Tips till Pokémonkalas, del 1

Allt som rör Pokémon är faktiskt ganska så dyrt. Men man kan ju komma undan med ett och annat.Jag gjorde inbjudan själv och så skickade jag ut den via sms och mail. Såklart så kan man ju skriva ut den och så skicka per post. Men man har ju inte alltid alla adresser. Har tagit bort alla detaljer angående kalaset just för att visa er, men ni förstår nog hur jag tänker ändå. Kostade mig ingenting och vart väldigt uppskattad. 

Jag tog en bld på Theo med en gul boll. Så ändrade jag den till en pokémonboll och en pokémonkeps. Klistrade dit några pokemons och skrev en informationstext.
 
Jag älskar att pyssla och att göra pärlplattor. Så jag sökte på texten "pokémon bead patterns" och då får man upp en massa härliga inspirationer på just Pokémons. Sen satt jag och pärla. För mig går det ganska så fort, men även barnen kan vara med och göra det. Dessa kan man sen ställa upp som dekoration, sätta på väggen med kludd, eller någonstans med en magnet. Varför inte ta med dom på en lek?
 
Jag hade en gammal ljusslinga här hemma. Den hade gått sönder, men jag valde att spara alla bollar. Jag tror det var 32 stycken. Så jag handlade svart Hobbyfilt på Panduro för 17 kronor. Sen satt jag och en vän och pysslade på dom. Den vita pricken är bara vit färg som torkade på några minuter. Vips så hade vi 32 bollar!
 
Som ni ser i bakgrunden så sparade jag gamla toarullar. Jag målade dom vita och sen klistrade jag fast pokémons på dom. Jag skrev ut dom från internet.
 
Jag använde dessa bollar och pokémons ochh gjorde en lek av detta inomhus. Hade det varit sommar, så hade jag absolut varit ute. Men vi gömde iaf 16 bollar i lägenheten och så fick dom leta efter dom. Man måste ju ha bollar, annars kan man ju inte fånga pokémons. Dom fick hitta en var och sen hjälpa dom andra att hitta. Otroligt roligt att se dom springa omkring. Samarbeta och  vara så glada. När dom hade hittat alla bollar, så var det ju dags att fånga pokemons.
 
Vi gömde toarullarna med pokémons lite överallt med. Lite svårare ställen. Man får tänka på att barn är otroligt påhittiga och klyftiga. Ställen som du inte tror att dom kan hitta på, hittar dom på två sekunder. Så vi gömde alla och dom leta. Hur kul som helst. Dom hittade alla! Även dom jag trodde att dom inte hade hittat, dom var borta dom med.
 
När dom var hittade så ställde jag upp alla på en stol och på golvet. Sen fick dom försöka att pricka gubbarna. Dom fick stå på ett avstånd på iaf 3 meter för att det skulle bli lite svårare. Alla kasta en boll var och sen började dom om. Vilka vinnarskallar dom är barn! Duktiga och hängivna. Dom jobbade som ett team och ett vrål av lycka susade igenom lägenheten sen när alla var tagna! Lyckat!!!
 
Jag skrev även ut bilder på pokémons. Två stycken på ett a4 papper. Som jag sen delade på och la i transparenta påsar, som var efter mitt tycke och smak. Jag valde cellofanpåsar från Lagerhaus.Men det går ju att klistra på vad som helst. Vad man väljer.
 
 Har man en skrivare så kan man ju göra en hel del själv. Tex så köpte jag fotopapper som är självhäftande på clas ohlsson.Med dom så kunde jag skriva ut pokémons och sen klippa till. Så hade jag det bland annat som dekor som jag satte fast på lampan i köket. Även på väggar. Gick lätt att ta bort med och sätta på ett annat ställe. Jag skrev dessutom ut några fler och la ner i barnens godispåse, så att dom fick med sig lite klistermärken hem. Jag köpte ett häfte med 10 papper för 79 kronor. Jag har 7-8 papper kvar. Som man kan använda till annat.
 
Som ni ser så skrev jag även ut olika Pokémons och satte på alla saftflaskor. Alla hade olika. Jag skrev även ut fler pokemons, som jag sen klippte ut. Med hjälp av barnen så klistrade dom sen alla på den vita duken. Så det såg ut som om hela bordet var fullt av Pokémons. En billig peng på en duk och sen klistra på egna dekorer, bra och billigt tips! Mer uppskattat än vad man själv tror dessutom!
 
Är på väg ett till inlägg med fler tips. Men tills dess, så kan ni kika in på sidan här nedanför.  Där kan man skriva ut mer saker till just Pokémon kalas. Kika in här!
2 kommentarer publicerat i Pyssel
Taggar: Pokèmon, barnkalas, inspiration, kalas, pokémon kalas, tips till kalas
#1 - - MiaShopping:

Otroligt fint och toppenbra kalastips!

Svar: Tack Mia!! :D
Nina

#2 - - Milena:

Tack för användbara tips ^_^