Härliga kalas!

I söndags så gick fem års kalaset av stapeln. Ja det var ju två kalas. Först hade vi barnkalas med barn från förskolan och vänner + barn. Vi körde lite utklädnad, så dem flesta barnen hade på sig något skoj. Ungarna var i full gång redan från minut ett. Man fick ju veta att man lever =) Men roligt att dem hade kul. Järnligan från förskolan var i lika hög fart på kalaset som på förskolan. Dem åt korv med bröd medans vi vuxna åt västerbottenpaj/köttfärspaj med sallad.
 
Höjdpunkten var nog ändå Glassmaskinen. Mannen hällde i glass åt ungarna och jag hjälpte till med strössel etc. Hade många strössel samt geléhallon. Räckte gott och väl. Det vart många som tog om kan jag väl säga =) Ungarna hade rullat sina egna kokosbollar som åts upp fort med =)
 
På det så vart det skattjakt. En gömde sig i köket och resten gömde skatten. Sen fick han/hon gå runt och leta efter påsen. Det vart en hit. När alla hade fått sina påsar så var det tydligen en godisklubb utanför toaletten. haha! Det var trötta barn som gick ifrån kalaset sen =)
 
Då började jag att röja för kalas två. Ungarna gick upp och vila lite och bytte kläder. På med nya bordsdukar och städa upp lite på golvet. Mer kaffe!!
 
Så kom släkten och det vart en massa paket, mera fika och framför allt mer glass. Jätte god glass! Och man vart ju som barn på nytt då man fick gå fram själv och fylla på =) Vi hade den ståendes på golvet nu, glassmaskinen. Men det var bara för att vi hade så instabila bord nere i lokalen. Så vi ville inte chansa. Men det gick bra ändå, riktigt bra. Perfekt höjd för barnen att se allt som hände. Dem stod så snällt på rad och väntade. Något som dem vart så glada över med. Så det var riktigt lyckat! Både för oss vuxna och dem små.
 
0 kommentarer publicerat i ♥ Theo ♥
Taggar: ballonger, blogg, familj, fem år, fika, glass, glasskalas, glasskalas.e, glasskalas.se, lokalen, mat, mys, strössel, vänner