Gör din egna julkrans!

Jag och barnen gick en dag hem från skolan. På vägen hittade vi en gran som låg längst med vägen, så vi plockade lite grenar från den.  Vi hi ttade lite ljung, dom där härliga vita kulorna som smäller, en annan sortsgran och lite andra blad.

Hade en bunt bubbelplast hemma från ett paket. Så jag formade det som en ring och började att montera på granen med hjälp utav grön ståltråd som jag hade hemma. Jag älskar kransar som har olka texturer och inte bara gran igenom hela kransen. Så jag blandade lite. Det bilar olika färger och mönster. Älskar det!

Det röda bandet var ett för långt luciaband som jag hade liggandes här hemma. Gjorde en rosett och petade in stumparna mellan grenarna för att få bra fäste på rosetten. Sen så virade jag guldtråden igen, som jag köpte på Dimoda. Kanske inte syns så mycket på bilderna, men det gav en fin effekt. Och sist men inte minst så limmade jag fast ett rådjur. Man kan såklart ta vad som helst.

Satte fast den i två stora magneter och dekorationen hänger nu på våran dörr. Mysigt att kunna göra saker själv, så enkelt med. 30 min tog det!
 
Grund: Köp färdig frigolitring eller gör en ring själv av tex grenar eller vad du nu kan ha hemma.
Bra att ha: Sax, ståltråd
Dekorera: Dekorera med olika texturer, se vad du kan hitta ute. Gran, ljung, olika fäger, bär?
Det lilla extra: Sätt dit en tomte eller ett djur. Kika vad du har hemma, kanske kan du hitta något som just du gillar? Jag tyckte att den lilla extra guldtråden gjorde ganska så mycket. Man kan ju välja att ta band runt hela kransen eller kanske glitter?
 

Mina fina kommentarer
Postat av: Angelica

va fina! önskar att jag hade tid o pyssla ihop en sån :D

Svar: Tack! Tog inte alls lång tid att göra. =)
Nina


Lämna gärna en kommentar

Vem är du?:
Här ofta?

E-mail:


Din söta blogg:


Skriv något skoj till mig: