Kyckling med ljummen sallad...
Gårdagens middag. Jag var så less på tanken att äta ännu en hamburgare. Det har blivit några den senaste veckan kan jag väl säga. Vi grillade det på campingen, vi åt det på Furuvik och vi åt det även kanske i söndags eller måndags. Kände bara, inte igen.
Men man behöver ju faktiskt inte äta en hamburgare med bröd. Så jag ordnade en ljummen sallad till den istället. Hamburgaren är gjord av kycklingfärs från svensk fågel.
Ingredienser:
Tre färgad quinoa
Mathavre
Coctailtomater
Gurka (utom kärnhuset)
Tre färgad quinoa
Mathavre
Coctailtomater
Gurka (utom kärnhuset)
rödlök
Majs
röd Paprika
Salladsost
sallad
rödbetsgroddar
Svensk kycklinghamburgare.
Majs
röd Paprika
Salladsost
sallad
rödbetsgroddar
Svensk kycklinghamburgare.
Gör så här:
Koka mathavren och quinoan enl anvisningar. Hacka coctailtomaten i 2 eller 4 delar. Hacka rödlöken smått. Dela gurkan och ta bort kärnhuset, hacka upp allt. Jag hade köpt majskolv, så jag skar bort all majs från den. Stekte med lite smör i en stekpanna och så i med röda paprikan. När dom fått lite färg, ta bort den så att den svalnar något. Blanda quinoa, mathavre, majs, paprika, rödlök, gurka och tomat i en skål. Ha i sallad och salladsost precis innan servering. Salt och peppar. Rödbetsgroddar kan uteslutas. Går att servera med en kall sås tex.
Stek upp kycklinghamburgaren. Går att byta ut såklart!
Stek upp kycklinghamburgaren. Går att byta ut såklart!
Ser otroligt gott ut! Kram