igen.
 
Dags middag blir chili con carne. Så jag tänkte börja med det redan nu. Det blir medicin i eftermiddag och 9/10 ggr får jag migrän. Så jag planerade utifrån det. Skönt att ha det klart, bara koka till lite ris och ordna en sallad. Så det får bli så. Har även lovat lilltjejen pannkaka till lunch. Så det är bara att sätta fart.. =)
 
Längre fram så kommer jag att försöka publicera matlistan med. Så att ni kan se vad jag planerar och kanske kan ge nån inspiration till någon annan där ute =)

Uppehåll,provtagning och medicin..

Är fortfarande sjukt trött och sliten efter att vi kom hem. Försöker att komma i fatt med allt hemma. Igår handlade vi iaf. Idag ska jag iväg och ta prover. Jag ringde SÖS igår och frågade om jag inte skulle ta det. Har nämligen själv begärt att få ändra min dos till var 8e till var 10e vecka. Mest för att förska dra ut på medicinen. Det är inte vanligt att gå tre år på den i sträck. Men eftersom dom inte vet hur dom ska göra sen, så har jag bara få stå på den här. Kände att nu får jag ta ett beslut själv. För hösten dom senaste tre åren har varit överjävliga rent ut sagt.
 
Dom senaste  två veckorna har varit lite sådär. Inte så att jag mår super duper dåligt. Men jag har fått blåsor i hela munnen och halsen. Den senaste veckan har jag haft värk i magen. Störande värk, men uthärdligt. Det nya som har kommit till är att jag inte har sovit ok. Känns som om jag har tarmvred typ (hur det nu känns). Jag känner hur tarmarna rör sig och det gör så förbannat ont. Känns som om nån vrider en trasa. Alltså inte skönt för fem öre..
 
Men i morgon ska jag få min medicin. Så jag tänkte ta en hel del då. Plus att jag ska prata med min läkare om en vecka, har telefontid då. Så det känns ändå ok. Nu ska jag ta prover, då jag ringde och ifrågasatte om det. Men dom sa att det var en miss från dom. Så det känns ändå som att jag har koll på min egen kropp. Alltid något.

Om tröttheten hade ett ansikte..

Om tröttheten hade ett ansikte, ja då hade man kunnat googla upp min nuna. Herrejösses. Jag var trött i fredags redan. Kalas igår och idag känner jag mig mindre pigg. Vädret underlättar inte heller för den delen. Gud så skönt att bara ta ett plan till Grekland igen, det vore ju något. För fy sjutton va ja fryser, haha.

Dags att lämna..

Det är dags att lämna detta fina ställe. Ett ställe som har överraskat oss på alla möjliga sätt. På ett positivt sätt. Det är dags att lämna värmen för denna gång. Som jag kommer att sakna det. Vi har haft det fantastiskt, verkligen.

Ett mysigt ställe..

Här nere i Grekland så har vi hittat ett ställe som är helt suveränt. Det är ett bageri som säljer allt mellan himmel och jord. Där hittade jag bla den här yoghurten med granola. Alltså himmelskt gott! Dom gjorde dessutom den bästa islatten. Billig lunch och gott så innåt norden. Pajer, sallader, mums. Nej det var ett bra litet ställe, i närheten av hotellet dessutom!

Modig !!

En sen eftermiddag/ kväll resulterade i en oväntad upplevelse. Vi träffade på en boa orm inne i Chania. Theo tog direkt chansen att klappade den och hade ormens huvud i handen. Ja vad som hände sen ser ni ju. GaH. Min modiga lilla son. Är inte ett fan av ormar. Men klappade den faktiskt själv, för att vida Freja att det inte var något farligt. Fy satan. 😊