Chocolate chip dough brownie...

Jag ville baka något nytt. Ibland fastnar man ju i sina gamla mönster. Men nu var det dop, så jag ville göra något annorlunda. Så jag provade att göra chocolate chop dough brownie. Receptet kommer ifrån Manuela Kjeilen. Tyckte att det var så bra att det gick att göra i långpanna. Perfekt eftersom att det var 50 personer bjudna. Receptet var super lätt och omtyckt av chokladälskare. Enjoy!

Chokladbotten:
400 g mörk choklad
275 g smör
350 g farinsocker
6 ägg
150 g vetemjöl
1 tsk vaniljextrakt eller 1tsk starkt kaffe (jag tog kaffe)

Chocolate Chip Cookie Dough:
175 g smör, rumstempererat
170 g socker
150 g farinsocker
200 g vetemjöl
2 msk mjölk
2 tsk vaniljextrakt
200 g chokladknappar eller hackad choklad

Garnering:
50-100 g mörk choklad
50 g chokladknappar

Del 1. Värm ugnen till 175 grader. Smält choklad och smör över vattenbad. Tillsätt farinsocker och rör ihop ordentligt. Tillsätt alla äggen, ett i taget och blanda ordentligt. Tillsätt till slut vetemjöl och vaniljextrakt alt kaffet. Bred ut blandningen i en 20×30 cm stor form och grädda i 30 minuter. Låt den svalna.

Del 2. Rör rumstempererat smör, socker och farinsocker fluffigt. Tillsätt vetemjöl, mjölk och vaniljextrakt. Rör tillslut ner chokladknapparna / hackade chokladen. Bred ut degen på den avsvalnade browniebottnen och ställ sedan kallt i kylen i minst en timme.

Del 3. Ringla över smält mörk choklad och garnera med chokladknappar före servering. Det finns mini knappar i affären att handla, eller mindre bitar som är söta att strö över. Det är lättare att skära upp den i bitar om den fått stå i frysen en timme. Storleken bestämmer du själv. Jag gjorde dem ganska så små eftersom dem är ganska så mättande (mastiga). Men fina och goda är dem, perfekt för dem som älskar choklad.

0 kommentarer publicerat i Mat/Recept
Taggar: Chocolate chip dough brownie, baka, bake, baking, brownie, chocolate chip, cookie dough, deliciously, deliciously.se, easy, fun, manuela kjeilen