Rosa kokboken, insamling..

I somras så drabbades min mamma av cancer. I min mammas fall så är den obotlig och det säger jag med stor sorg i hjärtat. Det är många som drabbas av cancer, så många som 1/3 får det här i sverige. Så tyvärr är det ofta som många känner någon som har blivit drabbad/ är drabbad. Beskedet i somras tog såklart hårt på familjen, men jag är ändå "glad" att det ändå är nu hon fått detta och inte för 10 år sedan. Man kan inte ens jämföra Bröstcancer för tre år sedan och nu ens, för utveckligen går framåt. Främst tack vare vår forskning.
 
När Subito bjöd in oss till Rosa kokboken - releasefesten, så ville jag verkligen gå. Dels för att det ligger en nära hjärtat och dels för at det fanns ettt ytterligare sätt att bidra. NI har säkert sätt alla olika varianter som man kan bidra med, sätta in pengar, handla på ica, köpa rosa bandet, smycken på tex lindex, bullogram etc. Har ni inte kikat in Rosa kokboken, så då är det dags att göra det nu. 200kr kostar den och då skänker dem 100 kr till Cancerfonden.
 
Bakom boken hittar Anna Benson som även hon upplevt det här att stå bredvid, precis som jag, helt hjälplös. Det är precis det man är. Hon startade detta intitiativ och åkte runt bland 20 andra starka kvinnor som på något sätt mött cancer. Dem delar sin berättelse och även ett recept.
 
Målet för boken är att samla ihop en miljon kronor. När eventet hölls i torsdags kväll så hade insamlingen redan då nått 531, 000 kronor. Jag hoppas att Anna och tjejerna uppnår sitt mål och mycket mer därtill. Tycker iaf att det var ett underbart initiativ, som värmer kropp och själv och berör oändligt mycket. Var helt tagen efter kvällens slut. Och ett extra tack till Daniel för att han bara var så jäkla go!
0 kommentarer publicerat i Event
Taggar: Rosa kokboken, cancer, cancerfonden, cancerforskning, releasefest, subito