Falukorv, med stekt potatis, dijonsås och äppelsallad

Potatis:
Delikatesspotatis ca 900g

Vitlök 2 st
I tsk salt (efter smak)
I tsk peppar (efter smak)
Persilja (efter smak) 

Sås:
3dl grädde

2-4 tsk dijonsenap (efter smak)
0,5 kött buljongtärning
Nypa svartpeppar

Falukorv, veckans vara på Lidl, Stek i bitar

Sallad:
Medelhavsmix sallad, ca 100gram

1 st Gurka
1 st Röd paprika
2 st röda äpplen
1 msk solrosfrön
1 msk pumpafrön
1 st lime
I msk olivolja
2 tsk honung
2 tsk äppelcidervinäger
Nypa svartpeppar

  Potatisen - Skölj potatisen. Dela potatisen i klyftor. Ta fram en stekpanna, häll i smör och olivolja. Låt det hetta upp och ha sedan i potatisen och vitlöken som är hackad (alt krossad eller riven).  Sänk värmen så att potatisen inte bränns. Smaksätt med peppar och salt (obs tänk på att korven är salt i sig, så översalta inte potatisen - då kan hela rätten bli för salt).. När potatisen är klar, avsluta med en knippe upphackad persilja. Obs potatisen tar längst tid, så börja med den. Man kan såklart skicka in stekpannan i ugnen med och köra klart den där. Jag stekte dock. 

Såsen - Häll i vispgrädde och koka upp den. Sänk värmen och ha i buljong, peppar och dijonsenap. Koka under svag värme. Smaka av. Jag gjorde dubbel sats, då vi älskar sås! Dessutom hade jag i mycket dijonsenap, då vi älskar det i den här familjen. Så det är helt efter tyckte och smak. Så därför är det viktigt att du smakar av såsen, så att du får den som du vill ha den. 

Sallad - Hacka gurka och röd paprila, blanda med salladen. Häll i solrosfrön och pumpafrön i salladen. Hacka två stycken äpplen i tärnor, lägg i separat skål. Pressa sedan över en hel lime över äpplena, rör om och låt stå. Blanda honung och äppelcidervinäger och olivolja i en annan skål. Häll sedan i äpplena i salladen inkl limesaften. Sen häller du skålen med honungen och oljan i, i salladen med. Rör om. Avsluta med lite peppar.  

Falukorven - Stek i stekpanna i önskad form. 

KLART!

0 kommentarer publicerat i Mat/Recept
Taggar: Lidl, Lidls mästare, falukorv, potatis i ugn, recept, äppelsallad