Fröbakade Små & Fina Filéer med vårprimörer..

Kronfågelns recept, 4 portioner
Tillagningstid: ca 20-30 minuter

Ca 600 g Små & Fina Filéer
3 msk pumpafrön, hackade rostade
3 msk solrosfrön, hackade rostade
1 msk fänkålsfrön, krossade
Salt och peppar
12 små färskpotatisar
4 knipplökar
4 gröna sparrisar
8 små knippmorötter
10 salladsärtor (jag hittade inga i butik så jag uteslöt detta)
50 g smör
2 msk gräslök, skuren
4 gulbetor

Chiliyoghurt
3 dl mezeyoghurt
2 msk sambal oelek
1 tsk dijonsenap
Salt
 

Tillagning:
Sätt ugnen på 180° C. Salta och peppra de Små & Fina Filéerna och lägg på en smord plåt. Blanda fröna och lägg ett täcke över varje innerfilé. Baka i ugn tills kycklingen har en innertemperatur på 70°C. Koka potatisen. Koka grönsakerna och kyl i isvatten. Värm grönsakerna i smör vid servering. Toppa med gräslök och servera med en enkel och riktigt god chiliyoghurt.


Mina fina kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vem är du?:
Här ofta?

E-mail:


Din söta blogg:


Skriv något skoj till mig: