Kortison? cellgifter?

Tankarna är såklart många just nu. Försöker med att ta en dag i taget. Men jag som alltid kör överanalysering på det mesta, kan liksom inte koppla av riktigt. Har stort stöd från vänner och familj. Stöttar kring allt gnällande å tjatande hit och dit. För jag ältar, herregud.
 
Det har varit mycket dem här senaste veckorna och den här väntan gör en faktiskt smått galen. Jag står i kö för en koloskopi (som borde vara i nästa vecka). Dem ska kolla tarmen då och ta vävnadsprover på den. Efter ytterligare två veckor så kommer jag att få svaret. Jag utreds nämligen för något som heter IBD, vilket är en inflammatorisk tarmsjukdom. Dem har redan tagit en massa andra prover, som jag inte har fått något svar på. Men just den här undersökningen är verkligen det som behövs, för att dem ska kunna reda ut allt.
 
Skulle det inte vara detta, så kommer utredningen att fortsätta. Men är det detta, så påbörjas behandling direkt. Känns jobbigt oavsett. Att inte veta vad det är är jobbigt i sig + att börja om på ruta ett känns så enormt påfrestande. Men att få en diagnos som är kronisk, känns inget vidare heller. Speciellt då det kan bli snack om långtids dosering av kortison eller cellgifter. Pest eller kolera?
 
En dag i taget, å idag ska jag fokusera på att ta mig ut och hämta Freja själv för första gången på flera veckor. Theo ska till en kompis. Se hur det går...
 
 
 
#1 - - Marlene:

Även om det blir en käftsmäll så är det skönt att få en diagnos och veta på ett ungefär vad man har att utgå ifrån. Jag fick veta att jag har fibromyalgi några dagar innan jul. Tack för den julklappen lixom... men nu känns det ändå ganska ok. Hoppas allt löser sej för dej på bästa sätt!

#2 - - Eva:

Det behöver inte vara katastrof om du får den diagnosen och även om det låter hemskt att gå på långtidsbehandling kortison eller cellgifter så får du ett bra/bättre liv när du val vant dig vid det.

Håller tummarna för snabba svar. Kram!

#3 - - Fia:

Fy va jobbigt att bara vänta! Hoppas att det löser sig för dig!!!

#4 - - Alfva:

Åh, jag lider så med dig! Jag gick ju på rätt många undersökningar med min mage när jag var som sämst ( och då var jag risig) bla koloskopi, även om de då också misstänkte både IBD, Crohns och IBS så kändes det som att bara man fick ett svar. NÅGOT att luta sig på.

Jag hoppas, hoppas, hoppas att du i alla fall får det lite lättare framöver, de här jäkla magarna. De ska bara fungera!
Kram på dig!

#5 - - Hanna Of Sweden:

usch va jobbigt gumman!! :( hoppas verkligen dom hittar felet snart och kan hjälpa dig...
massa styrkekramar!! <3 <3 <3