Efter 10 dagar sjuk...

Det var ett ordentligt virus som slog ut vår sessa. Förra söndagen så låg hon med feber och mådde inte alls bra. Sen så låg hon hela veckan utslagen. Feber som gick up och ner, hosta och ont i halsen. Hon grät, vart ok, grät, vart ok. Man hängde knappt med i svängarna. I tors, när hon bröt ihop totalt, så åkte vi upp till vårdcentralen, bara för att kika om hon hade mer än ett virus. Men med en sänka på 17, så hade hon virus. 

På fredag kväll får hon utslag över större delen av kroppen och hostan trappades upp. Hon var dock väldigt pigg, men fick bara feber från ingenstans på kvällen. På morgonen var hon ok igen, dock så var utslagen hysteriska. Förstod att det var nässelutslag (gått igenom så. mkt prickar med Theo). Men däremot så hade hennes händer svullnat upp.
 
Så jag ringer vårdguiden 6 på morgonen och undrar om hon kanske behöver kortison. Jag undra vad dom trodde. Förlåt, men varför finns dom? Jag vet inte vilka som sitter där, men inte någon gång har jag fått vettig hjälp därifrån. Verkligen inte någon gång. Så jag förstår inte varför jag ringer dit. Så jag la på och valde att ringa vårdcentralen istället. Fick en tid på en gång och visst behövde hon kortison. 
 
När vi väl kom upp till VC så hade hon ju utslag överallt inkl ansiktet + svullna händer. Kortisonkur vart det, ingen feber. Så vi valde att åka till Tom tits. Freja var hyyyyper! Hah. Kortison alltså.

Hostan däremot vart värre på kvällen och sen på sön var den ännu värre. Ingen feber dock. Sen lugna det ner sig lite. Men i måndags kväll så lät det som om hon hade astma. Hon haft astma som liten, förkylningsastma. Men den har hållt sig borta ett tag. Nu var den tillbaka. Provade medicin och tyckte att det vart bättre direkt. Dock så var medicinen gammal och vi hade inget kortison (astmamedicn). Så i tis ringde jag vårdcentralen för tredje gången.
 
Väl uppe så fick jag ju träffa min läkare. Så jäkla skönt. Jag behöver ju bara säga va jag tror och hon lyssnar och undersöker. Dvs jag behöver aldrig tjafsa mig till en ordentlig undersökning. Å ja visst hade hon astma. Så ny medicin utskriven och egen allergimedicin. Så slapp hon ta Theos tabletter. Utslagen på benen hade kommit tillbaka med, men hon gissade på att det skulle försvinna när som helst. Hon hade rätt!
 
Igår aktiverade vi henne lite mer, för hon har inte kört en hel dag på länge. Det gick fint! Lite hosta då och då. Men mycket bättre, hon sover bra och utslagen försvann igår. Så idag är hon på skolan igen efter 10 dagars sjukdom. Hon har med sig medicinen och sköter det själv under dagen. Asså hon har blivit så stor!