Mumsig snabb pizza med kycklingfärs...

För ungefär 10 år sedan, så började jag att prenumerera på en tidning som hette Laga Lätt. Idag så finns den inte längre, för den lades ner för x antal år sedan. Men där igenom så fick jag en massa inspiration till olika maträtter. En av dom maträtterna var en medelhavspizza som jag gjort sedan dess.  

Nu har jag ju inte det exakta receptet kvar. Men jag ska berätta hur jag gör den iaf. Dessutom så har jag nu provat att ha på kycklingfärs istället för vanlig köttfärs och det vart jätte gott! 

Den här rätten går även att slänga ihop på en vardag, för det tar inte alls lång tid att göra den. Därför är det en köpt pizzadeg. Det går ju såklart att göra en egen deg och en egen tomatsås, men då tar det såklart längre tid.  

Ingredienser: 

  • 1 paket färdig pizzadeg med tomatsås
  • 2-3 matskedar med creme fraiche
  • 500-600 gram kycklingfärs ( det här går som sagt var att byta ut till vanlig köttfärs med )
  • 2-3 st vitlöksklyftor, beroende på hur stora dom är. 
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk oregano 
  • Salt och peppar
  • 1 st rödlök
  • 1 st paprika
  • 1 ask körsbärstomater (har man inga så hacka upp vanliga tomater)
  • 2 pkt fetaost
  • 0,5-1 st basilikakruka
  • Svarta kalamati oliver 

Gör så här: 

Rulla ut den färdiga degen på en plåt. Blanda ihop den tillhörande tomatsåsen med 2-3 msk creme fraiche. Bre på det på pizzadegen. Sen åker degen in i ugnen på 200 grader. Jag brukar se till att det mesta av tomatsåsen har torkat in i degen och börjar bli lite ”bucklig” i degen. Brukar ta ca15 min. Om ni kikar på bilden här ovan, så ser ni hur jag menar. 

Medan pizzadegen är i ugnen så sätter jag på kycklingfärsen. Ha lite smör i en panna, i med färsen, salta, peppra, på med oregano och paprikapulver. Pressa eller riv vitlöken. När kycklingfärsen är helt stekt, så brukar jag tillföra ca 1 dl vatten. Det gör jag för att smakerna ska blandas mer, plus att jag tycker att kycklingfärsen ändrar lite textur då. Upplever att färsen inte bli så klumpig då heller. Jag steker klart färsen tills att allt vatten är inkokat/ångat upp. Sen tar jag av den från spisen.

Hacka upp paprika i små fyrkanter och hacka rödlöken likadant. Skär fetaosten i kuber. Tomater i halvor. Om ni har en vanlig tomat så hacka upp den, men se till att vätskan droppas av lite. Annars så blir pizzan väldigt soggig. 

Ta ut pizzan ur ugnen. Strö på med kycklingfärs, paprika, rödlök, tomat och avsluta med fetaosten på toppen. Grädda ytterligare 5-10 min. Brukar kika så att osten får lite färg.

När pizzan kommit ut så toppar jag den med oliver och mycket basilika (det får man avgöra efter smak). Om man vill så kan man ha på lite ruccola med. Olivolja för den som vill. Men jag äter den som den är med oliver och basilika. 

Är en hit här hemma, för stora som små. Gott!

4 kommentarer publicerat i Mat/Recept
Taggar: ekologisk kycklingfärs, hemmagjord, kronfågel, kronfågel kycklingfärs, kycklingfärs, pizza, recept, snabblagat
#1 - - sandra ledin:

Denna lätt riktigt god. Låter som en god ide till fredagsmyset. Tack för tipset!!!

Svar: Ja den är super god :D Lätt värd att laga, speciellt nu till helgen! :D kram!
Nina

#2 - - ullie:

åh va synd såna ställen är ju kul o hitta nytt. det där så såå gott ut kram o fin helg ullie

Svar: Jag hade gärna kört på den tidningen än. Den var super. men så länge sen nu..
Tack så mkt! Hoppas att du har haft en fin helg !
Nina

#3 - - Jessica Högberg:

Ser urgott ut!! Kycklingfärs är riktigt gott

Svar: Ja det är ju det! Riktigt mumsigt! :D
Nina

#4 - - Ida Lindborg ♡:

Gott!

Sv: ska till Australien som första destination :)

Svar: Ja super gott!! =)
Ha det så super trevligt!
Nina