Ansiktsinflammation...

Efter att jag hade skrivit sist, så gick jag till ÖNH. Väl där så konstaterade dom att det inte var bihålan. När man känner svullnad i kinden, så är det oftast från tänderna. Suck. Så jag ringde direkt till tandläkaren och hon fråga om jag kunde vänta 1,5 vecka. Sa direkt NEJ!. Så jag fick en tid redan dagen efter. 

Kommer dit och jag har huvudvärk på g. Dom konstaterar åter igen att det inte är något fel på tänderna. Men hämtar då en annan tandläkare, som jag fick förklara allt för igen. Han ställer sig då bakom mig och tar ett tag kring min käke och trycker. Var på det nästan svartnar för ögonen och jag trodde att jag skulle spy samtidigt. Dom hittade problemet. Jag har fått en käk-inflammation som i sin tur spridit sig i  ansiktet.  

Han ville skriva ut antiinflammatoriska läkemedel, men eftersom jag inte tål det för magen. Så vart det inget. Gick därifrån med hemsk migrän. Ringde kry appen som inte kunde hjälpa till eftersom dom inte kunde se tandläkarens anteckningar. Så maken skjutsa in mig till rosenlunds närsjukhus. Men vart väldigt dåligt bemött.  

Mannen som satt i tältet, hade inte tid att avbryta sin konversation med sin kollega, när jag stod där och väntade i kön. Först när dom skrattat klart fick jag komma fram. Han tyckte att det va märkligt att jag inte kunde äta antiinflammatoriska preparat. Mycket märkligt, vem har sagt det. Ja gastroenheten på sös, som behandlar min crohns. Han ville inte skicka in mig till deras närakut. Han tyckte att jag skulle gå hem och köra lite yoga. Min man vart så arg när jag kom tillbaka till bilen, men jag sa, det är inge idé att slösa energi på honom. 

På måndagen kontakta jag min läkare och fick prata med henne. Så nu har jag blivit satt på ett svagt antiinflammatoriskt läkemedel med magmedicin samtidigt. Jag har nu gått på det i 1,5 vecka. Men problemen kvarstår. Det gör ont i munnen än, kinden och det strålar. MEN jag har inte haft migrän sen jag började med det. Så det är ju alltid något.  

Vet inte hur länge jag ska gå på det här. Men får nog fortsätta ett tag till. Så länge magen pallar.

#1 - - sandra ledin:

Visa i vården skulle behöva en kurs i mänskligt bemötande. Tyvärr är det ofta läkare som inte kan alla sjukdomar o hur de påverkar eller påverkas utav olika medeciner.

Men va skönt att du fick veta vad som var problemet och det låter som att medicinen hjälper sakta sakta. Att migränen är borta är super. Hoppas att resten släpper upp innom kort. Så du kan få en break <3

Styrke kramar och krya på dig tankar 🌺

Svar: japp! jag håller med. träffat en och annan och vissa är bara dryga och översittare. hemskt. hade jag inte mått så jäkla dåligt, så hade jag orkat att säga till. men när man mår skit, så orkar man inte.
Hoppas att du har haft en fin midsommar!! kram
Nina