Asiatisk Pyttipanna..

Satt en morgon och kikade på mitt kök på tv 4 och såg Tommy Myllymäki stå och laga en asiatiskt pyttipanna. Jag kände direkt att det där måste jag ju göra. Så en kväll så vart det pytt till mig och mannen. Mannen fick en råäggula på, men jag själv klarar inte riktigt av rått, så jag avstod. Men enligt honom så gjorde det alltihopa krämigare. Dem snabbpicklade gurkorna har jag nog ätit varenda dag sen dess, haha. Enjoy!
 
 
Ingredienser, 4 portioner
  • 400g kycklinglårfile
  • 2 st röda chili eller 1-2 tsk chiliflakes
  • 3 msk färsk ingefära
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 tsk sesamolja
  • ½ huvud kinakål
  • Groddar om så önskas
  • 3 msk soja
  • 4 äggulor
  • 15 cm gurka skalad och tunt skivad
  • 1 dl risvinäger
  • 3 msk socker
  • 4-5 dl kokt ris
  • salt
  1. Skär ner kycklingen i mindre bitar på en separat skärbräda.
  2. Byt skärbräda, tvätta händer och kniv, strimla sedan chili fint och skär ingefäran i små bitar.
  3. Strimla kålen i halvcentimeter stora strimlor. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen tillsammans med chili och ingefära.
  4. Vispa ihop vinäger tillsammans med socker i en skål, blanda tills sockret har löst sig.
  5. Hyvla gurkan så tunt ni kan och blanda ner i skålen, låt sedan stå i minst 5 minuter.
  6. Tillsätt kinakål och soja till stekpannan och låt steka med tillsammans med kallt kokt ris. Servera med gurkan och en rå äggula.
#1 - - Alvis:

Hej! Vilken jättefin och läsvärd blogg du har, Verkligen! :)

Kika gärna in på min blogg och lämna en kommentar eller två.

Vem vet, min blogg kanske är något i din smak? KOLLA GÄRNA!!

Ha en bra dag, KRam! ^^

Svar: Tack snälla!!
Nina

#2 - - ɑ n n i k ɑ:

Mums :D

Svar: Super gott!!
Nina