Jobbis...

Av faktiskt en ren slump, så sprang vi på en annan liten utställning som är värd att nämna. Nämligen Jobbis. Det var som en lekhörna för barnen och där fastnade barnen länge. Vi hann inte med så mycket eftersom barnen lekte massor där. Man kunde klättra, åka bil, sitta framör en lägereld eller varför inte testa hur din röst kändes i vibrationer. Men det som jag älskade mest var den lilla avdelningen med bland annat en affär. Så igenomtänkt. Sånt här lekställe borde finnas överallt. Dels så kunde barnen köpa egen frukt, grönsak eller tex fisk. Då dom kommer till kassan så finns det en skanningskod på varje vara, som man skannar in i kassan. När man blippar in koden så dyker rätt bild upp på kassaskärmen. Så kan man trycka på betala och sen betalt. Finns bankomat, post och även ett kök att laga all mat i sen. I den hörnan fastna barnen i länge.

En rolig sak till som Theo märkte precis innan vi skulle gå. Var att det fanns en teaterscen där dom kunde spela in sin egna lilla akt och sen sätta sig och kika på den. Så roligt! Så theo hittade en äldre norsk kille som han lekte med på scenen. Riktigt kul att se på.

Det var även perfekt för oss föräldrar. Mycket sittplatser och där kunde man även värma på mat eller äta sin lilla picknick. Bästa. Man kan äta medans barnen leker, under uppsikt.

Sist men inte minst så vill jag bara tillägga hur roligt vi hade det på Universeum. Det som glädjer mig mer är att dom inte är ett vinstdrivande företag, utan all eventuell vinst återinvesteras i deras verksamhet. Jag blir otroligt glad av att veta att det finns företag som försöker att skapa en intresse för våra barn i naturvetenskap, teknik och matematik. Det behövs verkligen.