Fläskfilé, kålrotspommes, aioli..

Super gott!
 
 
INGREDIENSER:
  • 1 st fläskfilé
  • 1 st kålrot
  • ägg
  • vitlök
  • olivolja
  • citronsaft
  • sallad
  • tomat
  • röd paprika
  • gurka
  • granatäpple

GÖR SÅ HÄR:
Skär kålroten i stavar. Lägg dem på en plåt, häll på olivolja, salt och peppar och in i ugnen på 200 grader. Tar allt i från 30-60 min. Går att förkoka dem innan på 5-10 min.
 
Ta en hel fläskfilé. Ta bort överflödigt fett. Krydda med valfrikrydda. Stek på i stekpannan tills ytan är gyllenbrun och sen in i ugnen tills filén når 74 grader inombords. Ta ut och låt den vila i minst 10min.
 
Aioli: Skala vitlöksklyftan och riv den fint. Vispa ihop äggulan, citronsaften, vitlöken och saltet. Tillsätt oljan försiktigt, först droppvis sedan i en fin stråle. Vispa kraftigt hela tiden. Du kan även använda elvisp eller i mixer. Den färdiga aiolin ska vara blank och tjock. 
 
 
Blanda sallad, tomat, gurka, paprika och granatäpple och servera till.
0 kommentarer publicerat i Mat/Recept
Taggar: aioli, fläskfile, granatäpple, kålrot, kålrots pommes, recept, sallad, vitlöks aioli