Ramen med kycklingdumplings

För ett tag sedan så gjorde jag dumplings. Första gången faktiskt. Men det vart så himlans gott. Dessutom omtyckt av barnen, även om dom inte fick alla tillbehör som vi hade till maten. Dom tyckte att det var godast att doppa dom i någon sås och äta. Jag såg maträtten på tv faktiskt, Leila Lindholm hade med det i ett av sina program och jag vart så sugen på att testa. Degen var dessutom så super lätt att göra, förvånadsvärt lätt faktiskt. Sen hade jag ingen fisksås i min rätt pga att jag är allergiker. Har redan gjort maträtten två ggr, så det kommer att göras fler gånger! Enjoy!

Dumplingdeg

  • 2 dl vatten
  • 4,5 dl vetemjöl special
  • 1 dl maizena majsstärkelse

Fyllning

  • 350 g kycklingfärs, kronfågel
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk finhackad chili
  • 1 msk fisksås
  • 3 salladslökar, den gröna delen
  • flingsalt och svartpeppar från kvarn

Buljong

  • 2 l vatten
  • 3 ekologiska hönsbuljongtärningar
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk misopasta
  • 1 msk fisksås
  • 1 bit färsk ingefära (i tumstorlek)
  • 0,5 lime, saft av

Tillbehör

  • ca 180 g böngroddar
  • 2 huvud pak choy
  • ca 150 g sockerärtor
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 dl salta jordnötter, hackade

Gör så här

  1. Smaksätt färsen med vitlök, chili, fisksås, fint skivad salladslök, salt och svartpeppar.
  2. Koka upp vattnet till dumplingdegen, låt svalna något och blanda det sedan med mjölet i en bunke eller i en bakmaskin. Knåda degen tills den är jämn och glansig (den ska inte vara kladdig). Ju längre du knådar, desto glansigare och smidigare blir den. Knåda i cirka 10 minuter.
  3. Rulla ut degen till en rulle på ett bakbord mjölat med maizena. Dela den i 16 lika stora bitar. Rulla dem till små bollar och kavla ut till runda, tunna degplattor (cirka 10 cm i diameter). Förvara i en fuktig handduk.
  4. Lägg en klick kycklingfärs i mitten av dumplingplattan. Nyp ihop till en dumpling.
  5. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Smaksätt med soja, miso, fisksås och skalad och skivad ingefära. Stäng av plattan.
  6. Skiva pak choy i cirka 2 cm stora bitar och fördela över 4 soppskålar, lägg på groddar, hela sockerärtor, plockad mynta och koriander.
  7. Lägg ner några dumplings i den varma buljongen, gör ett nytt uppkok och vänta till dumplingsarna flutit upp (sjud i 3 minuter, i omgångar).
  8. Fördela dumplings och buljong i tallrikarna. Servera med krossade jordnötter (krossa dem genom att banka dem med en kavel i en plastpåse).

Mina fina kommentarer
Postat av: sandra - 3 barns mamma <3

Att du alltid ska få allt att se så lätt ut ;P
Ser tok gott ut. Känner mig manad att prova på själv. Tack för tipset och ha en fin kväll!!!

Svar: Men å tack Sandra. Det är faktiskt inte så svårt. Det gick över förväntan faktiskt. Dessutom så är det inte krångligt själva receptet! testa! kram
Nina


Lämna gärna en kommentar

Vem är du?:
Här ofta?

E-mail:


Din söta blogg:


Skriv något skoj till mig: