MorotsCupcake!

MorotsCupcakes (ca 16st)

  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter

Cream Cheese Frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
  4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
  5. Fyll smeten i cupcakesformar
  6. Grädda i mitten av ugnen tills morotskakan inte känns kladdig -  sticker ner sticka 10-20 min beroende på ugn

Låt morotskakan svalna.

 

Cream Cheese Frosting

  1. Vispa alla ingredienser krämigt.
  2. Bred/spritsa frostingen över morotskakan.
  3. Riv lite morötter och lime på för dekoration.



    (receptet kommer ifrån Leilas kokbok)

#1 - - Sandra:

Åh, gud så gott! Jag älskar morotskaka, men det här är ju mycket bättre! Måste jag prova!! Kramar!

Svar: Super enkelt, går väldigt fort. Och lite mera ordning å reda än en hel morotskaka :D
Nina