Vi laddar för grillsäsongen!

I förra veckan så var jag hos Kronfågel för deras årliga Grillfest. Jag kallar det fest, för jösses vilket party det är i munnen! Magnus Albrektsson stod som vanligt för menyn av Kronfågels nyheter.

Utomhus var det bitigt, men inne hos Kronfågel så osade det grillat och vårkänslorna spirade. Nu vill man ju ha vår, så att grillen kan få flytta ut på heltid. 

Vi bjöds som vanligt på en makalös lunch, oj så mätt jag var. Så mkt inspiration som jag fick med. Jag har redan lagat flera saker ut menyn. Så roligt att kunna hitta nya smaker. Här kommer den grymma menyn!

Aptitretare:  VM korvarna

Korea - friterat rispapper, kimcheemajjo

Mexico - tortillachips och tomatillopípían

Tyskland - Marinerad potatis, curryketchup 

Buffé:

Chimichurri filé, chorizo korv och kryddad stek med grillad avokadosallad och tomatsalsa

Lårfilé black garlic med sallad på grillad spetskål, gulbetor och grönkål

Steak naturell med äppelglaze och färskpotatissallad med pepparrot. 

Osgt och baconkorv med blomkålsgratäng och kycklingbacon 

Dessert:

Vaniljkokta rabarber med rostad mandelcréme, mandelmaränger och kardemummasorbet.

 Vill slå ett extra slag för den grymma korven som dom har gjort om och släppt igen. Lite tjockare och OJ så goda. Det vart en stor favorit här hemma, korvarna försvann som smör i solsken. Verkligen ett jätte lyft. Fick frågan flera gånger, är det här verkligen kyckling?! Men ja, det var det. Otroligt goda. Smakerna var Ost och bacon (såklart kycklingbacon) och chorizo. 

Kronfågel släpper även en VM korv. 6st korvar i en förpackning (2 korvar per smak). Alla inspirerade av Sveriges motståndare i Fotbolls VM i år. Dvs tyskland, Sydkorea och mexico. Det är dags att grilla våra motståndare!! Tycker ni inte?! Korvarna är Bratwurst, gochujang och jalapeño. 

Något mer är lite färdigmarinerade nyheter. Jätte goda! Dom kommer ni att hitta i kycklinghyllan i färskdisken. Du kan hitta lårfilé med black garlic, Bbq minutfilé chimichurri, Bbq classic minutfilé och Bbq kycklingsteak peppar. Som vanligt är mina favoriter kycklinsteaken och även lårfilén. Super goda bitar på kycklingen! 

En till nyhet är att det kommer att komma färdiglagade delar i kyldisken. Välj att antingen äta dom kalla eller värma på dom. Inne på Kronfågels hemsida kan du läsa mer om produkterna, samt skriva ut rabattkuponger! 

0 kommentarer publicerat i Event, Mat/Recept;
Taggar: grilla, grillsäsong, kronfågel, kyckling, nyheter, svensk kyckling, vm korvar