Nya besked igen...

Året började faktiskt sådär. Jag kände mig peppad och begav mig till Sös för en dos av min medicin. Kände mig ändå ok. Dock så kände jag mig direkt oroad då den nya sköterskan var där igen. Förra gången så sprack hon hål på två kärl och jag var blå i någon månad efteråt. Nu var det hon igen. Så jag sa direkt att hon hade svårt att sticka mig sist. Så jag bad om värme till armen, då det brukar hjälpa till. Hon smörjde in mig med någon salva, som skulle hjälpa till ännu mer, så att det gick att sticka lättare. 

 Hon provade att sticka mig en gång, utan att lyckas. Dock så var hon mycket mera försiktig denna gång. Inte alls som sist. Men hon gav upp efter första försöket och sen gick hon och hämtade hon som jag brukar ha. Då gick det på en gång. Skönt.  

Sen kom ju nästa besked om att jag hade för dåliga värden igen. Det förklarade ju varför jag fick så mkt blåsor i halsen etc. Jag hade klagat på det i november. Min mage har gjort ont till och från. Uppsvälld och värker. Så nu är jag då tillbaka på dubbel dos av min medicin igen. Sen är den ny utvärdering efter tredje dosen med dubbel. Ingen hade meddelat mig detta. Inte heller att min läkare sedan fem år tillbaka hade slutat nu helt plötsligt. Så det kändes mindre kul. 

Efter att jag hade varit inkopplad fem minuter via droppen så började jag att må dåligt. Jag vart yr, ville kräkas, kändes som om blodtrycket sjönk. Hemsk migrän. Sen började jag att få dålig känsel i kroppen. En äldre man hjälpte mig att ringa efter hjälp. Läkaren skyllde allt på min migrän. Men ja sa att jag brukar inte må så här. Dessutom brukar migränen komma efter några timmar. Inte efter en minut. Jag fick något mot illamåendet intravenöst. Sen vart det uppehåll på medicinen. Efter 30 min började dom igen på halva farten. Så jag var liggandes där i nästan tre timmar. Mannen min kom och hämtade mig, då jag hade det jobbigt att ta mig hem själv. 

Väl hemma så somnade jag. När jag vaknade så mådde jag bättre. Inte bra, men bättre. Kändes inte alls som hur det brukade vara. Så jag funderade på vad som hade gjorts annorlunda under besöket. Då kom jag på att sköterskan smörjde in mig med salva, mycket dessutom. Det var ju inte vilken salva som helst, utan nitroglycerin salva. Mindes namnet på den och kollade på fass. BINGO. Där hade vi ju det. Hemsk dunkande huvudvärk, blodtrycksfall, yrsel, illamående etc. Så det var därför jag mådde dåligt.  

Ringde upp Dagvården dagen efter för att berätta det. Tyvärr så svarade samma sköterska. Men ville inte vara otrevlig. Hade gärna velat att prata med någon annan. Men sa iaf att jag tror att jag visste vad det var och så sa jag, salvan. Hon sa direkt, JA såklart det är den. Så nu står det iaf skrivet i min journal att jag inte tål den och att jag inte ska ha den något mer. Alltid något…

0 kommentarer publicerat i Crohns / fibromyalgi / ME
Taggar: allergisk reaktion, behandling, crohns, crohns disease, crohns sjukdom, dagvården, fibro, fibromyalgi, fibromyalgia, gastroenheten, södersjukhuset