MorotsCupcake!
MorotsCupcakes (ca 16st)
- 3 ekologiska ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1 1/2 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 1/2 tsk malen ingefära
- 1 nypa salt
- 1 1/2 dl solrosolja
- 4 1/2 dl rårivna morötter
Cream Cheese Frosting
- 60 g mjukt smör
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- Skal av 1 lime
- 100 g philadelphiaost
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
- Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
- Fyll smeten i cupcakesformar
- Grädda i mitten av ugnen tills morotskakan inte känns kladdig - sticker ner sticka 10-20 min beroende på ugn
Låt morotskakan svalna.
Cream Cheese Frosting
- Vispa alla ingredienser krämigt.
- Bred/spritsa frostingen över morotskakan.
- Riv lite morötter och lime på för dekoration.
(receptet kommer ifrån Leilas kokbok)
Åh, gud så gott! Jag älskar morotskaka, men det här är ju mycket bättre! Måste jag prova!! Kramar!