Chokladbollstårta!
Theo gillar inte tårta. Men när jag såg denna, så kunde jag inte låta bli. Han älskar ju chokladboll och den här tårtan är ju som en enda stor chokladbomb! Den vart succé och han vart så himlans glad. Lätt att göra med, fast den ser så avancerad ut ändå. Den är dock ganska så mastig och föll inte mig i smaken. Men anledningen är enkel, choklad står ju inte högst upp på min "gilla lista". Resterande av gänget åt upp. Resterna gjorde jag faktiskt till små kokosbollar och åts upp på Theos kalas som han haede med klassen =) Inget kvar!
Receptet på chokladbollstårta hittade jag inne hos Fridas bakblogg.
Chokladbollstårta, 12 bitar:
500 g Smör
2.5 dl Florsocker
1 msk Vaniljsocker
1 burk Nutella
1.5 dl Kakao
1 dl Kaffe
ca. 20 dl Havregryn
+ Kokos
+ 1 dl Nutella & valfritt godis som topping
500 g Smör
2.5 dl Florsocker
1 msk Vaniljsocker
1 burk Nutella
1.5 dl Kakao
1 dl Kaffe
ca. 20 dl Havregryn
+ Kokos
+ 1 dl Nutella & valfritt godis som topping
Börja med att klä en springform 15cm med plastfolie.
Vispa rumstempererat smör med florsocker, vaniljsocker och nutella fluffigt med elvisp eller i köksassistent. Tillsätt kakao, kaffe och havregryn. Vispa på hög hastighet så att grynen krossas. Tillsätt havregryn efter behov – smeten ska hålla ihop bra. Rulla 9 små chokladbollar och rulla sedan i kokos.
Tryck ut resten av smeten i formen och ställ in i kylskåpet i 30 minuter.
Tag bort kanten- och plasten från formen. Rulla chokladtårtan i kokos – runt hela kanten. Lägg på ett tårtfat.
Bred på nutella och toppa med chokladbollar samt godis.
Herregud så gott, dör!