Diagnos..

Läkaren var iaf väldigt säker på min diagnos. Nu har dem tagit en massa prover och fler provtagningar väntar mig under nästa månad. Men han kunde säga på en gång att det var Crohns som jag har. Det var därför det vart viktigt med en gastroskopi med, eftersom det bildas sår även där. Det är viktigt för att veta att behandlingen blir rätt.
 
Jag har nu fått kortison som jag ska börja med. Känns sådär faktiskt. Jag mådde inge vidare i somras då jag åt störra mängder av kortison, så jag är lite orolig över hur jag kommer att må nu. Räknar iaf att jag kommer att svälla iaf i ansiktet, då jag gjorde det sist. Men om det här är utvägen till att må bättre, så får jag anpassa mig och ta en dag i taget. Precis som jag redan gjort.
 
Eftersom det kändes som om jag hade IBD innan, så vart jag inte chockad när han sa att det var Crohns. Det är ju det som har stämt in på allt jag har haft. Däremot så är det ju kroniskt, så det här kommer jag att få leva med. Det känns riktigt tufft. Att jag kan må så här igen till och från. Det har varit/är hemskt.
 
Men samtidigt så känns det bra. Allt det konstiga som jag gått igenom det sista året. Tex att aldrig känna sig helt bra. Konstant känna, har jag feber? När folk frågar hur jag mår, så var det svårt att svara "jag mår toppen". Tillslut svarade jag "jag mår bra", bara för att man inte orkade säga att dittan och dattan var inge bra. Men nu vet jag varför. Jag är inte helt å hållet galen!
 
Om en månad så kommer jag att få svar på alla mina prover som dem tog + mer provtagningar som jag sa. Jag ska även prata med proffessorn från nyår - se vad han har att säga. Jag tror att jag skulle få en läkartid om en månad med. Nu ska jag försöka ordna med en dietist, så att jag kan få ordning på magen med - så att jag kan äta ordentligt igen. Lite väl trött på buljong och endast ett riktigt mål mat om dagen..
 
Visa fler inlägg