Event med Louise Hallin

Igår vart jag bjuden på Barnkompetens event, Louise Hallin föreläste om föräldrarskap. Jag har lyssnat till henne tidigare (fast då knattetanterna) och tycker att hon är lite smårolig, men väldigt allvarlig såklart. Man fnissar väl ibland då man känner sig träffad, känner igen sig.
 
Något som hon pratade om var att vi svenskar skaffar barn så tätt och vad beror det på etc? Jag ville ju ha väldigt tätt mellan Freja och Theo, nu vart det dock inte så (då jag inte vart gravid helt enkelt). Men jag minns 2010 då jag vart gravid med sen drabbades av ett missfall. Att man inte bara kände sig så ledsen och mådde sjukt dåligt, utan man hade även pressen från försäkringskassan, att om man inte är gravid innan Theo fyllde 1 år och 9 månader, förlorade man sitt SGI. Något som jag tycker är helt skevt. Nu ville vi ju inte ha barn just för att så var fallet, men eftersom jag aldrig vart gravid och sen fick missfall - då vart det väldigt relevant. Nu vart jag gravid på en gång efter missfallet och får jag säga tur var väl det, för om jag vart gravid månaden efter så hade jag varit körd. Hör ni hur vrickat det här låter? Varför har vi ens den här regeln kvar?

Anledningen till att SGI:n var så viktig för mig var just att jag vart sjukskriven för utbrändhet och i stort sett levt på min SGI sen mitt senaste arbete. Det är en stor skillnad att få den summan än max 180 kr per dag, eller är det mindre? Nästan som att leva under hot, men känn ingen press?!! Usch. Vågar inte ens tänka tanken om Freja hade kommit en månad senare. Jag tror att jag låg precis på gränsen till Theos 1 år och 9 månaders dag. Så dem väntade på utlåtande av BF för att jag skulle få godkänd pengen. Så jag vet att jag var orolig tom då jag var höggravid för det här. Eftersom jag fick ks och fick tid en vecka tidigare än bf, så var det ju i vecka 39 hon kom och inte 42 som Theo. Iom att hon kom tidigare - så antogs det att jag vart gravid innan "sista dagen". Tänk att några dagar kan göra sån skillnad, och varför ska det ha betydelse?!
 
Hade gärna hört mer från henne, vet att hon kommer att ha flera föreläsningar - tyckte att hon nämde att nästa föreläsning är om tonåringar. Vågar man ens lyssna på vad som komma skall. haha.
 
Vi bjöds iaf på ett trevligt event, lite utställare på plats. Vi fick fika i pausen och sen en goodiebag då vi gick hem. tack Barnkompetens för biljetten!
 
 
3 kommentarer publicerat i Event
Taggar: Barnkompetens, Louise Hallin, barnkompetens.se, barnmatsburken, föräldrarevent
#1 - - Nadja familj, skor, shopping, event:

Trodde man var tvungen att bli gravid innan 1år och 10 månader för att räknas på samma sgi. Inte föda innan barnet blev 2,5år.. Nu lärde jag mig något nytt.

Svar: Du får ändå föräldrapenning beräknad utifrån samma sjukpenninggrundande inkomst som du hade vid barnets födelse ända tills barnet fyller två år. Om du som är mamma blir gravid igen innan barnet uppnått ett år och nio månader, behåller du och den andre föräldern samma föräldrapenning också efter barnets tvåårsdag, även om er sjukpenninggrundande inkomst har sänkts.

ska ändra texten, förstår att det blir förvirrande. ja vart gravid samma månad som krävdes för att behålla mitt sgi.

var bara det att fk sa, så länge barnet inte fyllt 2,5 år så klarar du dig. men dem vänta ju in i det sista för att godkänna mitt sgi..
Nina

#2 - - Jennie:

alltså det är fan otroligt att gammla regler lever kvar och förändrar en hel generations sätt att förhålla sig till naturens lagar!

Vansinne!

kram

#3 - - Lena:

SGI reglerna är helt knäppa.

Louise är helt fantastisk har haft förmånen att vara på en annan föreläsning. Man lär sig mycket om sig själv när man lyssnar på henne.

trevlig helg//Lena