Vila / Ingen vila


Freja ligger i något mellanläge just nu. Hon kan inte sova på dan, för hon vaknar sen inte då man försöker att väcka henne. Hon orkar dock inte vara vaken en hel dag.  Sover hon så är hon nästan vaken till 21-22 på kvällen. Vi ligger säkerligen två timmar i sängen och hon ligger och sjunger. Nu har vi lyckats att skjuta på hennes sovrutin från att ha gått upp 5,30 till iaf runt 7 på morgonen. Men den där vilan på dan sabbar allt. När jag var hemma med dem i veckan försökte ja hålla henne vaken. Gick super bra hela dan - kl 17 hittade jag henne sovandes i soffan. Då fick jag inte liv i henne sen. Hon sov väl 30 min och var sen vaken till säkerligen 22.
 
Igår somnade hon 21,30.. Då hade hon förvisso somnat i bilen på vägen hem. Men hon var och lekte med kusinerna och sen hemma hos mormor. Busa med morbror och förde loppan. På det så hade mannen glömt att lämna vagnen. Så hon fick faktiskt gå hela vägen hem. Vi åkte tåg och hon gick utan problem! Inget gnäll. Ändå är hon inte trött sen. Å det är pga vilan.

Hoppas att det här mellanläget ger med sig snart - så att vi kan få ordning på hennes sömn..
 
 
 
#1 - - Malin:

Åh vad jobbigt det där är! Hur gammal är Freja nu? Min Wilmer är ju snart 3 men sover fortfarande 1 timme på dagen, annars är han supergnällig. Men han är också morgonpigg så de dagarna han faktiskt tar sovmorgon till sju då brukar det knappt gå att få honom att somna på dagen..

Svar: freja är 2. så det känns liksom som lite tidigt för henne å sluta sova. men om hon sover innan kl 12 så är det inge problem. däremot efter funkar inte. igår sov hon inte alls och idag sov hon innan 12. läggningen gick super!
Nina

#2 - - Sara - Mamma till Max (-08) och Ebba (-13):

Det där mellanläget är jobbigt! Hon kanske kan sova bara en liten stund på dagen. Max sov en halvtimme mot slutet av hans "sovapådagenperiod".

#3 - - Miaa:

Våran minsting som är två kliver upp klockan sex för det mesta och måste oxå vila, annars däckar han vid 17 och det blir lagom kul :)
Det är ett himla lirkande med att få han och vila på förmiddagen som är att föredra :)