Ett dygn till havs..

Ett dygn till havs. Direkt från jobbet tog jag mig till Birka. Vi var sex st som åkte. Jag, maken, barnen, brorsan och hans sambo. Jag vann detta på ett event som jag var på. Så vi vart bjudna på rubb och stubb- Det händer ju inte varje dag. Vi fick oss en lyxhytt med en tillhörande hytt. Dörrarna var dock inte upplåsta i mellan och det tog väl några timmar innan dem kom och låste upp.
 
På al a carte. Var inte det mest ultimata direkt. Två timmar vid ett bord, lång tid tog det mellan maträtterna och ungarna vart såklart otåliga tillslut. Hade det varit vi vuxna, så hade det varit en annan femma. Men det fanns ingen chans till ro. Och att ha nere dem på golvet var ju sådär, speciellt med tanke på att servitörerna rusade fram och tillbaka med varma rätter bakom oss och såg inte något som var nere på golvet. Maten var sådär, helt klart ok, men sådär. Ungarnas mat fick vi ändra på, som tur var så löste köket det. Vilket var toppen. Så dem kunde få pannkaka till huvudrätt istället.
 
Två tim senare kom vi iaf därifrån och vi skulle göra ett försök till att gå in på taxfree. Nja! Fick lov att bära Freja där inne, för det var bara kaos. Mannen fick sen gå ut med dem, för det gick liksom inte att gå där inne med dem. Så upp på hytten. Själva gav vi sen upp vi med.
 
Upp på rummet och då kom dem och öppnade dörren tillslut. När vi väl skulle bädda, så hade vi inte fått bäddat för lika många som vi var i hytten. Så jag sprang ner till receptionen och bad om täcke och kudde. Hoppade in på taxfree en snabbis själv och sen upp. Det gick 1½ timme och ingen syndes till. Så då ringde jag ner istället. Då kom dem på tio minuter.
 
Mitt emot oss började partyt med hysteriskt hög musik. Ungarna somnade tillslut iaf. Freja var väl vaken till nästan 23. Själv så låg jag säkerligen vaken till 1, minst. Vågorna gick höga och fy vad det gunga där ett tag. Sen vid 00,30 så kom dem mitt emot tillbaka. Fulla satt dem och ylade i rummet med hyttdörren öppen och stereon på hög volym, techno! Så tillslut gick jag upp och sa till dem. Dem får ju såklart spela musik, men dem kunde ju iaf stänga dörren. Dyngraka var dem, liksom 60% av dem resterande på båten.
 
På söndag morgon vaknade vi 7,45 av stress för att vi missat frukosttitden som stod på vår biljett. Det visade ju sig såklart att mobilen ändrat tid då vi kom in i finland. Kom på det då alla var vakna och påklädda. Klockan va då 6,55. suck! Vi kommer ner till sjösalen som står på biljetten och kliver in. vi tar mat och jag är förvirrad över vad som är "lyx" med frukosten. Skämdes nästan då ja fick fråga en av servitörerna om det. Men jag bad iaf om ursäkt i förväg för den hemska frågan. Nej men då satt vi ju fel! Så vi fick lämna vårat bord med mat och få tillbaka våra biljetter. Hon som tog emot biljetterna sa att hon hade inte sina glasögon med sig. 
 
Så vi gick till lyxfrukosten med champagne vid dörren och hon säger att vi är fel, vi ska till sjösalen. Men vi vart just skickade därifrån och det står Lyxfrukost på vår biljett. Så då kom vi in. Väl inne så var det mysigt uppdukat. Dock så var ungarna så besvikna över att det inte fanns pannkakor som dem ville ha. Dem fick dock våfflor, men dem hade en ton av lök i smeten. Så ingen av ungarna åt upp maten. Jag tror att hela sällskapet hade mått bättre borta vid den "vanliga buffén".
 
Vi gick runt båten, spelade lite spel, förskte åter igen gå in på taxfree - kaos. Vi hade lunchbuffé inbokat kl 12. Så dit gick vi. Ungarna åt potatismos och köttbullar. Själva tog vi lite olika. Va inte så mkt variation. Väldigt mkt fisk - vilket jag är allergisk mot. Så det vart en kyckling utan så mkt kött på och en hel del fett, torr potatis, utspädd dryck. När vi sen såg att det fanns blåbärspaj så tänkte ja att jag iaf kunde få en härlig efterrätt. Men vaniljsåsen smakade som luft och blåbärspajen var väldigt märklig i smaken. :( Hittade kakor till mitt te, men dem var sega - vet inte hur länge dem varit där. Så lunchen vart inte alls så lyckad.
 
Efterniddagen spenderades till stor del i hytten. Anledningen var enkel. Freja var trött och behövde vila. Plus att båten var igen full av onyktra människor som jag inte direkt vill ha mina barn i närheten av. Utanför våran dörr, luktade det spya till förbannelse. Så jag höll på att kräkas själv av lukten. I någe hörn låg en aprak människa och sov. Vi åkte upp till badet, men där hade visst festen fortsatt, så det var ingen plats för barnen heller. På det så fortsatte det med att det ringde till brorsans hytt att det var från receptionen och vi behövde komma ner. Väl nere så hade dem ju inte ringt. Dvs nån ringde och "busade". När vi väl kom upp så hade dem ringt en gång till, men då till vår hytt.
 
Ungarna började sen leka med brorsan, kurragömma i två hytter. Det gjorde dem säkert i en timme. Jag satte mig i fönstret och försökte komma till ro i EN minut. Var inte en avslappnande resa tyvärr. Nu var det ju meningen att vi skulle ha åkt på höstlovet. Men då jag inte var ledig, så fanns inte möjligheten. Hade denna resa skett utan barnen, så hade jag säkerligen kunnat slappna av mera. Men det här med folk som är dyngraka, unga som äldre, spyor, dagen efter lukten som sväva över hela båten. Och i själva scendelen osade det äcklig lukt av alkoholdrycker och golven var kladdiga. Det spelade även ett band, men det gick tyvärr inte att lyssna på just där dem spela, då volymen var bisarrt hög.
 
Dock så är jag tacksam över att få åka på denna kryssning gratis. Dela det med familjen. Är inte något som jag gör speciellt ofta. Dock så blir det nog ingen kryssning på ett bra tag framöver. Det var länge sen jag var så här trött. Det är synd att man inte kan åka på en kryssning OM det inte är barnanpassat. Det är ju annars en rolig aktivitet för barnen sådär. Men då måste man se till att man lyckas boka just dem tillfällena. Lite trist att inte kunna åka när som.
 
#1 - - Fru P:

Men va tråkigt att det blev så.....

Svar: Jaa, skönt att vara hemma nu iaf :D
Nina

#2 - - Towe:

Herregud, har aldrig varit på kryssning och som det känns nu kommer jag aldrig åka heller!

Svar: Nej jag vet inte ens hur jag tyckte det var så roligt förut. Nu har jag inte åkt på så många. Men fyy alltså..
Nina

#3 - - Emelie - Mamma till M:

Vad tråkigt att det inte blev helt lyckat som ni tänkt er. Men förstår ju såklart om du är glad som fick allt gratis!! Hade ju varit värre om man betalat själv för allt och så blev det inte riktigt som tänkt!!


Svar: Ja men eller hur. Det sa vi allihopa faktiskt.. Va iaf trevligt att vara ihop! :D
Nina

#4 - - EN MÖLNBOBOS LIV - MAMMA TILL MELVIN OCH FELIX:

Vi åkte till Tallinn på höstlovet med Baltic Queen, det var jättebra. Melvin är ju lite större än Freja och Theo så han klarade av lyxfrukost (de hade pannkakor) och även middagen som vi åt a la carte (dock tog vi inte trerätters, eller de andra, jag vart lite dålig och tog med Felix till hytten). Fick dock ner min mat dit och sen vart jag pigg.

Inte så mycket fulla människor så länge vi var uppe (till typ 22-23) och där vi satt var det iofs lite hög musik men vi hade hörselkåpor med till Felix. Vi var supernöjda med vår resa. Antar att Viking och Birka är mer partybåtar då de "bara" går till typ Mariehamn/Åbo.