Fläskfilé, kålrotspommes, aioli..
Super gott!
INGREDIENSER:
- 1 st fläskfilé
- 1 st kålrot
- ägg
- vitlök
- olivolja
- citronsaft
- sallad
- tomat
- röd paprika
- gurka
- granatäpple
Skär kålroten i stavar. Lägg dem på en plåt, häll på olivolja, salt och peppar och in i ugnen på 200 grader. Tar allt i från 30-60 min. Går att förkoka dem innan på 5-10 min.
Ta en hel fläskfilé. Ta bort överflödigt fett. Krydda med valfrikrydda. Stek på i stekpannan tills ytan är gyllenbrun och sen in i ugnen tills filén når 74 grader inombords. Ta ut och låt den vila i minst 10min.
Aioli: Skala vitlöksklyftan och riv den fint. Vispa ihop äggulan, citronsaften, vitlöken och saltet. Tillsätt oljan försiktigt, först droppvis sedan i en fin stråle. Vispa kraftigt hela tiden. Du kan även använda elvisp eller i mixer. Den färdiga aiolin ska vara blank och tjock.
Blanda sallad, tomat, gurka, paprika och granatäpple och servera till.