Vitchokladmousse med passions och mangokompott


Bjuder på ett recept på en fin liten efterrätt så här på min födelsedag =)
Ingredienser:
2 dl grädde
150 g vitchoklad
1 ägg
1 dl kesella
50 g mango, fryst eller färsk
6 st passionsfrukter
½ dl passionsfruktjuice (tog Rubicon, Passion)
Vispa grädden lätt i en skål. Smält sedan den vita chokladen.
Ta ytterligare en skål och vispa upp ägget i det. Häll sedan i den smälta chokladen och rör samtidigt. När det är ihoprört så har du i kesellan och sen sist grädden.
Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylskåp i minst två tim. Går alltså att förbereda redan dagen innan!
Till kompotten. Gröp ut passionsfrukt och mixa med mangon och juicen. Det var väldans mycket kärnor i min passionsfrukt, så jag silade faktiskt kompotten efteråt. Just för att få en slät sås.
Precis vid servering så häller man på kompotten/såsen på den vita chokladmouissen
Häll såsen över moussen precis innan servering.