Saffranspannkaka...

När vi åkte till gotland förra året så vart jag helt besatt av den här saffranspannkakan. Nu har mannen gått och pratat om den här hemma, så vi hittade ett snabbt recept som gör det lite enkelt för oss, men gott som attan ändå! Man behöver nämligen inte koka egen gröt. Vilket spar lite tid. Även om egenlagad gröt är ju det godaste! Men det här fungerade super.

Ingredienser: 10 dl risgrynsgröt, 1gram saffran, 4 msk socker, 1 tsk vaniljsocker, 1,5 dl vispgrädde, 4 st ägg, 1 dl skållad sötmandel.
 
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Stöt saffran och socker i en mortel och blanda det med grädden. Rör i gräddblandningen i gröten. Rör i ägg och vaniljsocker. Hacka mandeln och rör ner den i smeten. Smörj en stor ugnsfast form och häll smeten i denna. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Servera med grädde och god sylt.

Jag använde mig av en sockerkaksform, just för att få höjden på kakan. Men då tar den såklart längre tid i ugnen!!
0 kommentarer publicerat i Mat/Recept
Taggar: baka, gotland, grädde, laga lätt, pannkaka, saffranspannkaka, sylt