Rågbullar med russin

 

INGREDIENSER (12ST)
50 gram jäst
35 gram smör
3 dl mjölk
0,5 dl sirap
1 tsk salt
1 msk malda brödkryddor
10 dl rågsikt
1 dl russin


GÖR SÅ HÄR:
Smält smöret och slå över mjölken, värm till 38 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp med degspadet. Blanda i sirap, salt brödkryddor och russin. Tillsätt mjöl och arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa 30 min. Arbeta igenom degen på mjölat bakbord. Forma till bullar och låt jäsa på plåt 23-30 min. Pensla med smör. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 10 min, tills bullarna känns lätta och har fin färg och yta.
#1 - - Maria:

Vad duktig du är som bakar! Gott ser det också ut att va:-)

Hur är det med lilleman i dag?



Kram Kram

#2 - - mamma till William:

God eftermiddag min fina blogg vän.

Här är det bra med mig,,lita hosta och snuva men det står man ut med.Har haft de det de andra gångerna med..

Får snart ta och äta lita så man får lita näring i kroppen eller till magen :)

Hoppas att din prins mår bättre i dag..Känns som många är små dålig.Såna tider nu..Hoppas att allt är bra med dig denna dag..kram kram

#3 - - En pojkmammas vardag ♥:

Det där receptet ska jag använda mig av nästa gång jag ska baka matbröd :)



Jag är riktigt nöjd med åkpåsen! Man kan dra upp den och dra åt den massor ... lill tore sitter som en liten varm puppa i den :)



Kram!