Världscancerdagen..

Idag är det Världscancerdagen. Varje år så drabbas ca 60 000 personer av någon sort av cancer. Det ökar mer och mer tyvärr. Totalt är vi ungefär en halv miljon människor som är drabbade i sverige. Var tionde minut får en patient ett cancerbesked. Det är så många som är drabbade. En familjemedlem, en vän eller kanske en själv. Jag själv har mött cancern på flera olika sätt. Det senaste är ju att min mamma drabbades av det i somras.
 
Forskningen har gått framåt för varje år som går. Jag är ju själv "glad" över att min mamma fick cancer förra året och inte för 5 år sedan. Förutsättningarna har gått framat och chansen för att överleva, mediciner så att man kan leva ett så normalt liv som möjligt. Vem vet vart vi befinner oss om fem år från nu. Tekniken går framåt och som sagt var forskningen. Men det fattas pengar för att kunna komma längre. Det behövs kortas ner väntetider hos läkare. Man har dock stora förväntningar över att man ska kunna hitta cancern vid tidigare stadier, hitta nya botemedel och rädda fler människor. Chanserna för överlevnad ökar.

Det sägs att 1/3 av all cancer beror på livsstil. Man kanske slarvar med kosten eller inte tränar. Så många kan börja med att påverka sin levnadsvanor redan idag. Om inte vår livvstil ändras, så kommer en miljon människor att vara drabbade år 2030.
 
Jag tycker om att sprida medvetenhet och att man kanske ska tänka om, hur man lever idag. Jag vet ju själv att jag måste ändra min livvstil och kommer att försöka göra det så fort det bara går. Väntar på klartecken från läkare när det gäller träning. Mina mediciner ökar tyvärr mina egna förutsättningar för att få just cancer. Så att försöka vinna över det, så måste jag ge mig själv dem rätta förutsättningarna. Det borde varenda människa ge en själv. Ta hand om dig, må väl och lev länge..