Allas rätt till en bra start på dagen...

I förra veckan så lyssnade jag på röda korset och en representant från Kellogg´s. Det var intressant och höra och jag tyckte att projektet i sig är något som alla kommuner borde starta med. Förstår ju att det är ett kanske dyrt projket och kanske inte alltid möjligt, men önska kan man ju göra. Projektet heter Breakfast for Better Days.
 
I tex malmö så har dem skolor som öppnar innan dem börjar för att servera frukost alt på första rasten. Så att dem som inte har råd att äta, kan få mat. Dem nekar inte något barn, utan alla kan få komma dit. Äta och prata med sina vänner, skapa genenskap, även med delaktiga lärare. Det har visat sig att dem lär sig mer, mer koncentrerade och orkar med dagen. Frukosten vi vart serverade är även den som barnen får på skolan.

Med oss hem så fick vi en härlig tavla, Illustrerad av Carolina Grönholm. Den sak tolka "Breakfast for better days". Den var signerade och finns bara i 15 exemplar.
 
Nästa gång ni är i affären och handlar. Om ni då köper Kellogg´s cornflakes, så kika efter den här loggan. När ni köper dem paketen, så skänker Kellogg´s en portion till en person som är i behov av det ♥