Rågbullar med russin
INGREDIENSER (12ST)
50 gram | jäst |
35 gram | smör |
3 dl | mjölk |
0,5 dl | sirap |
1 tsk | salt |
1 msk | malda brödkryddor |
10 dl | rågsikt |
1 dl | russin |
GÖR SÅ HÄR:
Smält smöret och slå över mjölken, värm till 38 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp med degspadet. Blanda i sirap, salt brödkryddor och russin. Tillsätt mjöl och arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa 30 min. Arbeta igenom degen på mjölat bakbord. Forma till bullar och låt jäsa på plåt 23-30 min. Pensla med smör. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 10 min, tills bullarna känns lätta och har fin färg och yta.
Vad duktig du är som bakar! Gott ser det också ut att va:-)
Hur är det med lilleman i dag?
Kram Kram