Brunch gjord på ekologisk Bosarpkyckling..

I söndags vart jag och min man inbjudna till Urban Deli på Sveavägen. Det var Kronfågel som bjöd in till brunch för att hylla deras ekologiska kyckling, Bosarp kycklingen. Bosarpkycklingen är en glad kyckling som får springa fritt ut och in. Dom växer i långsam takt och är välmående kycklingar. Den är alltså inte bara ekologisk utan även kravmärkt.

Vi fick äran att ha Johanna vid vårat bort. Johanna är en av dom tiotal som föder upp Bosarpkycklingen nere på sin gård i Skåne. Var super intressant att lyssna på hennes vardag och hur hon ser på sina djur och vilka möjligheter som gården ger dom själva och andra. Vi pratade om vilka delar som var godast på kycklingen, om man kände skillnad på olika kycklingar etc. Hur hon brukar laga sin kyckling. Sen självfallet om maten som vi vart bjudna på. Man blir riktigt sugen att åka ner till Skåne för att se hur hon har det med egna ögon, låter helt fantastiskt.

På menyn:
Pankofriterad ekokycklingkroketter med tryffelaioli
Kryddgrillad ekokycklinglårfilé slider med ajo amarillomajonäs, picklad gurka och krispigt skinn
Sticky Bosarps drumstick "sweet n´hot"
Bosarps kycklingbrölst "ceasar" med parmesanmajo, marinerad gemsallad och bacon
Pulled Bosarpkyckling taco med picklad chili
Praliner och tryffel
 
Behöver jag säga att det var fantastiskt gott! Högst upp på listan hamnade faktiskt den pankofriterade ekokycklingkroketten. Så sagolikt god, att om jag enbart hade fått den, så hade jag varit sjukt nöjd =) Något som också var förvånadsvärt gott var gemsallad. Varför har jag inte ätit den tidigare? Det ska jag leta efter nästa gång som jag går och handlar. Passade så bra till kyckling dessutom. Var en fantastisk två timmars brunch som jag fick avnjuta i gott sällskap.
2 kommentarer publicerat i Event, Mat/Recept;
Taggar: Ekologiskt, Urban Deli, bosarps kyckling, brunch, ekologiskt bosarpkyckling, kravmärkt, kronfågel, söndagsbrunch, uppfödare johanna
#1 - - Karolina:

Åhhh älskar Urban Deli!! Deras takterass är magisk!! Kram :)
Devote.se/karolinalouise

Svar: Jaa den är så sjukt fin. Åkte aldrig upp dit, men jag har sett alla bilderna. Galet fint!
Nina

#2 - - Kinna:

Underbara bilder och jättefint inlägg. Tusen tack! Så roligt att du/ni kom. kram Kinna

Svar: Tack Kinna, uppskattar era luncher varje gång =)
Nina