Radiokaka

 Min farmor nämnde radiokaka och det sa mig ingenting. Men jag googlade på det och kakans form minns jag. Den kan även kallas ischokladkaka. Jag gjorde inte riktigt som receptet heller, men det vart gott ändå och min farmor vart super nöjd. Jag använde tex ljus choklad eftersom varken jag eller min farmor kan äta mörk. Här är mitt recept.
 

Ischokladkaka - Radiokaka

  • 250 g kokosfett
  • 2 ägg
  • 3 dl florsocker
  • 200 g ljus choklad (orginalreceptet är mörk choklad)
  • 2 msk kakao
  • mariekex
 
  1. Låt kokosfettet sakta smälta på svag värme och  häll sedan i chokladen coh rör tills allt smält. Låg värme! Ställ det sen åt sidan. Vispa ägg och socker mycket posöst. Tillsätt kakaopulvret. Rör ner det ljumna kokosfettet och chokladen en fin stråle. Se till att det verkligen är ljummet, är det för varmt kommer nämligen smeten att skära sig.

  2. Klä en avlång bakform med smörgåspapper. Jag använde mig av en avlång sockerkaksform. Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva sedan med mariekex. Gör om det tills att smeten är slut. Obs! Det ska vara choklad i översta lagret. Kexen ska vara helt täckta.

  3. Låt formen stå i kylskåpet, så att smeten får stelna. Jag hade den ute på balkongen och det var ju toppen att man har ett extra kylskåp där =) Lät den stå ett dygn och sen tog jag med kakan till farmor och skar upp bitar på plats. Det som vart över ställde jag in i kylskåpet.

#1 - - Caroline:

Den ser jättegod ut. :)

Svar: Ja den vart lyckad. Både för farmor och för barnen :D
Nina

#2 - - sandra - 3 barns mamma <3:

Ohhhh!!! dessa såg riktigt goda ut. Ska nog testa dessa till helgen ;)

Ha en fin vecka!!!

Svar: Lätt att göra och barnen älskade det! Jag tog som sagt var ljus choklad. Ingen i släkten är ett fan av mörk.. =) Men det gör man som man känner fört =)
Nina