Diagnos..

Läkaren var iaf väldigt säker på min diagnos. Nu har dem tagit en massa prover och fler provtagningar väntar mig under nästa månad. Men han kunde säga på en gång att det var Crohns som jag har. Det var därför det vart viktigt med en gastroskopi med, eftersom det bildas sår även där. Det är viktigt för att veta att behandlingen blir rätt.
 
Jag har nu fått kortison som jag ska börja med. Känns sådär faktiskt. Jag mådde inge vidare i somras då jag åt störra mängder av kortison, så jag är lite orolig över hur jag kommer att må nu. Räknar iaf att jag kommer att svälla iaf i ansiktet, då jag gjorde det sist. Men om det här är utvägen till att må bättre, så får jag anpassa mig och ta en dag i taget. Precis som jag redan gjort.
 
Eftersom det kändes som om jag hade IBD innan, så vart jag inte chockad när han sa att det var Crohns. Det är ju det som har stämt in på allt jag har haft. Däremot så är det ju kroniskt, så det här kommer jag att få leva med. Det känns riktigt tufft. Att jag kan må så här igen till och från. Det har varit/är hemskt.
 
Men samtidigt så känns det bra. Allt det konstiga som jag gått igenom det sista året. Tex att aldrig känna sig helt bra. Konstant känna, har jag feber? När folk frågar hur jag mår, så var det svårt att svara "jag mår toppen". Tillslut svarade jag "jag mår bra", bara för att man inte orkade säga att dittan och dattan var inge bra. Men nu vet jag varför. Jag är inte helt å hållet galen!
 
Om en månad så kommer jag att få svar på alla mina prover som dem tog + mer provtagningar som jag sa. Jag ska även prata med proffessorn från nyår - se vad han har att säga. Jag tror att jag skulle få en läkartid om en månad med. Nu ska jag försöka ordna med en dietist, så att jag kan få ordning på magen med - så att jag kan äta ordentligt igen. Lite väl trött på buljong och endast ett riktigt mål mat om dagen..
 
#1 - - louise mamma till hugo:

ohh no inte kul alls. min svägerska har det men med rätt behandling och medecin ska man inte behöva må som du.
Kan kolla med henne om det om du vill. Skönt dock att veta vad det är ..

Svar: tack. jag har fått kortison. så nu ska det väl släppa lite.. en dag i taget.
Nina

#2 - - Eva:

Skönt att du fått diagnos och att det gick så fot. Problem är ju inte över för det men nu kan du ju börja få hjälp mot dina problem.

Du borde egentligen inte få problem mot kortison om du äter rätt dos, men är du allergisk mot kortison?
Hoppas att du snart lär dig vad som gör att du reagerar som du gör men det viktigaste nu är ju att tarmen läker så det blir bättre.

Det r är en kronisk sjukdom ja men man kan ha en väldigt bra liv iaf när man inte är inne i skov.

Kram!

Svar: ja det gick snabbt. men han kolla in i tarmen och så sa han direkt att det var det. därför jag fick kortison direkt.
kommer att bli bra nu, måste bara sluta tro att det kommer att vara bra imorrn. jag trodde ju aldrig att det skulle ta sån här lång tid för att komma tillbaka.

tack för din omtanke Eva!! kram
Nina

#3 - - Annika - drömmen om 11 barn:

Men skönt ändå att få veta. Att faktiskt få klara besked, att få släppa ovissheten. Visst, det är tufft att få ett besked om en sjukdom eller ett tillstånd som är kroniskt, eller som kan "komma och gå" i skov. MEN... då vet man iallafall vad det är.. istället för att typ börja tvivla på ens eget omdöme.

Men jag tror att du snart har kommit i gängorna, att du lärt dig mer om vad du kan och inte kan äta, vad du bör tänka på osv. det löser sig vännen <3

Svar: så himlans skönt att veta vad det är och det har börjat att behandlats. Så nu kanske jag kan börja komma tillbaka lite fortare. Trodde ju aldrig att det skulle ta sån tid och att kroppen skulle påverkas såhär. Trodde väl inte att det var så "illa" från början.
tack snälla du för din omtanke!! massa kramar till dig !!!
Nina

#4 - - En plats i solen:

skönt och få veta vad det är man har

Svar: ja eller hur. väldigt positivt!!
Nina

#5 - - Martina:

Vad skönt att ha fått en diagnos och nu kunna gå vidare på rätt sätt! Hoppas att du snart kan få ordning på nya rutiner osv så att du får må bättre.

#6 - - Fia:

Va skönt att äntligen få svar så du kan få rätt behandling och bli bra igen! Kram!!

Svar: ja exakt, super skönt!! positivt!!
Nina

#7 - - Martina:

Tufft för dig förstår de... finns här om du behöver prata...
stor kram

Svar: tack Martina. va go du är!! massa kramar!
Nina

#8 - - sandra - 3 barns mamma <3:

Crohns är inge kul såbjag förstår din reaktion. Att få svar på vad som är fel och vad det är, är bra. Även om det är en kronisk åkomma. Jag lider ju utav kronisk värk i alla ledband (känns som när man slagit sig på ömma knöllen på armbågen) och jag fattade intecalls hur jag skulle kunna leva med det resten utav livet. Men ju mer jag lärde mig om det och varför det blivit såbså hittade jag tillbaka till vardagen. Förstår attxdet känns tufft nu. Men jåll ut detcfinns massa som lindrar mot krohnsvoch många andra med krohns som delar med sig utav trix ochctipps. Du ärcen mycket stark kvinna<3

Svar: jag är glad för att jag vet vad det är nu. behöver inte känna oron eller nått. inte på samma sätt. nu ska det behandlas och det händer iaf någe..
Nina

#9 - - Pernilla:

Vad skönt ändå att du fått en diagnos nu så att du får rätt hjälp, förstår att det är tufft samtidigt. Men hoppas att du nu ska få lite bättre snart nu när du vet vad det är.

Kram kram och ta hand om dig.

Svar: japp nu vet jag vad det är! så jäkla skönt!
Nina