Radiokaka
Ischokladkaka - Radiokaka
- 250 g kokosfett
- 2 ägg
- 3 dl florsocker
- 200 g ljus choklad (orginalreceptet är mörk choklad)
- 2 msk kakao
- mariekex
-
Låt kokosfettet sakta smälta på svag värme och häll sedan i chokladen coh rör tills allt smält. Låg värme! Ställ det sen åt sidan. Vispa ägg och socker mycket posöst. Tillsätt kakaopulvret. Rör ner det ljumna kokosfettet och chokladen en fin stråle. Se till att det verkligen är ljummet, är det för varmt kommer nämligen smeten att skära sig.
-
Klä en avlång bakform med smörgåspapper. Jag använde mig av en avlång sockerkaksform. Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva sedan med mariekex. Gör om det tills att smeten är slut. Obs! Det ska vara choklad i översta lagret. Kexen ska vara helt täckta.
-
Låt formen stå i kylskåpet, så att smeten får stelna. Jag hade den ute på balkongen och det var ju toppen att man har ett extra kylskåp där =) Lät den stå ett dygn och sen tog jag med kakan till farmor och skar upp bitar på plats. Det som vart över ställde jag in i kylskåpet.
Den ser jättegod ut. :)