Stoppa Nätmobbningen..

 (Bild lånad från sthlm stad)

Jag har inte riktigt förstått det här med att människor tycker att det är ok att vara elaka på nätet. Det finns en massa grupper som har skapats på facebook. Dom är till för att tex hjälpa varandra. Det kan handla om grannsämja eller om man vill köpa och sälja lokalt. Men jag ser att i nästan varje konversation så är det någon som attackerar någon annan människa. Idiotförklara. Det kan handla om minsta lilla grej. Jag skriver sällan saker på dessa grupper. Anledningen? VARENDA gång som jag skrivit så är det alltid någon som muppar sig. Då har jag ALDRIG skrivit något elakt eller för att provocera. 

Minns ett inlägg där det handlade om att det hade luktat otroligt illa där vi bor. Jag höll med, för jag hade reagerat på att det luktade avgaser. Lukten spred sig över hela orten. Då vi har en tunnel här i närheten med en glasbyggnad, som ska föra in extra luft, så att koncentrationen av avgaserna inte blir så höga på vägen ut. Ja då så tänkte jag att den kanske var den som har gått sönder på något sätt och att vinden kanske låg på åt det här hållet. För det va extremt mkt avgaser. Hade ju inte ökat med trafik här och lukten kom under konstiga tider. Ja men då vart jag dumförklarad som ens tänkte tanken. Och jag borde ju få Nobelpriset för att jag kunde koldioxid etc. Det var enbart EN människa som kommentera om detta. Men det sabbar så mycket. Det ska faktiskt tilläggas att det var flera som sa till denna människa. För han verkade rent allmänt tycka att det var ok att säga taskiga saker till andra människor. 

En annan gång så sökte en människa en produkt. Ingen hade skrivit på hennes inlägg. Då jag precis hade sett att det fanns till ett väldigt billigt pris på en affär. Så tänkte jag att då tipsar jag om det. Men fick tillbaka att detta är en grupp för att minska inköp ?? Jag vet ju vad hon menade. Att det var därför hon skrev i den gruppen. Men om ingen ens besvärar att kommentera så hade jag iaf uppskattat ett tips från någon. Speciellt då hon kunde få produkten för 20 kr! Men det slog då slint. Det va ju hemskt att hon fick mitt tips. Jag skrev då faktiskt tillbaka och skrev som här uppe. Jag skrev även en fråga, varför man måste vara nedlåtande/otrevlig mot en annan människa om man bara försöker att komma med en tips. Jag fick dock inget svar, för hon tog bort inlägget på en gång då. 

Det här är bara två ynka exempel. Men jag ser så många. Var någon som letade efter sin katt som dom trodde hade blivit rädd för smällare. Hon undra om någon hade sett den. I kommentarsfältet läste jag att hon var dum i huvudet som släppte ut sin katt. Hon skulle inte ha djur. Hon kan inte ta hand om sin katt. Hoppas den är död. Amen det var helt sjuka kommentarer. På riktigt? Jag blir mörkrädd. Gruppen är liksom till för att man ska kunna fråga sådana här saker. 

Det var någon som undra om dom märkt några personer som smygit sig omkring på kvällstid och kollat in i folks hus/lägenheter och känt på dörrar etc. För hon hade sett att några gick från dörr till dörr på baksidan och kollade in. Då det dessutom hade ökat med inbrott i området, så bad hon folk att hålla utkik. Vilket tips. Gud va glad jag skulle bli om någon sa så till mig. Det gör ju att man kan hålla ett extra öga öppet och om man ser något misstänkt så kan man ringa polisen. Men nej, hon var en hemsk människa som stalka stackars personer som säkert gått vilse. Ja det fanns en massa olika svar där. Hon förklara igen att dom känt på olika dörrar och kikat in där lyset var släkt. Så det rörde ju sig inte om någon som gena. Men stackarn, hon fick så mycket skit. 

Man vill ju inte ens säga något längre. För det är så mycket påhopp. Varför beter sig människor så här? Jag förstår verkligen inte. Det finns ju sällan någon som skulle säga så här i ansiktet på någon. Så varför är det ok på nätet? Jag vet att det finns massa frågor överallt om det här. Men det tåls att lyftas om och om igen. Behandla andra som du vill bli behandlad själv!