Den blå Lagunen..

 Efter att ha googlat lite fram och tillbaka, så hittade jag denna lilla mumsbit. Den blå lagunen. Den ligger ute på Ekerö, Munsö för att vara exakt. Det är ett gammalt sandtag som har fyllts med vatten. Vattnet kommer från mälaren och silas genom marken och in i sandtaget. I marken finns det kalk vilket får vattnet att bli turkost och grönt. Helt fantastiskt vackert! Det känns som om man är utomlands. Första gången som vi var där, så var vi i sanden som ni kan se på sista bilden. Men andra gången så var vi där lite idigare och lyckades få en plats på sidan av sjön. Längst med sjön finns det nämligen små vikar och egna stränder. Det är inte lika sandigt som vid sandstranden, men helt klart underbart där med. Det innebar ju att vi hade en egen liten strand för oss själva. 
 
Det var många som eldade trots förbud. Men när det inte är sån extrem torka så är det ju super trevligt att kunna vara där en hel dag, grilla och mysa. Dock så hade vi faktiskt med oss mat på dag nr2. Man behöver ju inte alltid grilla. 
 
Lagunen ligger på privat mark och därför så kostar parkeringen 50kr. Man måste köra igenom en bom och där tar dom betalt. Antingen med swish eller kontant. 50 kr gäller för hela dagen och man kan parkera vart som helst runt hela sjön. Det finns ingen kiosk på plats, så tänk på att ta med allt! Däremot så finns det bajamajor utplacerade lite här och där. Fräscha dom gångerna som jag har gått på dom. Vet att under helger har det förekommit att det säljs glass. Bomen som man kör igenom stängs varje dag klockan 18. Då måste man ha tagit sig ut med bilen. Man kan sen parkera utanför bomen, så badet är öppet! Det går även buss ut dit och då kostar det såklart inget att bada. 
 
Lagunen är djup och det blir snabbt det. Ingen långgrund strand med andra ord. Men helt klart det bästa badstället so far i år! Kul med nya ställen. 
0 kommentarer
publicerat i Resor
Taggar: Blå lagunen, ekerö, göra med barn, munsö, resa med barn, tips
Visa fler inlägg