Ekologiskt knäckebröd med dukkah (recept)..

Leksands knäckebröd [1] har kommit med ett nytt ekologiskt knäckebröd. Jag som älskar tänket med det ekologiska och att det är helt tillverkas med svenska råvaror, gillar då detta bröd lite extra. Brödet är alltså kravmärkt och det är jätte gott! Leksands knäckebröd gillar även miljötänket och vill därför satsa mer på det som redan finns i sverige, jag tycker dom gör helt rätt i det och det är fantastiskt. Smaka så får ni se!

En morgon såg jag till att starta dagen med min latte. Jag bredde på smör på en trekant av brödet, gjorde en ros av en avokado och sen hade jag på något som heter dukkah [2]. Sanslöst gott. Det är det underbara cafét Pom & Flora [3] som står bakom receptet som ni nu ska få ta del av. Enjoy!


Dukkah, cirka 1 dl

Ingredienser:
4 msk rostade hasselnötter
2 msk fänkålsfrön
2 msk korianderfrön
3 msk vita sesamfrön
2 msk torkad timjan

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Rosta haselnötternaoch sesamfröna i ugnen, i ca 20min. Lägg dom gärna i en bra form. Därefter låter dom svalna lite. Mortla alla kryddorna fint. Häll i en liten skål. Använd morteln för att hacka sönder hasselnötterna lite grovt. Häll sedan nötterna och sesamfröna i samma skål som kryddorna och blanda ihop. Dukkah förvaras sen i en bra burk. Passar super gott med avokado och jag har även haft det som smaksättare för kyckling. Gott!



[1]  Leksands knäckebröd är en familjetradtion som gått i arv i 6 generationer.

[2] Dukkah är en egyptisk kryddblandning baserad på rostade nötter och kryddor.

[3] Pom & Flora är ett mysigt familjeföretag med två stycken caféer.  Det ena ligger på söder på bondegatan 64 och det andra öppnades på Odengatan 39. Här serveras det frukost, lunch och fika med lite mer inriktning på det ekologiska tänket. Mycket god mat där!

En kommentar publicerat i Mat/Recept
Taggar: dukkah, leksands ekologiska knäckebröd, leksands knäckebröd, pom & flora, recept
#1 - - Rebecka:

Åh vad fint du lagt avokadon!!

Svar:
Tack så mycket :) Är väldigt nöjd!

Kram

Svar: Åå tack! Jag kämpade med den, haha! ;D
Nina