Mumin 70 år, håll sverige rent!

 
Eftersom det är sportlov just nu, så vill jag bara ge er ett tips. På junibacken är det nyrenoverat på undervåningen och utställningen Mumin 70 år har tagit plats. Jag vart riktigt positiv då jag såg vad dem hade gjort. Jag tyckte att det var ett riktigt upplyft. Det finns små söta hus att springa runt i och leka. Härliga rutschkanor, åka lite karusell, eller varför inte sätta sig ner vid elden och mysa med Mumintrollen? Utställningen är baserad ur flera Muminböcker, så det finns lite av varje att välja i mellan.
 
I ett hörn kan man smyga sig in på en teaterföreställning. Mysigt och separat. Så man kan lyssna i lugn och ro. Dem som inte kan sitta still, stör ingen när dem leker utanför. Föreställningen är uppbyggd efter Tove Janssons klassiker Hur gick det sen? Den spelas varje dag på Junibacken. Så missa inte den när ni är där. Se lite bilder här nedanför..
 

Klicka på bilderna för att förstora upp dem. Foto: Junibacken..

Iom att Mumin fyller 70 år, så kommer det även att finnas jubileumsprodukter att köpa. Motiven kommer i från 70 talet då Tove Jansson designade affischer för Håll sverige rent. När du köper produkterna så bidrar du till  ett rent Östersjön. Något som vi i sverige borde värna om lite extra, tänka på miljön. Håll sverige rent hjälper till att upplysa barn och ungdomar om nedskräpningen miljöpåverkan. ♥