Kycklingjulskinka till julen..

 Kronfågel lanserar Julskinka. Skinkan består såklart utav kyckling. För att vara mer specifik så är det kycklingfilé som har pressats ihop och kokats i lag. Den har en kötthalt på 88 procent, är färdigkokt och väger 900 gram. För er som vill ha en vitare jul, så kan jag rekommendera denna kycklingskinka. Jag skulle satsa på en garnering med mycket smak! Jag gjorde en standard griljering, men jag ångra att jag inte tog en starkare senap. Jag vill ha lite extra smak till denna skinka. Men gör som du själv känner för. God är den iaf. Vi skar upp den tunt och hade på macka, men det går ju även att ha som kallskuret som tillbehör till vad som helst till julen. God och saftig. Ska tilläggas att den fick guldmedalj i chark sm med. För sin smak, struktur och utseende. Prova!

”Tillagningsanvisning från Kronfågel: Griljering: 1 äggula, 3 msk söt senap, ca 2 msk ströbröd. Blanda ägg och senap. Pensla blandningen på kycklingjulskinkan. Strö över ströbröd. Griljera i mitten av ugnen 225°C i vanlig ugn (200°C varmluft) i ca 15 min, tills den fått fin färg. Låt kycklingjulskinkan kallna snabbt.”

0 kommentarer publicerat i Mat/Recept
Taggar: alternativ till julbordet, chicken, christmas, jul, julskinka, kronfågel, kyckling, kycklingjulskinka