Fröbakade Små & Fina Filéer med vårprimörer..

 Jätte mumsig och fräsch vårinspirerad rätt. Gjord på Kronfågelns nyhet Små och fina fileer. Lättlagat är det med och super gott! Visst ser det härligt ut? Passar både som vardagsmat och även till fest! 
 
Kronfågelns recept, 4 portioner
Tillagningstid: ca 20-30 minuter

Ca 600 g Små & Fina Filéer
3 msk pumpafrön, hackade rostade
3 msk solrosfrön, hackade rostade
1 msk fänkålsfrön, krossade
Salt och peppar
12 små färskpotatisar
4 knipplökar
4 gröna sparrisar
8 små knippmorötter
10 salladsärtor (jag hittade inga i butik så jag uteslöt detta)
50 g smör
2 msk gräslök, skuren
4 gulbetor

Chiliyoghurt
3 dl mezeyoghurt
2 msk sambal oelek
1 tsk dijonsenap
Salt
 

Tillagning:
Sätt ugnen på 180° C. Salta och peppra de Små & Fina Filéerna och lägg på en smord plåt. Blanda fröna och lägg ett täcke över varje innerfilé. Baka i ugn tills kycklingen har en innertemperatur på 70°C. Koka potatisen. Koka grönsakerna och kyl i isvatten. Värm grönsakerna i smör vid servering. Toppa med gräslök och servera med en enkel och riktigt god chiliyoghurt.