Svamp- och purjolökspaj!

Var en sån härlig höstdag så jag beslöt mig för att göra en höstig paj. Receptet hittade jag hos arla! Jag hade dock i köttfärs, då vi hade det över här hemma. Lite matigare, mycket gott!
 
INGREDIENSER:
  • 2 12 dl vetemjöl
  • 75 g Arla® Svenskt Smör
  • 34 dl Arla Köket Kesella® kvarg lätt
  • 1 liter färsk svamp
  • 2 st purjolök
  • Arla® Svenskt Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 st ägg
  • 2 12 dl Arla Köket® matlagningsgrädde
  • 2 dl riven lagrad ost t ex Kvibille Präst

GÖR SÅ HÄR:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.

Skär svampen i bitar och purjolöken i skivor. Fräs först svampen i smör i en stekpanna, ca 5 min. Lägg i purjolöken och låt den fräsa några min. Krydda med salt och peppar.

Vispa ihop ägg och grädde. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Lägg i svamp, purjolök och ost blandat i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min.

 

#1 - - sandra - 3 barns mamma < 3:

Det lätt riktigt gott :)

Svar: prova! :D
Nina

#2 - - Fia:

Du den där pajen såg riktigt god ut!

Svar: helt ok måste ja säga själv. god smak! :D
Nina